Products

Maxxum 150 CVX’s debut i markenviser fordelene ved en kompakt sekscylindret traktor med CVT

02 okt 2018

Med lanceringen af den nye Maxxum 150 CVX med 145 hk vil Case IH’s kunder fra oktober 2018 kunne vælge en ny kompakt designet, sekscylindret traktor med 150 hk og trinløs transmission ud over den velkendte firecylindrede Maxxum CVX med 145 hk og mindre Maxxum-modeller.

Indtil nu har Maxxum-serien kun været baseret på firecylindrede modeller, med fire varianter med fokus på efterspørgslen efter kompakte, lette universaltraktorer i denne klasse. Da nogle kunder foretrækker en sekscylindret maskine i den øverste ende af dette segment, er der nu et alternativ til den firecylindrede 145 hk Maxxum 145. I stedet for denne traktors firecylindrede FPT-motor på 4,5 liter har den nye Maxxum 150 en motor på 6,7 liter fra samme Case IH-søstervirksomhed. Som andre Maxxum-modeller kan Maxxum 150 fås med ActiveDrive 4 semi-powershift med 4 trin, ActiveDrive 8 semi-powershift med 8 trin (fra begyndelsen af 2019) eller CVXDrive CVT.

Maxxum 150 har samme maks. effekt på 175 hk med motorkraftstyring som Maxxum 145. Dens drejningsmoment er imidlertid større, 740 Nm (målt ved 1500 omdr./min.) sammenlignet med de 700 NM for Maxxum 145. Ligesom motoren i de firecylindrede Maxxum-traktorer opfylder den sekscylindrede drivenhed i Maxxum 150 Stage IV-emissionsbestemmelserne takket være det patenterede Hi-eSCR-system med selektiv katalytisk reduktion, et vedligeholdelsesfrit system uden recirkulation af udstødningsgassen.
Trods dens anderledes motorkonfiguration har Maxxum 150 den samme hjulafstand på 2642 mm og længde på 5137 mm som de firecylindrede Maxxum-modeller, endnu et træk der appellerer til landmænd, der ønsker en kompakt og manøvredygtig maskine, der forstyrrer jorden mindst muligt ved manøvrering og vending på forageren. Maxxum 150 er desuden den letteste og mindste traktor i sin konfiguration og effekt. Med en egenvægt på 5020 kg vejer den kun 130 kg mere end Maxxum 145.

Traktorer med trinløse transmissioner kan arbejde med en indstillet motorhastighed eller fremadgående hastighed og ændre den ene uafhængigt af den anden, hvilket gør dem særligt egnede til at arbejde ensartet uanset jordtype eller markens topografi.   Case IH CVXDrive-transmissionen til Maxxum-serien adskiller sig i sin anvendelse af teknologien dobbelt kobling. Det betyder, at skiftet mellem transmissionens to mekaniske områder foregår sømløst og uden afbrydelse af effekten fra stilstand til traktorens tophastighed på 50km/t. Der overføres fuld trækkraft i hele hastighedsområdet, hvilket er afgørende, når der anvendes stenfjernere eller såmaskiner i bakket terræn eller forskellige jordbundstyper.

Maxxum CVXDrive-traktorer er endvidere forsynet med Automatic Productivity Management (APM), endnu en funktion der giver særlige fordele ved arbejde i varierede områder. Motorens hastighed reduceres automatisk, når der er behov for lavere effekt. I et område med lettere jord, eller hvis kravene til et redskabs hydraulik reduceres, kan den reducere brændstofforbruget og driftsomkostningerne betydeligt.
 
Tilvalg til at sikre nøjagtighed mellem baner og på forageren
Som andre traktorer i Maxxum-serien kan Maxxum 150 fra fabrikken fås udstyret med den nødvendige hardware til installering af det automatisk styresystem AFS AccuGuide, så der kan arbejdes med parallelle baner. Dette system, der betjenes med Case IH AFS Pro 700-terminalen, kan anvendes sammen med en række forskellige signaler, afhængigt af hvilket nøjagtighedsniveau mellem banerne der kræves, helt ned til RTK med en gentagen nøjagtighed på 2,5 cm, hvilket giver en stor besparelse på brændstof og materialer.
Ved konfigurering af den nye AccuTurn Pro kombineres anvendelsen af AFS AccuTurn-systemets automatiske vending for enden af rækken med HMC II-foragerautomatikken, så hele vendingen på forageren automatiseres. Systemet guider automatisk traktoren ind på den næste, valgte bane og letter førerens arbejde. Endvidere øges produktiviteten, da redskabet placeres nøjagtigt, hvor det skal være ved starten af næste bane.


Hent Zip-arkiv Hent PDF