Products

Ny, trådløs AFS Connect-teknologi giver Case IH’s brugere fordele i form af øjeblikkelig dataoverførsel

02 sep 2019

Med tovejsoverførsel fås øjeblikkelig registrering af mark- og aktivitetsdata / Maskinejere kan overvåge oplysninger som placering og brændstofstand / Giver mulighed for fjernupload af anvisninger som f.eks. kort med variabel dosering / Tilladelse til forhandleradgang kan være en hjælp ved opsætning af og arbejde med maskinen

Med lanceringen af AFS Connect kan ejere af Case IH-udstyr nu bedre træffe informerede beslutninger baseret på både realtidsdata og historiske data genereret af deres maskiner. Systemet er en abonnementsbaseret telemetripakke, der integrerer velkendte elementer fra Case IH’s Advanced Farming Systems-teknologi, så marker, maskiner og data knyttes sammen.

Lanceringen kommer efter præsentationen på den cloud-baserede webplatform MyCaseIH.com, AFS-telematikportalen og AFS Connect Mobile iOS-/Android-appen på SIMA 2019 tidligere på året. Til sammen viser og gemmer disse elementer automatisk maskin- og markdata og giver brugerne mulighed for at overvåge og administrere disse fra kontorets computer og på afstand med en smartphone eller tablet.  Med tilladelse kan Case IH-forhandlere endvidere overvåge maskiner og dermed være med til at sikre, at de kører med topydelse, og eventuelle problemer kan identificeres på afstand.
 
AFS Connect er opdelt i to dele — maskinparkstyring og datastyring — som brugere kan overvåge og bearbejde fra enhver stationær computer, tablet eller mobile enhed ved hjælp af hjemmesiden mycaseih og appen. Det første element er en kernebestanddel af standardabonnementspakken, det andet og tredje element er tilvalg. Det eneste krav for at anvende systemet er et AFS Connect-abonnement, hvormed der følger en oplåsningskode og et modem. I kabinen arbejder AFS Connect med den sidste nye AFS 1200-terminal.

Overvågning og registrering på afstand

Brugere af præcisionslandbrugsteknologi, der ønsker at hente registrerede data fra deres maskiner som f.eks. udbyttekort, eller som vil uploade planer som f.eks. såning med variabel dosering samt gødningskort, har indtil nu været nødt til at udføre dette ved at forbinde en computer på gården/en stationær computer med terminalen i traktoren eller en anden selvkørende maskine ved hjælp af USB-nøgler for at overføre data mellem de to. Potentielle ulemper ved dette er, at det er nødvendigt at videregive USB-nøglen fysisk, selv om der kan være stor afstand mellem maskine og administrator. Desuden kan det ske, at det er den forkerte USB, der videregives, eller den kan blive beskadiget eller ødelagt. Disse besværligheder og potentielle risici er fjernet med Case IH AFS Connect, hvor ejere og administratorer af bedrifter ikke kun kan modtage og analysere – øjeblikkeligt eller efter afslutning af arbejdet – maskiners ydelsesdata, men også kan planlægge opgaver i marken fra en kontorcomputer eller en smart enhed, inden arbejdet begyndes. Derefter kan planerne sendes trådløst til traktoren og dens fører.

”Disse planer kan f.eks. omfatte data som A-B-linjer og doseringskort til såning med variabel dosering,” forklarer Maxime Rocaboy fra Case IH.

”Når arbejdet i marken er i gang, gør AFS Connect det endvidere muligt at se realtidskort, der viser maskinens placering og det afsluttede arbejde. Det sikrer, at maskinerne er på det rigtige sted, og at de arbejder korrekt, og det giver ejere og administratorer en sikkerhed for, at de ikke forlader et bestemt område som følge af en førerfejl eller tyveri. Endvidere reduceres nedetiden, da det f.eks. er muligt at overvåge brændstofstanden på afstand, så der i god tid kan komme brændstofforsyninger ud i marken.”


