Products

Nye Puma-traktorer med 185-240 hk opfylder Stage V og drager fordel af Hi-eSCR2-teknologi, forlængede serviceintervaller samt opgraderet betjening

02 sep 2019

Forbedret udgave af gennemprøvet system er med til at opfylde de seneste emissionsbestemmelser / Udgifter og nedetid reduceres med længere perioder mellem olieskift / Ny konfigurerbar genvejsmenu til AFS Pro 700-skærm / Øget transporteffekt til Multicontroller-modeller

Case IH udbreder anvendelsen af virksomhedens gennemprøvede Hi-eSCR2-emissionsteknologi til alle Puma 185-240-traktorer for at opfylde EU Stage V-emissionsbestemmelserne. Det er en opgradering, der giver fordele i forbindelse med serviceplanlægning og vedligeholdelsesomkostninger. Stage V Puma-traktorer får nu endvidere forbedringer af transporteffekten på Multicontroller-versioner, og der kan fås en ny, konfigurerbar genvejsmenu til AFS Pro 700-skærmen på alle modeller.

Som tidligere består serien af fire modeller, hvoraf model 185, 200 og 220 kan fås med Multicontroller-specifikation med PowerDrive full powershift eller med den trinløse CVXDrive-transmission. Den fjerde model, Puma 240, er som standard forsynet med CVXDrive.

Hi-eSCR2-teknologi udbredt til de sidste nye Puma 185-240-modeller

Hi-eSCR2-teknologien er udviklet af FPT Industrial, en søstervirksomhed til Case IH inden for CNH Industrial. Den er en videreudvikling af det oprindelige Hi-eSCR-system designet af virksomheden. Siden de nuværende bestemmelser trådte i kraft, har selektiv katalytisk reduktion og ikke alternativ eller supplerende recirkulation af udstødningsgassen været eneste fokus for FPT’s emissionsteknologi.

Med dette system passerer udstødningsgassen gennem en dieseloxidationskatalysator, inden den tilsættes dieseludstødningsvæske (DEF/AdBlue). Derefter gennemgår den en selektiv katalytisk reduktion og passerer gennem et keramisk substrat efterfulgt af en rensende katalysator. Fordelene ved de forbedringer, der har været til at skabe Hi-eSCR2, der er omfattet af 13 patenter, er bl.a. de forlængede serviceintervaller. Intervallerne for skift af motorolie er nu 750 timer eller 18 måneder, og intervallerne for skift af transmissionsolien er forlænget til 1500 timer.

“Det længere serviceinterval giver flere fordele for kunden”, understreger Hans-Werner Eder, Puma produkt marketing manager hos Case IH.

”Det betyder dels, at traktoren ikke skal til service så tit, hvilket reducerer nedetiden, samtidigt skal der bruges mindre olie og færre filtre i løbet af traktorens levetid, hvilket giver lavere samlede omkostninger ved ejerskabet.”

Ny genvejsmenu gør det hurtigere og lettere at betjene AFS Pro 700

Yderligere opgraderinger til Stage V Case IH Puma 185-240-modellerne omfatter en ny konfigurerbar genvejsmenu til AFS Pro 700-skærmen, der er central for traktorens indstillinger og betjening. Det illustreres på skærmen med en ’viser’, og funktionen giver hurtig adgang til de ønskede indstillingssider og konfigurerbare genvejstaster.

Øgede transportkapaciteter med revideret effektstyringsfunktion

Der er nu en øget effektkurve til den eksisterende effektstyringsfunktion på Puma Multicontroller-modeller med PowerDrive full powershift-transmission. I 16. gear og derover er dette med til at opnå og fastholde maksimal effekt mere effektivt.

”Det forbedrer transportydelsen, især når der arbejdes med tunge transportopgaver på vejen,” siger Hans-Werner Eder.

”Med større mulighed for maksimal effekt er resultatet en mere effektiv transport og kørsel mellem opgaverne. Brændstofeffektiviteten øges, samtidig med at slitagen på motor og transmission reduceres, og føreren drager endvidere fordel af lettere kørsel på landevej.”

Kompressor med høj kapacitet til central oppumpning af dæk

Kunder, der gerne vil ændre dæktrykket mellem kørsel på vej og i marken for at sikre reduceret pakning og øget traktion, har nu mulighed for at specificere en kompressor med høj kapacitet. Med den er det muligt at øge dæktrykket hurtigt, når marken forlades, og inden der køres på vej, hvilket sparer tid og arbejde. Systemet tilpasses fra det, der er gennemprøvet på Case IH ABS-bremsepakken, og oppumpningen udføres ca. 35 % hurtigere, end det er muligt med et traditionelt oppumpningssystem. Lang tids holdbarhed sikres med tilslutning til motorens kølekredsløb. Foruden Puma 185-240-modellerne vil systemet også kunne fås på traktorerne Optum 250 CVXDrive, 270 CVXDrive og 300 CVXDrive.

***
Pressemeddelelser og fotos: http://mediacentre.caseiheurope.com
Case IH er den professionelles valg, med mere end 175 års historie og erfaring inden for landbrugsindustrien. En højtydende serie af traktorer, mejetærskere og ballepressere sælges og serviceres af et globalt netværk af meget professionelle forhandlere, der arbejder engageret med at give kunderne suveræn support og den høje service, der kræves for at kunne være produktiv og effektiv i det 21. århundrede. Yderligere oplysninger om Case IH's produkter og serviceydelser kan findes online på www.caseih.com.
Case IH er et mærke ejet af CNH Industrial N.V., der er globalt førende inden for sektoren for produktionsmidler og noteret på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Få yderligere information om CNH Industrial online på www.cnhindustrial.com.


Hent PDF