Products

Case IH vinder titlen som Årets maskine 2018 med ny Maxxum Multicontroller med ActiveDrive 8 transmission

14 nov 2017

ActiveDrive 8 giver otte powershift-trin i hvert af de tre områder / I alt 24 hastigheder i fremadgående gear og bakgear / Kan fås på Maxxum Multicontroller-modeller / Nye navne til transmissionerne betyder, at den velkendte powershift med fire hastigheder nu benævnes ActiveDrive 4, og CVX benævnes CVXDrive, så man får en tydelig markering af mærket / Af andre nyheder kan nævnes mekaniske eller elektroniske fjernventiler

Case IH’s nye ActiveDrive 8 version i den nyeste Maxxum Multicontroller traktorserie er blevet tildelt titlen som Årets maskine 2018. Vinderen blev bedømt af et panel af europæiske redaktører af landbrugstidsskrifter, og anerkendelsen blev givet for de ydelsesmæssige og omkostningsbesparende fordele, som den nye transmission og andre nyheder i serien giver dette traktormarkedssegment.

Årets maskine-prisen, én af de vigtigste begivenheder på Agritechnica-agendaen, bedømmes af journalister fra de tyske landbrugspublikationer agrarheute, traction, Agrartechnik, Land & Forst, Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt og fra andre internationale landbrugspublikationer. Journalisterne foretager deres overordnede valg fra 14 kategorier, som omfatter traktorer og andet selvkørende udstyr til redskaber. Vinderne fra hver kategori afsløres midt i november, før den overordnede udvalgte MOTY-vinder afsløres på Agritechnica.

Som et bidrag til MOTY-"mellemklasse" traktorsegmentet har de nyeste Maxxum Multicontroller-modeller en ny semi-powershift transmission med otte powershift-trin i hver af de tre serier. Den hedder ActiveDrive 8 og føjes til de eksisterende semi-powershift-transmissioner med fire hastigheder og de trinløse transmissioner på Maxxum-traktorer, der er blevet omdøbt til henholdsvis ActiveDrive 4 og CVXDrive. ActiveDrive 8 giver i alt 24 hastigheder i både fremadgående gear og bakgear. Transmissionen har en række funktioner, der er beregnet på at gøre traktoren mere effektiv og føreren mere afslappet. Der kan fås en krybegearsversion til specielle anvendelser.

Det første gruppegear, der omfatter hastigheder op til 10,2 km/t, er specielt designet til tungere trækarbejde. Til specialopgaver, der kræver meget lave hastigheder, som f.eks. grøntsagsdyrkning, kan ActiceDrive 8 endvidere fås med ekstra krybegearshastigheder. Andet gruppegear, som er det normale arbejdsgruppegear, dækker næsten 90 % af alle krav til anvendelse i marker, på græs og med læsser. Det betyder, at traktoren kan anvendes ved fuld belastning uden momentafbrydelse fra 1,6 - 18,1 km/t. Til kørsel på vej er transmissionen konstrueret således, at den starter i tredje gruppegear, hvorpå en overspringsfunktion gør det muligt at bevæge sig hurtigt op igennem powershift-gearene. En automatisk skiftefunktion betyder, at traktoren kan indstilles til automatisk at køre igennem otte gear og gennem alle 16 gear i de to højeste grupper på vejen.En kick-down-pedalfunktion kan anvendes til at omgå transmissionens automatik og få den til skifte ned for hurtigere acceleration.

Til betjeningen er en koblingspedal ikke længere nødvendig, hvilket gør transmissionen velegnet til effektkrævende opgaver, hvor momentum er vigtigt, som f.eks. kultivering eller græsslåning med dobbelte eller tredobbelte slåmaskiner. En powershuttle sikrer, at der ikke mistes træk eller trækkraft ved retningsændringer på skråninger, og "Aktiv kobling"-funktionen gør det let og sikkert at standse ved vejkryds, eller når der skal stables baller med en læsser. Det er muligt at modulere både skift af gear og retning, så der opnås en hurtigere eller langsommere respons passende til den aktuelle opgave.

"Vi er virkelig glade for at være blevet kåret som Årets maskine 2018 med Maxxum Multicontroller med ActiveDrive 8", udtaler Andreas Klauser, Case IH brand president.

"Alle højere indsatsomkostninger betyder, at økonomien bliver endnu vigtigere for dagens landmænd, og derfor er det godt at få erkendelse af det faktum, at hver virksomhed har forskellige krav, og at en enkel automatisk transmission eller en CVT kan være lige det, som landmændene i den ene ende af spektret søger, mens andre kræver en mere avanceret halvautomatisk transmission. Det er, hvad vi har forsøgt at levere med ActiveDrive 8-versionerne af Maxxum Multicontroller-serien."


Hent Zip-arkiv Hent PDF