Autoryzowany Dealer Case IH Agro-Rami Raniś i wspólnicy s.c. ...
30 kwiecień 2010

Autoryzowany Dealer Case IH Agro-Rami Ranis i wspólnicy s.c. sponsorem
XXV Wyscigu Kolarskiego Szlakiem Bursztynowym Hellena Tour

W dniach 22-25 kwietnia 2010 r. na terenie województw lódzkiego oraz wielkopolskiego rozegrany zostal XXV Wyscig Kolarski Szlakiem Bursztynowym Hellena Tour. Rywalizowali w nim kolarze z klubów Polski i Niemiec. Tegoroczna edycja wyscigu odbyla sie w ramach obchodów jubileuszu 1850-lecia Kalisza. Jednym z generalnych sponsorów wyscigu zostala firma AGRO-RAMI Ranis i wspólnicy s.c. z Koscielnej Wsi – autoryzowany dealer CASE IH.

Wyscig Kolarski Szlakiem Bursztynowym Hellena Tour jest jednym z najwazniejszych wyscigów szosowych w kraju i inicjuje sezon kolarski w Polsce. Tegoroczna edycja rozpoczela sie 22 kwietnia w Zgierzu. W ciagu czterech dni – podczas pieciu etapów – jego uczestnicy pokonali dystans ponad 500 kilometrów. Pierwszy etap wyscigu – 22 kwietnia – to 43-kilometrowe kryterium uliczne w Zgierzu, drugi dzien sportowych zmagan odbyl sie w Poddebicach – tam mistrzowie kolarstwa scigali sie ze startu wspólnego na dystansie 171 km. Kolejny etap to rywalizacja sportowa w powiecie kaliskim – w Opatówku, gdzie odbyla sie jazda indywidualna na czas – i wyscig w samym Kaliszu.

Wielkopolski dealer maszyn i ciagników rolniczych CASE IH, firma AGRO-RAMI
Ranis i wspólnicy s.c. z Koscielnej Wsi k/Kalisza zostala jednym z glównych sponsorów tego XXV Wyscigu Kolarskiego Szlakiem Bursztynowym Hellena Tour. Ponadto, z uwagi na terytorium dealerskie przynalezne do Agro-Rami Ranis i wspólnicy s.c., dealer Case IH uhonorowal w szczególny sposób „Najlepszego Wielkopolanina” wyscigu. Zwyciezca calego wyscigu zostal Wojciech Ziólkowski, zawodnik DHL Author. Kolejne lokaty zajeli dwaj kolarze CCC Polsat Polkowice – Tomasz Smolen oraz kaliszanin Tomasz Lisowicz.

Autoryzowany_Dealer_Case_IH_Agro-Rami .pdf
 Dealer-Case-IH-Sponsorem-Wyscigu.zip