Brand

Steiger-familiens indtrædelse i Agricultural Equipment Manufacturers’ Hall of Fame falder sammen med et halvt århundredes produktion af traktorer i Fargo

22 jan 2019

For mere end 60 år siden konstruerede John Steiger sammen med sønnerne Maurice og Douglass den første knækstyrede, firehjulstrukne Steiger-traktor, og de er nu blevet indsat i Association of Equipment Manufacturers’ Hall of Fame, den nordamerikanske organisations anerkendelse af bidrag til udviklingen af produktivt landbrug med fremskridt inden for ingeniørkunst. Anerkendelsen kommer samtidig med fejringen af de 50 år, der er gået, siden produktionen af Steiger-traktorer begyndte i Fargo, North Dakota, USA, hvor produktionen stadig ligger. Virksomheden blev en del af Case IH i 1986, og siden 1996 er der blevet produceret forskellige knækstyrede Quadtrac-bæltetraktorer i Fargo sammen med Steiger-hjulmodeller.

AEM Hall of Fame blev grundlagt i 2008, og siden har den hædret innovative personer, der har bidraget til at styrke branchen for terrængående udstyr som opfindere, innovatorer, ingeniører eller ledere. I den forbindelse stræber organisationen efter at opnå en større offentlig forståelse og anerkendelse af branchens fortsatte rolle i den globale forretningssucces og fortsatte vækst for moderne levestandarder, siger AEM. Kandidater til Hall of Fame skal stå inde for fem grundprincipper: innovation, bidrag til branchen, lederskab, samfundssind/socialt ansvar samt bæredygtighed.

Konstrueret til at øge landbrugets produktivitet

Den første Steiger-traktor blev bygget i vinteren 1957-58, da John Steiger og sønnerne Maurice og Douglass ville forbedre produktiviteten ved at øge arbejdshastigheden i forbindelse med opgaver i marken på deres gård i Thief River Falls, Minnesota. De fleste af de kraftige traktorer på den tid var tohjulstrukne og ydede mindre end 100 hk, men Steiger-familien besluttede at konstruere en maskine med mere end dobbelt så stor effekt, mere robuste komponenter, firehjulstræk med lige store hjul samt knækstyring for at opnå en god manøvredygtighed. Den første Steiger-traktor, der fik kælenavnet ’Barney', var malet i en skrap limegrøn farve og ydede 238 hk.

Efterhånden som nabolandmændene begyndte at lægge mærke til maskinen, når den arbejdede, bad de Steiger-familien om at bygge en lignende maskine til dem. Efter at have designet en model med 118 hk, blev en hel serie af Steiger-traktorer med mellem 150 og 300 hk sat i produktion i omdannede landbrugsbygninger. Investering udefra betød, at produktionen i 1969 kunne flytte til en komplet fabrik i Fargo, North Dakota, hvor den første af de berømte modeller med kattenavne, ’Wildcat’, så dagens lys. Snart blev denne fabrik for lille, og i 1975 var en helt ny fabrik, også i Fargo, færdig, og her produceres der stadig Steiger.

Kontinuerlig udvikling

Siden Steiger blev en del af Case IH i 1986, har arven fra grundlæggerne og principperne for de produkter, de skabte, fortsat været uløseligt forbundet med Case IH’s Steiger- og Quadtrac-design, hvor de to mærkenavne længe har været synonyme med innovation inden for kraftige, knækstyrede traktorer med hjul og bælter. I 1996 blev Quadtrac markedets første, kraftige traktor med fire bælter, og både Steiger-modeller med hjul og Quadtrac-modeller med bælter var de første i deres respektive type, der kunne tilbyde den trinløse transmissions betjeningsmæssige og brændstofbesparende fordele med tilføjelsen af CVXDrive.

Det nuværende sortiment af Case IH Steiger-traktorer omfatter modeller med op til 628 hk i Steiger-varianter med hjul og Quadtrac-modeller med bælter og powershift-transmissioner. Endvidere tilbyder Case IH Steiger-hjulmodeller og Quadtrac-bæltemodeller på op til 540 hk med trinløse CVXDrive-transmissioner. Siden de første maskiner er der blevet fremstillet mere end 80.000 Steiger-traktorer med bælter og hjul.

”Vi har fortsat udviklet Steiger-produktet på samme måde, som Steiger-familien gjorde det,” fortæller Dan Stuart, produktmarkedsføringsdirektør for Case IH Europa, Afrika og Mellemøsten.

”Endvidere er vi forblevet tro over for princippet om at forsyne kunderne med løsninger til deres udfordringer verden over. Det er kun meget få traktorer, der kan prale af at arbejde på alle verdens syv kontinenter - inklusive Antarktis - eller som to gange har sat verdensrekord i pløjning, hvilket er et klart bevis på Steigers fortsatte fokus på robust design og tilpasningsevne.”


Hent Zip-arkiv Hent PDF