Brand

Case IH storsatsar på Brunnby Lantbrukardagar

05 jul 2016

​Intresset för lantbruksmässan på Brunnby Gård utanför Västerås den 6-7 juli är i vanlig ordning stort. Utställarna är rekordmånga – över tio procent fler än 2015 – och även för Case IH är Brunnby Lantbrukardagar en av årets stora händelser.

- Vi storsatsar på Brunnby i år, berättar Jonas Örde, distriktschef på Case IH.
Tillsammans med återförsäljaren Traktor Nord kommer Case IH att presentera en mängd maskiner vid sin monter på utställningsområdet. Bland annat kommer olika utrustningar med det så kallade AFS-systemet (Advanced Farming Systems) att presenteras.

Case IH har länge varit och är fortfarande en av de marknadsledande inom utvecklingen av avancerad lantbruksteknologi och det är exempel på detta som ska visas upp på mässan i början av juli.
- Vi kommer att demonstrera olika GPS-styrningar, telematik och annat, säger Jonas Örde.
Magnum Rowtrac och nya Optum CVX är några av traktorerna som kommer att finnas på plats. Optum CVX, som släpptes på marknaden i år, fyller luckan som tidigare har funnits mellan Puma- och Magnumserierna. Case IH:s marknadsavdelning har aviserat att man räknar med att Optum CVX kommer att bli ett populärt alternativ främst för maskinstationer och entreprenörer med många körtimmar i traktorn.

På Brunnbymässan erbjuder Case IH möjligheten att provköra några av de demotraktorer som finns med i utställningen.
Dessutom kommer skördetröskor, pressar och en rad andra maskiner från Case IH att ställas ut på Brunnby Lantbrukardagar.
- För oss är detta en viktig mässa och ett viktigt område i Sverige där vi ser stor potential för Case IH-maskinerna. I området finns intensiv spannmålsodling, stor entreprenadverksamhet och en hel del djur. Ett stort och viktigt lantbruksområde där vi vill bli starka, säger Jonas Örde.
Han menar att mässan på Brunnby är en stor pusselbit i Case IH:s ambitioner att bli ännu starkare på marknaden.
- Vi vill ta hand om våra befintliga kunder men också visa alla andra att vi är ett starkt märke som passar bra även i den regionen. Det visar vi redan nu genom samarbetet med vår nya återförsäljare Traktor Nord. Vi ser Brunnby Lantbrukardagar som en bra och mycket trevlig mässa som vi hoppas fortsätter växa och i framtiden kan locka ännu fler besökare både från området och från andra delar av Sverige, säger Jonas Örde, distriktschef på Case IH.


Hent Zip-arkiv Hent PDF