Producten

Magnum AFS Connect: het volgende niveau in gegevensbewaking en -beheer – en nieuwe standaarden voor cabinecomfort

02 sep 2019

Draadloze connectiviteit maakt directe communicatie en tweewegs gegevensoverdracht tussen machine en manager mogelijk / Nieuw hoog portier, cabine-interieur, instrumentatie, Multicontroller-armleuning voor meer bedieningsgemak / Nieuw stuursysteem met remondersteuning / Technologie van Autonoom conceptvoertuig bevat geavanceerde verlichting en camera’s voor ultieme veiligheid / Reeks wordt uitgebreid met nieuwe Magnum 400 maximaal vermogen 435 pk

Iets meer dan drie decennia geleden werd hij voor boeren over de hele wereld onthuld, inmiddels zijn er wereldwijd ruim 150.000 eenheden van aan het werk gezet, en nu introduceert Case IH de nieuwste uitvoering van haar conventionele toptractor, de Magnum AFS Connect. Hoewel aan de buitenkant een aantal duidelijke veranderingen zijn aangebracht, zoals een hoog portier en een nieuwe stijl en verlichting, bevinden een aantal van de belangrijkste upgrades zich in de cabine en de tractor zelf en leiden deze veranderingen samen tot de nieuwe Magnum AFS Connect en een machine die de bestuurder en eigenaar helpt de werkzaamheden op de boerderij met nieuwe precisieniveaus te beheren.
 
De serie voor de Europese markt omvat vier modellen, de Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 en Magnum 400, met respectievelijke vermogens van 351, 382, 409 en 435 pk. De Magnum 400 is beschikbaar met de 21/5 PowerDrive transmissie, 40 en 50km/u bij verlaagd motortoerental. Alle modellen zijn uitgerust met een 8,7-liter FPT Industrial Cursor 9 6-cilindermotor met turbocompressor en intercooler en de nieuwste FPT Hi-eSCR2-technologie om te voldoen aan de Europese emissiewetgeving van Fase V. Een totaal van 13 gepatenteerde ontwikkelingen, inclusief een nieuwe katalysator, leiden tot een schonere verbranding. De modellen 340, 380, 400 in de serie zijn ook verkrijgbaar met Rowtrac-configuratie met twee rupsbanden aan de achterkant. Net als voorheen hebben de tractoren aan de achterkant een hefvermogen van max. 11,700kg, terwijl het hefvermogen van de fronthefinrichting, indien aangebracht, 4.090 kg bedraagt. Aan de achterkant zijn zes regelventielen beschikbaar en aan de voorkant drie. Door een fronthef te bestellen, wordt het aantal regelventielen niet beperkt. De opties voor de hydraulische pompcapaciteit zijn 160, 221 of 282 l/min. De reeks is uitgebreid met de introductie van de Magnum 400 voor nog zwaardere en veeleisende toepassingen.

Ontworpen in antwoord op de feedback van de klant

“De ontwikkeling van de nieuwe Magnum begon toen we probeerden te onderzoeken en begrijpen wat de hedendaagse gebruikers verwachten van een tractor van deze klasse en grootte, door tijd door te brengen met boeren van over de hele wereld, om ons inzicht in hun behoeften en vereisten te maximaliseren,” aldus Brad Lukac, Case IH Global Product Manager voor Magnum.

“Het was een oefening met betrekking tot de productie-, marketing- en kwaliteitsstandaarden van niet alleen de medewerkers van de Magnum-fabriek in Racine, VS, maar ook van Case IH over de hele wereld, waarmee ze ideeën konden uitwisselen en vergelijken over wat belangrijk was in verschillende landen en wereldregio’s, van Noord-Amerika tot Europa tot Australië en verder. Naar aanleiding hiervan hebben we concepten getest in zowel de 3D-ontwerpfaciliteit op onze onderzoeks- en ontwikkelingslocatie Burr Ridge in Illinois, VS, als in het veld. Het resultaat is een nieuwe serie die beantwoordt aan de omvangrijke vraag van boeren in al deze regio’s en hoewel ze voldoet aan de vereisten van deze innovatieve, vooruitstrevende boeren die het potentieel van nieuwe precisietechnologie volledig benutten, blijft voor de minder technologiegerichte boeren toch het bedieningsgemak behouden.”

