Products

CASE IH LANCERER KRAFTIGE FLEKSIBLE RUNDBALLEPRESSERE TIL DE MEST TRAVLE BRUGERE

09 jun 2022

​​​Ekstra kraftige komponenter og færre bevægelige dele gør de nye RB 456 og 466HD Pro ekstremt robuste / Klarer så godt som alle afgrødetyper og vejrforhold / Producerer kompakte, perfekt formede baller hurtigt og nemt/ Gennemprøvede med omfattende kundetests verden over /

Case IH har udvidet serien af rundballepressere med variabelt kammer med den nye RB HD Pro. Udviklet til større kvægbrug og maskinstationer, og den nye maskine producerer mere kompakte baller i en lang række afgrøder, fra våd ensilage til tør halm. Den er udstyret med kraftige komponenter og har færre bevægelige dele, hvilket giver høj driftssikkerhed og stor kapacitet.

Vi ved, at for landmænd og maskinstationer, der bruger deres ballepressere meget - typisk 10.000 baller eller mere pr. år - er holdbarhed og pålidelighed meget vigtigt. Med tanke på deres behov har vi kigget på alle ballepresserens aspekter, ikke alene for at kunne producere de bedste baller af enhver afgrøde hurtigt, men også for at sikre, at det kan gøres igen og igen” udtaler Michal Jankowski, Case IH Product Marketing Manager.

For at opnå dette har maskinen fået kraftigere og større valser, aksler og bagklap samt en mere højtydende gearkasse og drivlinje – hvilket også øger antal baller pr. time. Nogle steder har vi forenklet tingene for at gøre maskinen mere driftssikker og nemmere at vedligeholde, eksempelvis ved at reducere antallet af drivkæder og slæderuller.

RB HD Pro kan håndtere op til 30 tons pr. time, og den er udviklet til at kunne håndtere alt fra halm og hø til ensilagefoder i forskellig snitlængde, takket være nye no-slip dobbelte drivvalser og flere forskellige knivsæt, der kan vælges fra kabinen. En rotor med en ekstra stor diameter hjælper til med at forhindre blokeringer, mens en ny aktiv sænkebund hurtigt bortleder restmateriale.

Ballekammeret og remmens løb er helt nyudviklet,” tilføjer Michal Jankowski, “hvilket giver perfekt formede, meget kompakte baller, der kan stables nemt og effektivt. Ballestørrelse, indpakning og presningstryk kan indstilles på samme skærmside i kabinen”.

Under udviklingen og testningen af den nye ballepresser har landmænd verden over deltaget i de forskellige faser, så vi har fået viden om deres behov og prioriteringer. I testprogrammet er der blevet produceret 150.000 baller i mange forskellige afgrøder og under forskellige vejrbetingelser.
De nye ballepressere fås i versioner med to forskellige ballestørrelser: RB456 HD Pro producerer 120 cm brede baller med en diameter fra 90 cm til 165 cm, mens ballerne fra RB466 HD Pro også er 120 cm brede, men med en diameter fra 90 cm op til 190 cm. På hver model kan der vælges mellem tre rotor-versioner: en føderotor, 13 skæreknive eller 25 skæreknive, i alt seks modeller.

Den nye RB HD Pro kan bestilles fra juli 2022 og frem, så den er klar til forårssæsonen 2023.


Hent PDF