Products

Case IH vinder ‘Tractor of the Year’ titel i 2017 med Optum 300 CVX

09 nov 2016

Prisvindende på EIMA, den internationale messe for landbrugsmaskiner i Italien / Dommerpanelet roser den høje effekt og den lave vægt, der passer til behovet i Europa / Traktoren kan monteres med ballast, hvis der er behov for endnu mere traktion / Designet sikrer optimal effekt og skånsom jordbehandling

2017 Tractor of the Year titlen går til Case IH for Optum 300 CVX traktoren, et resultat der anerkender mærkets fokus på landmænds ønske om skånsom jordbehandling og god brændstofudnyttelse. Titlen blev givet af et dommerpanel med deltagere fra nogle af Europas vigtigste landbrugsmagasiner, og hædersbevisningen anerkender vigtigheden af Optum CVX traktorens høje ydelse/kompakte design, der passer til et voksende kundesegment

 “Efter Machine of the Year  2016 prisen, der blev vundet med Optum, er denne Tractor of the Year titel et udtryk for, at den europæiske landbrugspresse mener, at Optums design og egenskaber udgør et betydeligt fremskridt inden for traktor-teknologi,” udtaler Dan Stuart, Case IH high-hp tractor product marketing manager for Europa, Mellemøsten og Afrika.
Modellen er placeret mellem den amerikansk producerede Magnum og vores Puma serie, der som Optum fremstilles i St Valentin, Østrig, og den har et helt nyt design, stærkere men samtidig lettere, med en ny kraftig foraksel og tilpasset motorbundkar, og modellen passer til de kunder, der ønsker en 250-300hk traktor med et godt effekt/vægt forhold og et kompakt design med god manøvreevne.

Dette betyder, at den er velegnet til opgaver, hvor høj effekt er essentielt kombineret med maskinens vægt – eksempelvis ved arbejde med store slåmaskiner, hvor det er vigtigt at beskytte græstørven. Men til opgaver, hvor traktion og greb er en kritisk faktor, eksempelvis ved behandling af tung jord, kan Optum køre med ballast, så den bliver nøjagtig lige så effektiv som enhver gængs traktor med samme effekt. Og ved transport på vej kan Optum køre med en ballast, der passer til den trukne last, hvilket giver maksimal sikkerhed og brændstofudnyttelse.”
Optum er udstyret med en FPT 6.7 liter motor med Hi-eSCR og tilpasset bundkar, der leder kraften gennem den trinløst variable Case IH CVX transmission. Traktorens typiske egenvægt er 11.000 kg, og designet muliggør en maksimal bruttovægt på 16.000 kg. Yderligere brændstofbesparende funktioner omfatter styring af tomgangshastighed, hvor motorens omdrejningstal sænkes fra 850 til 650 o/min, hvis traktoren holder stille i mere end to minutter.

Resultatet er en traktor, der beskytter jordbunden, da den kan køres med en vægt, der passer til arbejdet. Den sparer ejeren for udgifter, som skyldes slitage på dæk og komponenter, der kan forekomme, når en tung traktor anvendes til let markarbejde eller transport. Og den reducerer brændstofforbruget, som vist ved DLG Powermix testresultater på 249 g/kWh. Tractor of the Year prisen viser, hvor stor vægt der lægges på disse egenskaber inden for moderne landbrug.


Hent Zip-arkiv Hent PDF