AFS Connect: naadloze, directe overdracht en opslag van gegevens van alle tractorgebieden

In het hart van de nieuwe Magnum-modellen ligt de erkenning van het belang van gegevens voor hedendaagse boeren. Dat betekent niet alleen bedrijfsgegevens, zoals de locatie van hun machines, hoe deze presteren en wat ze vereisen in de vorm van voorraden zoals brandstof, maar ook gegevens als veldregisters, zoals bewerkte oppervlakte en afgiftehoeveelheden. Al deze gegevens kunnen nu veilig in realtime tijdens het rijden worden opgeslagen en overgedragen met de AFS Connect-telematica in de nieuwe Magnum-modellen. Daardoor kunnen eigenaren en bestuurders met de nieuwe tractoren gegevens aanpassen, beheren, bewaken en overdragen zoals ze willen.

AFS Connect is gebaseerd op de beproefde precisietechnologie Advanced Farming Systems (AFS) van Case IH, maar neemt dit nog een stap verder met nieuwe hard- en software, inclusief een nieuw display, besturingssysteem, ontvanger en compleet herontworpen hardwareomgeving, waarmee vanop afstand het display kan worden bekeken en ondersteuning kan worden geboden, en nog veel meer. De nieuwe technologie is ondergebracht in een geheel nieuwontworpen cabine-interieur, voorzien van nieuwe bedieningsmogelijkheden en displays.

Ultieme connectiviteit en ondersteuning

Ontwikkelingen van de nieuwe Magnum AFS Connect-technologie bieden een tweewegs verbinding tussen het nieuwe AFS Pro 1200-display in de cabine en het Case IH AFS Connect-portaal, dat via de website mycaseih.com beschikbaar is op PC, tablet of smartphone. Dit biedt de gateway voor het beheer van de gegevens die door de Magnum-serie tractor worden gegenereerd en de activiteiten waar deze voor wordt gebruikt. Hiermee kunnen bedrijfsmanager hun boerderij, machinepark en gegevens met precisie beheren vanuit hun kantoor of vanaf een mobiel apparaat, en de huidige werkzaamheden op het veld, machineparkinformatie, landbouwgegevens en nog veel meer bewaken, terwijl de activiteiten in realtime worden opgeslagen. Een veilige draadloze gegevensoverdracht houdt in dat gegevens niet meer handmatig hoeven te worden overgedragen met USB-sticks, waardoor het bijbehorende risico op verliezen of schade wordt geëlimineerd. Dit biedt boerderij-eigenaren en -managers vervolgens weer de vrijheid om geselecteerde landbouwgegevens te delen met derden naar keuze, zoals agronomen, en om tractorgegevens te delen met hun dealer, om te helpen onderhouds- of bedrijfsproblemen te identificeren en het beste uit hun machine te halen.
 
Met AFS Connect-technologie kan bovendien het AFS-bedrijfsscherm van de tractor op afstand worden ingezien door boerderij-eigenaren, -managers en, met toestemming, de dealers die ondersteuning bieden voor hun apparatuur. Zij krijgen dan exact hetzelfde scherm te zien dat de bestuurder ziet op het AFS Pro 1200-display in de cabine. Dit kan helpen problemen te identificeren en biedt meer inzicht in de oorzaak en eventuele oplossing daarvan. Als gebruikers het ermee eens zijn, kunnen dealers ook onderhoudsondersteuning op afstand gebruiken, om onderhouds- en servicebehoeften op afstand te identificeren en, indien nodig, de verschillende onderdelen en eventuele aantallen te identificeren, voordat ze de machine bezoeken.
 
Drie belangrijke onderdelen in hart van nieuwe technologie

Drie essentiële onderdelen werken samen om de AFS Connect-specificatie van de nieuwe Magnum-serie te creëren: de AFS Pro 1200-terminal voor het bestuurdersdisplay, het AFS Vision Pro-besturingssysteem en de AFS Vector Pro-satellietontvanger. Met deze elementen kunnen gebruikers het tractorbeheer en de precisielandbouw naar wens afstellen.

Het nieuwe AFS Pro 1200-display gebruikt het vertrouwde AFS Vision Pro-besturingssysteem dat naar wens kan worden ingesteld. Dankzij de touchscreenwerking in combinatie met de voorgeprogrammeerde sneltoetsen kunnen bepaalde functies gemakkelijker tijdens het rijden worden geopend.

De drie AFS Connect-elementen werken samen voor een vlotte communicatie tussen tractoreigenaar, bestuurder en, met toestemming van de eigenaar, derden, zoals hun dealer en bijvoorbeeld de agronoom van de boerderij. Doordat het display op afstand kan worden weergegeven, kunnen dealers helpen operationele problemen in realtime op te lossen, terwijl de tweewegs gegevensoverdracht betekent dat bijvoorbeeld een voorschriftkaart met variabele afgifte draadloos naar de tractor kan worden gestuurd voor de afgifte van zaden of kunstmest. Dit bespaart allemaal tijd, geld en risico’s door de noodzaak van een persoonlijke, handmatige gegevensoverdracht of een overdracht via USB-stick te elimineren.
 
