Products

Første Axial-Flow-mejetærsker i Europa vender tilbage til SIMA fire årtier efter, at den fik sin debut

26 feb 2019

Fyrre år siden, at International Harvesters Axial-Flow-mejetærskere blev lanceret i Europa på SIMA 1979 / På dette års udstilling vil den originale model 1460, der blev vist den gang, blive udstillet / De sidste nye Axial-Flow -modeller i 50-serien med Harvest Command kan ses første gang på SIMA

​Den aller første Axial-Flow-mejetærsker, der kom til Europa, vender tilbage til den udstilling, hvor den fik sin debut for 40 år siden, hvor den restaurerede International Harvester 1460-model vil blive vist ved hovedindgangen til hal 5 på SIMA 2019. Gæsterne finder Case IH’s stand i samme hal.

 
I 1977 lancerede International Harvester 1400-seriens mejetærskere i Nordamerika. Forud var gået mere end to årtiers udvikling med at perfektionere konceptet med at udskifte en traditionel tromle/tærskebro og halmrystere med en enkelt længdegående rotor og et sektionsopdelt tærskebrossystem til både tærskning og adskillelse. Efter dette fulgte to år med afprøvning og finjustering for at måle og perfektionere maskinernes ydelse under europæiske forhold med mere fugtige afgrøder med kraftigere strå, inden maskinen fik sin fulde debut med to modeller, 1440 og 1460, på SIMA 1979. Disse blev senere efterfulgt af den større model 1480 og den mindre 1420.

 
Den mejetærsker, der vises på SIMA, er den originale maskine fra SIMA 1979, den officielle europæiske begivenhed for lanceringen af Axial-Flow-mejetærskerserien. Dommerne ved udstillingens uddeling af maskinpriser anerkendte Axial-Flow-designets fremskridt inden for effektivitet, enkelhed, driftssikkerhed og kornkvalitet og tildelte den en guldmedalje for teknisk innovation. Den plade, der blev sat på maskinen som tegn på anerkendelsen, kan stadig ses på mejetærskeren i dag.

 
Vores kunde, M Stereiss, der dyrker majs og korn i Ardennerne, købte maskinen til høstsæsonen efter en demonstration i 1978. Hans maskine blev ikke kun den første, der blev vist offentligt på en større, europæisk udstilling, men også den første Axial-Flow, der blev solgt i Europa. Han arbejder ikke længere aktivt i landbruget, men efter at han gik på pension i 2013, blev 1460 købt af en Axial-Flow-entusiast, Hanss Françis, der har investeret tid og penge i at restaurere mejetærskeren. Når denne proces er afsluttet, vil den igen vende tilbage til arbejdet til høsten 2019. Den fører, der kørte 1460 Axial-Flow for dens første ejer, tilbringer stadig sine somre med at arbejde med en mejetærsker – en Case IH Axial-Flow 2388.

 
“Denne mejetærskers tilstand, og den kendsgerning at designet stort set er forblevet det samme i løbet af ni generationers opgraderinger, understreger Axial-Flow-konceptets effektivt,” siger Louis Verhaege, høstspecialist hos Case IH.  

 
“I løbet af de sidste fire årtier har Axial-Flows betjeningslethed, driftssikkerhed samt tids- og omkostningsbesparende krav til vedligeholdelse vist sig at være overlegne i forhold til konventionelle eller mere komplekse rotordesigns. I løbet af ni generationer har Case IH øget disse kvaliteter ved at lancere innovationer, herunder den kapacitetsøgende AFX-rotor, CVT-drev til både indføringen og rotoren, AFS-kortlægning og teknologi til præcisionslandbrug, Cross-Flow-rensesystem samt Xtra-snittepakke.
 
“Ejere af de seneste Axial-Flow-mejetærskere i 50-serien drager endvidere fordel af de store fremskridt inden for effekt, skærebredde, rensekapacitet samt komfort. Med det sidste nye fra AFS Harvest Command™ får de desuden mulighed for fuld automatisering, der kan gøre dem i stand til at øge udbyttet, minimere spildet og øge kornkvaliteten, så de får mest muligt ud af deres mejetærskeres potentiale samtidig med, at dens værdier for driftssikkerhed, brugervenlighed og teknisk forenkling bevares. Men principperne for det originale design, med enkel, skånsom og alligevel effektiv og grundig tærskning og adskillelse, forbliver stort set uændrede.”

 


Hent PDF Hent Zip-arkiv