Products

New Case IH’s avancerede anhængerbremsesystem forbedrer traktorens stabilitet og sikkerhed

12 sep 2018

Case IH’s nye avancerede anhængerbremsesystem er et stort fremskridt inden for traktorsikkerhed, og det kan nu specificeres som ekstraudstyr på modellerne Puma 185, 200, 220 og 240 CVX.

Systemets fordele er ikke kun begrænset til transportsituationer på veje, hvor der er meget dårligt vejgreb, som f.eks. sne og is. Det avancerede anhængerbremsesystem er desuden en stor fordel på våde veje og i marken, når der arbejdes på skråninger, ved vendinger eller reduceret hastighed. Dette gælder især, når der bugseres tunge redskaber, herunder store anhængere, pressere, gyllevogne eller bugserede sprøjtemaskiner, især på vådt græs eller våd jord. Systemet vil desuden være en fordel, når der trækkes anhængere med en drejelig foraksel, hvor stabiliteten reduceres, hvis traktoren kører langsommere, uden at bremsen aktiveres.

I mange tilfælde, hvor der anvendes en traktor og anhænger, reduceres kombinationens hastighed alene af traktormotorens bremseeffekt.  I sådanne situationer kan ikke bremsede anhængere skubbe på den decelererende traktor og dermed muligvis gøre den ustabil og få anhængeren til at slingre.

Case IH’s avancerede anhængerbremsesystem overvåger og registrerer køreforholdene. Når systemet er aktiveret, stabiliserer det automatisk traktoren med anhængerbremsen. Når føreren ønsker at reducere hastigheden, enten med Multicontrolleren eller ved at slippe kørepedalen, bestemmer systemet den krævede decelerationskraft ved at sammenligne køretøjets målhastighed med den faktiske hastighed. Systemet justerer derefter den anvendte bremsekraft ved at måle transmissionens indgangsmoment, baseret på svinghjulets momentføler og data fra motorens styreenhed.

Disse oplysninger anvendes til at beregne og anvende, hvilket tryk der er behov for til at udligne decelerationskraften på traktoren med det moment, anhængeren udøver.  Ved at justere anhængerens deceleration i forhold til traktorens sikres det, at begge forbliver stabile,  bremseeffekten optimeres, og sikkerheden øges.

Hastighedstærsklen på 35 km/t giver føreren mulighed for at foretage mindre hastighedsjusteringer, når der køres på vej, uden at anhængerbremsen aktiveres. Hvis systemet aktiveres for kraftigt, vil føreren blive advaret med hørbare og visuelle advarsler. Endvidere vil systemet anvende pulserende bremseeffekt med en kort pause efter 5 sekunder for at undgå overophedning og slitage af bremsen.

Dette patenterede system, der oprindeligt var ekstraudstyr til 436 euro på de nye modeller Puma 185 - 240 CVX med trykluftsanhængerbremser, kan nu eftermonteres på alle Puma 185 – 240 CVX-traktorer, der opfylder det europæiske rammedirektiv for traktorer. Case IH’s avancerede anhængerbremsesystem vil kunne fås på andre Case IH Puma-, Maxxum- og Optum-traktorer forsynet med CVXDrive-transmissionen fra begyndelsen af 2019.

”Det er en meget vigtig funktion, som Case IH kan tilbyde, og som ikke kan fås hos nogen anden producent. Ud over at øge sikkerheden vil det også give føreren meget mere ro i sindet, når der arbejdes med tunge, efterhængte redskaber i vanskelige forhold,” forklarer Hans-Werner Eder, Product Marketing EMEA, Case IH.


Hent Zip-arkiv Hent PDF