Nieuwe niveaus van cabinecomfort en bestuurdersgemak

Het cabine-interieur van Magnum-tractoren is volledig gereviseerd en verfijnd om een nieuwe bestuurdersomgeving te creëren, waarin de vertrouwde Case IH-concepten, zoals informatiedisplays in de stijlen en de Multicontroller met armleuningbedieningen, behouden zijn gebleven maar een geheel nieuw ontwerp hebben gekregen. Geavanceerde niveaus van intuïtieve bediening hebben altijd centraal gestaan in de nieuwe bedieningselementen en gegevensdisplays van de nieuwe Magnum met AFS Connect-technologie, aldus Hans-Werner Eder, Case IH Product Marketing Manager voor Magnum in Europa.

“De Multicontroller-joystick op de nieuwe Multicontroller-armleuning heeft nu vier instelbare knoppen en er zitten er nog vier op de armleuning, plus een encoder met draai-en-drukschakelaar om de functies op de AFS 1200-monitor te selecteren, en instelbare schakelaars voor de afstandskleppen, waarmee bestuurders hun tractor volledig naar wens kunnen instellen. De belangrijkste tractorgegevens, zoals het brandstofpeil en de koelmiddeltemperatuur, kunnen snel worden gecontroleerd op het nieuwe compacte VIS2-smartscreendisplay op de cabinestijl rechtsvoorin, die de eerdere individuele displays in de stijl vervangt.”

Voor wat betreft het bestuurderscomfort krijgen de tractoren een interieur in een nieuwe “lichte tarwekleur” en een nieuwe stoel die 40 graden naar rechts en vijf graden naar links draait. De prestaties van de verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen zijn verbeterd en deze functies worden bediend via een nieuw autotype bedieningssysteem in de dakbekleding aan de rechterkant van de cabine. De opslag en connectiviteit zijn verbeterd met een nieuwe reeks opbergvakken en bekerhouders, plus laad- en gegevenspoorten, terwijl een volledig glazen portier zonder middenstijl en een wisseroptie het zicht verbeteren. Een andere primeur in de industrie is de keyfob voor toegangsbeheer, met automatische vergrendeling/ontgrendeling van de portieren en programmeerbare functies, en een zaklamp voor de bestuurder onderin de linkerwielkuip in de cabine.

Wat ook nieuw is op de Magnum-tractoren, is het stuursysteem met remondersteuning, beheerd via het wendakkermanagementsysteem HMC II. Dit is vooral gericht op Rowtrac-modellen met rupsbanden aan de achterkant, maar is ook verkrijgbaar op Magnum-tractoren op wielen en helpt bij het sturen op de wendakker of aan het einde van de rij, door automatisch de rem op de binnenste rupsband of het binnenste wiel toe te passen, wanneer een stuurbeweging wordt gemaakt. Een andere optie is een variabel stuursysteem, zoals op Case IH Optum-tractoren, om de reactiesnelheden over te schakelen tussen die voor werk op het veld en die voor rijden op de weg.
 
Nieuwe look draait om meer dan alleen stijl

Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe stijl die de Magnum met AFS Connect-technologie heeft gekregen, is het ontwerp van de voorkant dat doet denken aan het autonome conceptvoertuig van Case IH. De nieuwe grille kan worden besteld met optionele ledkoplampen die, in combinatie met de nieuwe in de cabine gemonteerde 360 graden werklampen met uitstapvertraging, de verlichting verzorgt met een vermogen van ruim 35.000 lumen. De neus van de tractor is een van de plekken waar een optionele camera kan worden gemonteerd, voor beter zicht op het werktuig aan de voorkant en meer veiligheid op de weg. In totaal kunnen vier camera invoeren worden bekeken op het AFS Pro 1200-display, met standaard twee camera’s op de luxe cabine. Tot de overige cabineopties behoren de bandenspanningsbewakingssensoren en een hydraulisch semi-actief cabineveringssysteem.
 
***
Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com
Professionals kiezen voor Case IH, want wij kunnen terugvallen op meer dan 175 jaar erfgoed en ervaring in de landbouwsector. Krachtige tractoren, maaidorsers en balenpersen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers die er alles aan doen om hun klanten optimaal bij te staan en die de performante oplossingen kunnen leveren die in de 21e eeuw nodig zijn om productief en doeltreffend te werken. Meer informatie over Case IH producten en diensten vindt u online op www.caseih.com.
Case IH is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com.


PDF downloaden