Products

Oscar vann 100 timmar med nya Case IH Optum

11 maj 2016

Lokala återförsäljare erbjuder just nu provkörning av Case IH:s nya modell Optum 300 CVX, hemma på egna ägorna. Oscar Wängestam från Linköping är extra lyckligt lottad – han vann 100 timmars provkörning med den nya traktormodellen.

Det var på jordbruksmässan Agritechnica i Hannover i november 2015 som Oscar Wängestam drog längsta strået och tog hem första pris i Case IH:s monter.
- Jag minns knappt hur det gick till, men jag svarade nog rätt på en teknisk fråga och sedan fick jag reda på att jag hade vunnit. Jätteroligt, säger Oscar och skrattar.
Redan innan han reste till mässan i Tyskland hade Oscar bestämt att han skulle besöka Case IH montern.
- Vi hade bokat in en guidning i montern bland Case IH maskiner. Jag brukar vilja göra så för att hinna se allt, säger han.
Oscar Wängestam driver en gård med 350 hektar växtodlingsmark utanför Linköping. Han odlar mestadels höstvete, men också bland annat ärter och lin. Han har ingen egen erfarenhet av Case IH traktorer sedan tidigare, men tycker att det ska bli spännande att få tillfälle att provköra nya Optum 300 CVX i lugn och ro.
- Ofta när man provkör en traktor kör man ett par timmar, sedan är det dags att tvätta den och lämna tillbaka den igen. Nu kommer jag att hinna testa den ordentligt. Jag hoppas kunna använda den till hösten när det är dags för olika jordbearbetningsmoment, kultivering och så vidare. Det är en stor traktor och då får den verkligen ett testas, säger han.
Case IH Optum CVX-serien består av de två modellerna Optum 270 CVX och Optum 300 CVX. Storleksmässigt placerar sig Optum modellerna mellan Puma och Magnumserierna. Båda modellerna är utrustade med steglös CVX-transmission. Det är en detalj som Oscar Wängestam ser fram emot att prova.
- Ingen av mina tidigare traktorer har haft steglös transmission. Jag har ärligt talat inte känt behov av det heller, men det ska bli spännande att testa. En kollega har samma växellåda på flera Pumor och han är väldigt nöjd med det.
För Oscar Wängestam är närhet till återförsäljare och service det viktigaste när han investerar i nya maskiner, exempelvis traktorer.
- Att få bra kontakt med någon som finns nära är egentligen det allra viktigaste, menar han.
Nyligen slog Häggbergs upp sina Case IH portar i just Linköping, vilket har gjort att hans intresse har ökat. Givetvis gör de 100 timmarna i nya Case IH Optum också sitt till den saken.
- Det är bara Case IH och någon till som jag räknar som märken som är lite mer än just bara ett märke. Gamla, beprövade tillverkare med mycket känslor inblandade. Det är svårt att förklara, men det finns vissa andra märken som jag aldrig skulle byta till. Egentligen finns det ingen anledning, det bara är så, säger Oscar Wängestam.
Case IH Optum finns nu ute på den svenska marknaden och återförsäljare runt om i landet erbjuder provkörning med demotraktorer hemma på den egna gården.
- Våra återförsäljare utgör ett starkt nätverk där kunden alltid står i centrum. Vi ger alltid 100 procent för att stötta våra kunder, säger Kristian Refnov, marknadschef på Case IH.

Billedtext: Oscar Wängestam och August Wängestam, samman med Fredik Andersson Från Häggbergs och Per-Olof Ohlson från Case IH


Hent PDF