Products

Test vurderer Case IH Maxxum 145 Multicontroller til at være den mest brændstoføkonomiske firecylindrede traktor til markarbejde

12 feb 2018

Case IH Maxxum 145 Multicontroller med ActiveDrive 8-transmission opnår det laveste specifikke brændstofforbrug for en firecylindret traktor i DLG’s seneste Powermix-test / Testtallet er næsten 9,5 % under nærmeste konkurrent.

En Case IH Maxxum 145 Multicontroller med virksomhedens nye ActiveDrive 8-transmission med 8 hastigheder 24 hastigheder opnåede det laveste specifikke brændstofforbrug, der er registreret for en firecylindret traktor i PowerMix-testen, der udføres af Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), den tyske landbrugsorganisation

Den nye model, der blev kåret til ‘Machine Of The Year 2018’ på Agritechnica, opnåede et gennemsnitligt specifikt brændstofforbrug på 258 g/kWh i den del af testen, der viste markarbejde, næsten 9,5 % lavere end de 282 g/kWh, der blev målt på den nærmeste konkurrent.

Tasten blev udført på DLG’s testcenter i nærheden af Frankfurt ved hjælp af DLG PowerMix-rullestand. Stedet er verdens mest effektive til måling af hele traktorsystemet, fordi ingeniører kan gengive de virkelig arbejdsforhold i marken.

På basis af typiske traktorbelastninger har DLG defineret 14 belastningscyklusser, ud fra hvilke køretøjets samlede forbrug af brændstof og AdBlue, dets præstation og optimale energieffektivitet bestemmes. Cyklusserne afspejler typisk mark- og transportarbejde med delvis og fuld belastning.

Testerne omfatter reelt trækarbejde, f.eks. med en plov eller kultivator, samt blandet arbejde med PTO-akslen og det hydrauliske system, f.eks. med en roterende gødningsspreder eller en ballepresser. Endvidere gengives tunge og lette transportopgaver for at få et samlet billede af traktorens energieffektivitet under anvendelse. Resultaterne sammenfattes i det respekterede Powermix-tal, der giver en præcis vurdering af forskellige traktormærkers og -modellers brændstofeffektivitet under anvendelse.

Maxxum 145 Multicontroller drives af en firecylindret, turboladet og mellemkølet FPT-motor til 4,5 liter, der opfylder Stage IV-emissionsbestemmelserne ved hjælp Hi-eSCR-systemet med selektiv katalytisk reduktion. Den har en nominel effekt på 107 kW (145 hk) ved 2200 omdr./min. og yder op til 118 kW (160 hk) med effektstyring, hvor den maksimale effekt på 114 kW (155 hk) frembringes ved 1800 omdr./min. og 129 kW (175 hk) med effektstyring.

I DLG PowerMix-testen blev der på Maxxum registreret et gennemsnitligt brændstofforbrug ved markarbejde på 258 g/kWh, med et specifikt forbrug fra 230 g/kWh, når der blev arbejdet med en rotorharve ved fuld belastning, til 302 g/kWh med en ballepresser.

En afgørende faktor for resultatet var traktorens ActiveDrive 8-transmission, en ny 24 x 24 semipowershift, der giver otte powershift-trin i hvert af de tre områder. Transmissionen kan nu vælges på alle Maxxum Multicontroller-traktorer fra 116 hk til 145 hk som alternativ til ActiveDrive 4, et 16 x 16 40 km/t semi-powershift-system, samt den trinløse 40 km/t CVXDrive-transmission den trinløse CVT-transmission. Med funktioner, der gør traktoren mere effektiv og mere afslappende at køre, er ActiveDrive 8 velegnet til effektkrævende opgaver, hvor fremdrift er af stor betydning, som f.eks. kultivering eller arbejde med store slåmaskiner, fordi det ikke nødvendigt at bruge koblingspedalen til gearskift.

Første gruppegear i ActiveDrive 8, der omfatter hastigheder op til 10,2 km/t, og som er beregnet til tungere trækarbejde og opgaver, der kræver meget lave hastigheder, kan endvidere fås med ekstra krybegearshastigheder. Andet gruppegear dækker næsten 90 % af krav til anvendelse i marker, på græs og med læsser. Det betyder, at traktoren kan anvendes ved fuld belastning uden momentafbrydelse fra 1,6 - 18,1 km/t. Til kørsel på vej er transmission konstrueret til at kunne starte i gruppegear tre. Funktionen Smart områdeskift gør det muligt at bevæge sig hurtigt op igennem områderne, op til det tredje, der giver kørehastigheder på op 50 km/t.

“Vi er begejstrede for denne rapport fra DLG. Disse tester er fuldstændig uafhængige, de sætter standarden for afprøvning af landbrugsudstyr og er meget respekterede af landmænd verden over,” kommenterede Vincent Hazenberg, Product Marketing Director hos Case IH. ”I dag er brændstofudgifter af stor betydning for alle landmænd, og derfor er det vigtigt at optimere effektiviteten for at hjælpe med at reducere produktionsomkostningerne. DLG-testen beviser, at vores nye Maxxum 145 Multicontroller med den innovative ActiveDrive 8-transmission giver landmænd klare fordele på det område.”


Hent Zip-arkiv Hent PDF