Products

Ny topmodel med stor massefylde lanceret i Case IH’s LB-storballepresserserie til sæsonen 2020

09 nov 2019

LB436 HD giver 22 % større balledensitet end model LB434 XL med samme ballestørrelse på 120 x 90 cm / Nye og opgraderede funktioner omfatter pickup, drivlinje, tæthedssystem og binderteknologi / Innovative nye bindeapparater øger tætheden, og endeløs bindeteknologi reducerer garnspild / Færre baller i hvert område og afgrødemængde reducerer transport og håndtering

 

Landmænd og maskinstationer, der gerne vil presse mere materiale i hver balle for at reducere håndteringskrav og transportomkostninger, kan drage fordel af den sidste nye model i toppen af Case IH’s LB 4-storballepresserserie for 2020. Med helt igennem nye design og komponenter kan LB436 HD forme baller med en op til 22 % større massefylde end model LB434 XL, der producerer samme ballestørrelse på 120 x 90 cm, og som stadig er en del af serien.

De unikke funktioner på LB436 HD omfatter bl.a. en ny hovedgearkasse og en midtermonteret gearkasse med overbelastningsbeskyttelse ved gearskift, der giver høj kraftoverførsel og drivlinjesikkerhed. Endvidere er et innovativt, nyt bindesystem beregnet til at øge produktiviteten, samtidig med at det fjerner affaldet i marken og forureningen af ballerne. LB436 HD er fuldt ISOBUS klasse 3-kompatibel, hvilket betyder, at den ikke kun kan styres fra en ISOBUS-terminal i traktorens kabine, men presseren kan også styre traktorens funktioner, som f.eks. at øge den fremadgående hastighed i lette skår for automatisk at øge arbejdshastigheden.

 

Kraftig konstruktion

Chassiset på LB436 HD er bygget rundt om en kraftig ramme, der kan klare de belastninger, som et system med høj massefylde giver. Trækstangen er kort for at forbedre udsyn og manøvredygtighed, og den er boltet på chassiset. Den kan let justeres efter højden på forskellige traktorophæng, og den øverste sektion af indføringskammeret er en integreret del. Fordele for kunden er bl.a. minimalt pres på både presser og traktor.

 

Pickupenheder giver smidigere, hurtigere og mere komplet opsamling af afgrøde

Pickuppen på 2,35 m, der er monteret på LB436 HD, har en mekanisk drevet ekstra indføringsvalse foroven og en tilholder med ruller for at sikre en effektiv afgrødetransport, selv i store skår. Fingrene er af stålbåndstypen med en diameter på 5,5 mm, og de er anbragt over fem fjederaksler i stedet for de fire på andre Case IH-modeller, hvilket giver en hurtig og ren opsamling af afgrøde med den højeste presserkapacitet. Der kan som ekstraudstyr fås drejelige pickupstyrehjul.

Den lave friktion og de flade overflader på de nye afskærmninger af propylen på pickupfingrene forbedrer afgrødeflowet og giver en mere ensartet indføring. Når der ingen kurver er, overføres afgrøden uhindret fra stubsneglen. Anvendelsen af polypropylen øger desuden afskærmningernes levetid på grund af materialets store fleksibilitet og minimale deformering.

 

Rotorsnitterteknologi er standard

LB436 HD er som standard forsynet med Case IH’s rotorsnittersystem med 29 knive, med en justerbar knivvælger, der kan aktivere 7, 8, 14, 15 eller 29 knive. Knivene er beskyttet individuelt, og de valgte knive vises på skærmen i kabinen.

 

Mere i hver balle – nye densitetsniveauer

Det anbefales at påbegynde presningen med traktorens PTO på 850 omdr./min. Presserens svinghjul accelererer i to trin, fra 0 - 684 omdr./min. og derefter fra 684 - 1244 omdr./min. På traktorens ISOBUS-display vises en meddelelse, der angiver, at 2. gear kan aktiveres, og traktorens motorhastighed kan øges for at bringe PTO-hastigheden op på 1000 omdr./min., så presserens svinghjul arbejder med sin maksimale hastighed på 1445 omdr./min. Som med andre vigtige elementer ved presningen betyder ISOBUS-styringen, at føreren har fuld kontrol over alting. Med Case IH’s AFS Pro 700 ISOBUS-terminal har føreren nu fordel af et nyt betjeningslayout, der forbedrer brugervenligheden og forenkler betjeningen.

LB436 HD har et justerbart forkomprimeringskammer med brudboltbeskyttelse og et stempel med en maksimal hastighed på 48 slag/min. Stempelslaget er længere end på LB434 XL, så afgrøden bevæges videre ind i ballekammeret og på den måde undgår at støde sammen med det forudgående snit under indføringen. Samtidig øges stemplets styrke med 150 % i forhold til LB434 XL, og det sikres af nye boltede plejlstænger. Ompositionerede ”haydogs” forbedrer sammenføjningen af lagene, og nye dæmpere reducerer støjniveauet. Kompressionskanalen er længere, de eksisterende modeller har to cylindere til kompression, hvorimod LB436 HD benytter syv, med større kompressionsringe. Alle disse funktioner er beregnet på at sikre, at der pakkes så meget afgrøde som muligt i hvert stempelslag, der sender materiale ind i ballekammeret, for at opnå maksimalt udbytte.