Styring af maskinpark

Via portalen for styringen af maskinparken kan såvel ejere som administratorer let overvåge maskinernes ydelse via AFS 1200-terminalen i kabinen, netportalen eller appen. Data som f.eks. maskintimer, temperatur, motorhastigheder og planlagt service registreres og opdateres hele tiden, og som ved al anden dataoverførsel sker dette automatisk og sømløst. Brugerdefinerede sms-advarsler kan indstilles, hvis traktoren arbejder uden for en forudindstillet værdi, som f.eks. en bestemt motorhastighed eller driftstemperatur. Identifikation af eventuelle problemer giver ejere og administratorer af bedrifter mulighed for proaktivt at planlægge og udføre vedligeholdelse.

“Med AFS Connect har landmanden øjeblikkelig registrering og overvågning ved hånden, uden at det er nødvendigt at anvende en USB-nøgle, der let bliver beskadiget eller tabt, til at overføre data mellem traktorens terminal og en stationær computer eller en bærbar,” siger Maxime Rocaboy.

“Når data indsamles øjeblikkeligt i skyen, og de straks er til rådighed til analyse, kan ejere og driftsledere, uanset hvor de befinder sig, fra deres computer eller smarte enhed overbevise sig om, at alt er i orden med maskinen, og at arbejdet skrider frem, som det bør.

”Endvidere kan de være overbeviste om, at hvis der registreres et problem, får de hurtigt meddelelse om dette – og det samme gælder deres forhandler, hvis han har fået tilladelse. Det betyder, at problemet sandsynligvis identificeres hurtigere, og at det derfor kan blive afhjulpet hurtigere. Når forhandleren kan overvåge, bliver han orienteret om et eventuelt problem og kan måske fjerndiagnosticere problemet. På den måde kan han ankomme til maskinen med de nødvendige reservedele, hvilket reducerer nedetid og omkostninger.”

Kirk Wesley, markedsføringsansvarlig hos Case IH Advanced Farming Systems for Nordamerika, hvor systemet har været tilgængeligt i det seneste år, understreger, at eventuelle indsamlede data – også dem der deles med dem, som traktorens ejer har givet tilladelse til, som f.eks. Case IH-forhandleren eller en tredjepart som f.eks. bedriftens agronomivirksomhed – vil forblive maskinejerens ejendom.

”Vi gør ingenting med de data – vi gemmer dem kun og gør dem tilgængelige for ejeren og enhver anden, som maskinens ejer giver tilladelses til,” siger han.

”Brugere har mulighed for at afprøve værdien af adgang til tredjepartsdata i en periode på 30 dage efter leveringen af deres maskine, inden de vælger datadeling. Hvis de ikke vælger datadeling, vil deres data ikke længere blive overvåget, og ingen vil have adgang til dem ud over dem selv.

”Vi har designet AFS Connect, så systemet er meget let at arbejde med, og man får fuld support fra Case IH’s forhandlere. Hvis det er nødvendigt kan brugere også finde support i et omfattende You Tube-bibliotek, som vi har udviklet, med korte videoer, der er lette at følge, og som forklarer, hvordan tingene gøres, som f.eks. at generere rapporter over maskinstatus og brændstofforbrug.”

Efter det første år 2018-19 på det nordamerikanske marked, hvor systemet er blevet meget populært, vil den officielle europæiske lancering ske på Agritechnica 2019, fra den 10. til -16. november. Systemet vil være tilgængeligt for enhver køber af Case IH-traktorer og mejetærskere, der kan udstyres AFS-teknologi, herunder traktorerne Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger og Quadtrac samt Axial-Flow-mejetærskere.
 
***


Pressemeddelelser og fotos: http://mediacentre.caseiheurope.com
Case IH er den professionelles valg, med mere end 175 års historie og erfaring inden for landbrugsindustrien. En højtydende serie af traktorer, mejetærskere og ballepressere sælges og serviceres af et globalt netværk af meget professionelle forhandlere, der arbejder engageret med at give kunderne suveræn support og den høje service, der kræves for at kunne være produktiv og effektiv i det 21. århundrede. Yderligere oplysninger om Case IH's produkter og serviceydelser kan findes online på www.caseih.com.
Case IH er et mærke ejet af CNH Industrial N.V., der er globalt førende inden for sektoren for produktionsmidler og noteret på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Få yderligere information om CNH Industrial online på www.cnhindustrial.com.


Hent PDF