Products

Case IH definerer kategorier inden for autonomi og lancerer et pilotprogram

14 feb 2018

Fem kategorier danner en ramme automatiseringsløsninger. Første test i marken hos Bolthouse Farms, en underafdeling af Campbell Soup Company.

 

Siden afsløringen af det selvkørende konceptkøretøj har Case IH udviklet teknologien og yderligere defineret, hvilken rolle automatisering og autonomi spiller i forhold til landbruget. Mærket har gennemført diskussioner med kunder verden over for at undersøge, hvordan denne teknologi kan implementeres, så den giver flest mulige fordele i deres bedrifter. Gennem sit program for autonomi og automatisering udforsker og afprøver Case IH autonom teknologi i virkelighedens scenarier.

“Afsløringen af det selvkørende konceptkøretøj i 2016 viste verden, hvad der er muligt med selvkørende køretøjer, men det var stadig bare — et koncept. Denne arbejdende traktor giver os en platform, hvor vi kan begynde at diskutere med landmænd og branchen, hvilken teknologi der er behov for til højeffektivt landbrug i dag og fremover,” siger Robert Zemenchik, global produktchef for Case IH AFS. “Vi er klar til at vise, hvordan autonomi og automatisering kan anvendes i landbruget, og hvordan teknologien kan udvikle de løsninger til præcisionslandbrug, som vores kunder allerede anvender i deres bedrifter.”

Fem kategorier af automatisering til landbruget
Forskellige landbrugsbedrifter verden over kræver varierede niveauer af automatisering. Gennem omfattende, kundebaserede undersøgelser af produktdesign har Case IH konstateret, at nuværende og fremtidig teknologi skal passe i en af de fem kategorier for automatisering af landbrugets markarbejde. Disse kategorier og tilknyttede aktiviteter omfatter:
• Automatisk styring
• Koordinering og optimering
• Førerassisteret automatisering
• Overvåget autonomi
• Fuld autonomi
 

“Det er spændende at udforske den effektivitet, som automatisering og efterhånden fuld autonomi kan give den enkelte landbrugsbedrift,” siger Zemenchik. “Logikken bag ved kategorierne er at give en vision af, hvad der er muligt. De er ikke lineære, og det kan være, at en givet maskinpark passer ind i mere end én kategori. I dag arbejder mange af vores kunder allerede med automatisk styring og/eller førerassisteret automatisering.”

De fem kategorier, som Case IH har defineret, begynder med automatisering af specifikke opgaver på et redskab. Case IH førte an ved at give producenterne mulighed for automatisk styring med AFS AccuGuide™ i 1990’erne, og i dag fortsætter virksomheden med mere avancerede løsninger, som f.eks. foragerautomatikken AFS AccuTurn™ samt AFS Soil Command™, der registrerer kvaliteten af såbedet.

 

Forskning og afprøvning af selvkørende teknologi i marken
I 2018 samarbejder Case IH med Bolthouse Farms om et pilotprogram med selvkørende traktorer. Formålet med programmet er at forstå, hvordan ny, autonom teknologi kan anvendes, og hvordan den opfylder den virkelige verdens krav i bedriften.

“Den eneste måde, det er muligt at vurdere anvendelsen af autonom teknologi i bedriften på, er, at landmænd anvender den i deres egne bedrifter, integrerer den i deres egen maskinpark og udfører deres daglige aktiviteter,” forklarer Zemenchik.

Som en af de største producenter af gulerødder i Nordamerika er Bolthouse Farms en helårsvirksomhed, der dyrker meget store arealer i fire stater og i Canada. Virksomheden fokuserer på at være åben over for avanceret teknologi, samtidig med at de ønsker at forbedre produktiviteten, og det gør den perfekt til afprøvningen af Case IH’s program for autonomi og automatisering.

Pilotprogrammet vil fokusere på primær jordbehandling og dybdepløjning— begge dele er meget gentagelsespræget arbejde, som Bolthouse Farms udfører hele året — hvor der vil blive anvendt nogle selvkørende Steiger® Quadtrac®-traktorer, der trækker en True-Tandem™-tallerkenharve eller undergrundsløsneren Ecolo-Tiger®. Det vil hjælpe med at evaluere anvendelsen af autonome maskiner i forskellige typer jordbearbejdning, jordbundstyper, meteorologiske forhold samt føle- og registreringsaktiviteter.

“Et af de primære formål er at modtage agronomisk feedback samt få tilbagemeldinger fra føreren om anvendelsen af autonom teknologi i den virkelige verdens landbrug. På den måde kan Case IH yderligere udvikle og forfine vores systemer til teknologistyring og maskinoptimering,” siger Zemenchik. “Endvidere vil vi kunne lære af Bolthouse Farms, hvilke visioner virksomheden har for automatisering og autonomi, som vi måske ikke allerede har tænkt på.”

Brian Grant, Bolthouse Farms vice president of agriculture, ser programmet for selvkørende traktorer som en mulighed for at finde nye veje til at gøre virksomhedens drift mere effektiv og levere fødevarer af høj kvalitet til den voksende befolkning.

“Vi er først lige begyndt spille spillet ‘hvad hvis?’ — hvor vi stiller os selv og Case IH’s ingeniører spørgsmål om, hvad selvkørende traktorer er i stand til,” siger Grant. “Og svarene på disse spørgsmål er ikke ‘hvis.’ De er ’når’.

Case IH vil komme med periodiske opdateringer i løbet af hele pilotprogrammet.


Hent Zip-arkiv Hent PDF