På den midterste gearkasse er der anbragt to massefyldesystemer. Det første giver standardmassefyldeflow, og det andet giver højt flow til hurtig lukning af strammeskinnerne. Systemet sikrer, at ballekammerets tryk fastholdes, efter at PTO’en og traktorens motor er blevet slukket. Bagpå giver en ny densitetsring forbedret kontrol af ballekammerlugerne og mulighed for at lukke lugerne hurtigt. Sidelugerne styres hver af et par dobbeltvirkende hydraulikcylindere, og yderligere tre cylindere håndterer den øverste luge. Ballens længde kan ændres med et nyt elektrisk styresystem på maskinens side.

 

TwinePro-bindeapparat giver økonomiske og miljømæssige fordele

Det nye TwinePro-bindesystem har mange fordele, ikke kun for ejeren og brugeren, men også for kvæg og miljø, siger Maxime Rocaboy fra Case IH.

”Af vigtige fordele kan nævnes, at man forhindrer forurening af foder og miljøskader ved at fjerne afklippet garn, der kan ende både i foderet og på marken. TwinePro-bindeapparater øger i høj grad trækstyrken og den daglige produktivitet som følge af større balledensitet og reduceret risiko for brud på garnet.”

Det nye bindesystem kombineres med nydesignede nåle og et nyt system til genindvinding af nåleåg. De seks TwinePro-bindeapparater på LB436 HD er monteret i en kraftigere ramme, der kan modstå større stempelbelastninger, og med elektriske binderblæsere, der holder enhederne rene. De benytter et enkelt system til at skabe et stærkt løkkeknob, så føreren kan opnå maksimal tæthed med en lang række forskellige garntyper uden risiko for, at ballerne revner. Bindeprocessen med binding med løkkeknob eliminerer rester af garn på ballen, hvilket forbedrer foderkvaliteten, eller på marken, så den miljømæssige påvirkning reduceres.

Systemets primære elementer omfatter bl.a. en ny, tredje binderkamstyring, der tilføjer en tredje knivrotation, så der opnås en aktiv frigivelse af løkkeknobet. Endvidere er der en ny garnskive med to udvendige noter i stedet for fire, hvilket reducerer trykket på garnet ved dannelsen af den anden knude. En integreret bolt løfter garnskiveholderen, så garnet kan komme fri af skiven i stedet for at blive skåret over. Binderkamstyringen driver garnskiven, kniven og knivarmen.

“Med TwinePro skabes der, når den første standardknude er bundet, endnu en knude – løkkeknobet – hvilket giver yderligere ballesikkerhed,” forklarer Maxime Rocaboy.

”Dette løkkeknob øger ikke kun styrken med op til 30 % i følge garnproducenten TAMA, hvilket forbedrer presserens effektivitet og produktivitet, men det betyder også, at der kan produceres godt bundne baller med standardmassefylde med billigere garn, eller der kan laves baller med højere massefylde med standardgarn.


Valg af hydraulikstyring

Standardhydraulikspecifikationen omfatter manuelle hydraulikfunktioner med elektrohydraulisk funktion til knivskuffen og knivene samt et enkeltvirkende hydraulisk støtteben. En ekstra komfortpakke gør det muligt at betjene funktioner elektrohydraulisk med Power Beyond. Med den funktion er det muligt at betjene de fem hydraulikfunktioner, der kræves til presseren – tryk, retur, loadsensing og dobbelt opsamling/støtteben – plus betjening af ekstra hydrauliske funktioner fra kabinen, inklusive balleslisken, balleudstøderen samt hjullåsen.

 

Nyt aksellayout giver mere jævn og sikrere kørsel

LB436 HD-presseren er som standard forsynet med en tandemaksel. For at reducere styrerulleradiussen ved vendinger, drejer bagakslen med op til 15 grader, men den kan låses efter behov. Der kan fås et automatisk hydraulisk låsesystem som ekstraudstyr.

En nyhed på LB436 HD er hydraulisk affjedring af tandemakslen. Pressere med denne funktion kører mere jævnt, foruden at der ikke overføres så mange stød til traktoren og føreren, og brændstofeffektiviteten forbedres.   Som standard er der monteret et trykluftsbremsesystem, der sikrer sikker standsning i fart. Dækvalg omfatter alternativerne 600/50 R22.5 og 600/55 R26.5 , der giver maksimal beskyttelse af jorden og kontaktflade, samtidig med at presserens holdes inden for 3 m til kørsel på vej.

 

Lettere service

Frontmotorhjelmen og sidepanelerne på LB436 HD kan let løftes i forbindelse med service og ilægning af garnruller. For at gøre service af presseren hurtigere og lettere er det muligt som ekstraudstyr at få en ny LED-belysningspakke. Denne funktion er ikke kun beregnet på at gøre presning i mørke sikrere, men den sikrer endvidere, at genopfyldning af garn og eventuelt nødvendige service- eller vedligeholdelsesopgaver kan udføres let. Til grundig rensning af presseren kan der som et reservedelssæt fås et afblæsningssystem, og som fabriksmonteret ekstraudstyr kan der fås vejesystem til undervejs, kamera, system til registrering af fugt eller fuld balleudstøder.


Hent billede Hent PDF