Brand

Premiere for Case IH's koncept køretøj på Farm Progress Show

30 aug 2016

Selvkørende traktor viser et glimt af fremtidens præcisionslandbrug

Case IH afslørede et selvkørende koncept køretøj ved Farm Progress Show i Boone, Iowa. Koncept køretøjet er en Case IH traktor uden kabine, der kan arbejde uden fører med en lang række forskellige redskaber.

"Mange steder i verden er det en konstant udfordring for vores kunder at finde kvalificeret arbejdskraft," sagde Case IH's Brand President Andreas Klauser. "Selv om vi i dag tilbyder automatisk styring og telematic på vores maskiner til fjernadministration af landbrugsmaskiner og medarbejdere, viser dette selvkørende koncept, hvordan vores kunder og deres ansatte kan overvåge og styre maskinerne på afstand. Denne teknologi vil give vores kunder større driftseffektivitet til opgaver som f.eks. jordbearbejdning, såning, sprøjtning og høst."

Klauser forklarede, at konceptet blev oprettet for at evaluere teknologien og få feedback fra kunderne om deres interesse og behov for kommende, selvkørende produkter til deres bedrifter.

"Det er meget spændende for os at udforske de muligheder, som denne teknologi kan give vores kunder. Vi ser frem til at få deres tilbagemeldinger om dette koncept, og hvordan det kan hjælpe dem med at opnå ny produktionseffektivitet," sagde Klauser.

Case IH og CNH Industrials innovationsgruppe baserede konceptet uden kabine på en eksisterende Case IH Magnum-traktor med helt nyt udseende. Køretøjet er konstrueret til en fuld interaktiv brugerflade, der giver mulighed for overvågning af programmerede opgaver. Det integrerede system registrerer automatisk redskabsbredde og kortlægger de mest effektive ruter afhængigt af terræn, forhindringer og andre maskiner, der anvendes i samme mark. Føreren kan på afstand overvåge og justere ruterne ved hjælp af en bærbar computer eller en tablet.

Ved hjælp af radar, lidar (lidar = light imaging, detection and ranging) og indbyggede videokameraer kan køretøjet registrere stationære forhindringer eller forhindringer i bevægelse på ruten, og det vil standse af sig selv, indtil føreren, der har fået meddelelse om dette med lyd og visuelle signaler, tildeler en ny rute. Køretøjet standser straks, hvis GPS-signalet eller positionsdataene går tabt, eller hvis der trykkes på stopknappen. Maskinopgaver kan desuden ændres i realtid via en fjernstyret brugerflade eller automatiske vejrvarsler.

AFS Global Product Marketing Manager, Rob Zemenchik, forklarede, at selvkørende traktorer kombinerer det sidste nye inden for telemetri, datadeling og agronomisk administration for at tilbyde professionelle landmand større muligheder for kontrol og overvågning samt reducerede omkostninger.

"En person kan overvåge flere maskiners aktiviteter via en brugerflade, samtidig med at han klarer andre opgaver eller endda betjener et andet køretøj," siger Zemenchik. "Flere selvkørende traktorer kan arbejde sammen som en gruppe i en mark eller samtidigt i flere grupper tilknyttet separate marker, der hver har fået tilknyttet forud programmerede kort og arbejdsopgaver. Det betyder, at den ene traktor kan trække en plov fulgt tæt af en anden, der trækker en såmaskine. Der er betydelige muligheder for effektivitet."

Selv om det selvkørende køretøj for øjeblikket kun er et koncept, sagde Zemenchik, at teknologien også kunne fungere lige så godt i en standardtraktor med kabine. I så tilfælde kan køretøjet benytte realtidsvejr- og satellitdata til rettidig brug af f.eks. gødning og sprøjtemidler.

"Disse forbedringer bliver virkelig interessante for vores kunder, når vejret bliver en del af det," sagde Zemenchik. "Hvis det f.eks. begynder at regne i en mark, standser traktoren automatisk det arbejde, den er i gang med, og bevæger sig over til en anden mark med tørvejr. Dette forudsætter selvfølgelig, at der er adgang til den pågældende mark via private veje."

Inden konceptet blev afsløret, præsenterede virksomhedens ledere en videodemonstration af traktoren i gang med at udføre jordbehandling og såning på jord i den sydøstlige del af USA tidligere denne sommer.

Ved udviklingen af denne selvkørende teknologi har CNH Industrial samarbejdet med sin mangeårige leverandør Autonomous Solutions Incorporated, ASI, en virksomhed baseret i Utah, som er branchens førende inden for selvkørende løsninger i terrænet.

Sammenfatning: Selv om det selvkørende koncept køretøj er udviklet som en traktor uden kabine, forklarer Case IH repræsentanter, at mejetærskere eller andre maskiner kan arbejde med samme teknologi.

Hvis du gerne vil se en video med oplysninger om dette koncept køretøjs muligheder, kan du gå ind på Case IH's YouTube kanal – Case IH Danmark. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Case IH udstyr, er du velkommen til at kontakte din lokale Case IH forhandler.


Hent Zip-arkiv Hent PDF