Brand

Case IH og STEYR leverer ekstra slidstærk lakering

17 feb 2021

Case IH og STEYR traktorer forlader nu fabrikken i St. Valentin i Østrig med en opgraderet lakering, som er endnu mere slidstærk og beskytter bedre mod rust. Forbedringerne skyldes en investering på 1.1 million euro i et nyt anlæg til forbehandling og lakering på fabrikken, gennemført på trods af Covid-19 udfordringerne.

​Denne investering blev foretaget på basis af flere markedsundersøgelser, der har påvist kundernes interesse i slidstærk lakering og god korrosionsbeskyttelse. I et samarbejde med 24 specialister og samarbejdspartnere fandt fabrikken frem til flere løsninger vedrørende processerne før, under og efter lakering. Kombinationen af disse løsninger giver en højglans-overflade med en mere effektiv beskyttelse mod ridser, revner og rust, samtidig med at lakken hæfter bedre på metal-overfladen. 

Betydeligt højere forvaske- og forvarme-temperaturer er afgørende for den nye finish. Hver traktor tørres nu ved 110°C, mod tidligere 60°C, og forbliver i ovnen tre gange så lang tid. Temperaturen ved den første forvask er øget fra 30 - 40°C til 55 - 60°C, og dysetrykket er hævet til det femdobbelte. 

"At få traktoren forberedt perfekt til lakering er meget vigtigt," udtaler Hannes Woegerbauer, Plant manager. "Efter den forbedrede forvask har vi også indført en separat skylleproces for at fjerne overskydende rensemidler og en ny forvarme-kabine, der fjerner al fugt og varmer traktoren op til den perfekte temperatur. Som et resultat tørrer lakken også indefra og ud, hvilket gør den mere stabil, med meget bedre vedhæftning og rustbeskyttelse". 

Ændringerne af produktionslinjen blev påbegyndt i november 2019, og den første traktorer forlod den reviderede linje i august 2020. "Vi takker vores specialister og partnere, som har hjulpet os med at indføre disse nye systemer, samtidig med at de har håndteret alle udfordringerne ved Covid-19," udtaler Hannes. "Vores kunder nyder allerede godt af fordelene på deres nye traktorer, når de bruger dem på bedrifterne rundt om i Europa."


Hent PDF