Producten

Nieuwe Fase V Puma 185-240 pk-tractoren hebben Hi-eSCR2-technologie, langere onderhoudsintervallen en bedieningsupgrades

02 sep 2019

​Verbeterde versie beproefd systeem voldoet aan laatste emissievoorschriften / Minder kosten en uitvaltijd door langere perioden tussen motorolieverversingen / Nieuw instelbaar snelmenu voor AFS Pro 700-monitor / Verbeterd transportvermogen voor Multicontroller-modellen

Case IH breidt het gebruik van haar beproefde Hi-eSCR2-emissietechnologie uit naar de Puma 185-240-tractoren, zodat deze voldoen aan de Europese emissievoorschriften van Fase V, een update die gunstigere serviceplanningen en onderhoudskosten betekent. Ook het transportvermogen op Multicontroller-versies van Fase V Puma-tractoren wordt verbeterd en bovendien is op alle modellen een instelbaar snelmenu beschikbaar voor de AFS Pro 700-monitor.

Zoals altijd bestaat de serie uit vier modellen en zijn de 185, 200 en 220 verkrijgbaar met Multicontroller met de Full Powershift-transmissie PowerDrive of de continu variabele transmissie CVXDrive. Het vierde model, de Puma 240, is standaard uitgerust met CVXDrive.

Hi-eSCR2-technologie uitgebreid naar nieuwste Puma 185-240-modellen

De Hi-eSCR2-technologie, ontwikkeld door FPT Industrial, een zustermaatschappij van Case IH binnen CNH Industrial, is een verdere ontwikkeling van het originele Hi-eSCR-systeem dat door dezelfde onderneming is ontwikkeld. Sinds de ingang van de huidige serie voorschriften, heeft de focus van de FPT-emissietechnologie alleen nog maar op selectieve katalytische reductie gelegen, in plaats van alternatieve of aanvullende uitlaatgasrecirculatie.

Met dit systeem stroomt het uitlaatgas door een dieseloxidatiekatalysator, voordat er dieseluitlaatvloeistof (DEF/AdBlue) in wordt gespoten. Vervolgens betreedt het selectieve katalytische reductieproces, waarbij het door een keramisch substraat en vervolgens door een clean up-katalysator stroomt. Een van de voordelen van de verfijningen die hebben bijgedragen aan de creatie van Hi-eSCR2, de ontwikkeling die door 13 octrooien wordt gedekt, zijn de verlengde onderhoudsintervallen. Het verversingsinterval van de motorolie bedraagt nu 750 uur of 18 maanden, terwijl het verversingsinterval van de transmissieolie is verlengd tot 1.500 uur.

“De langere perioden tussen grote onderhoudsbeurten bieden de klanten een aantal voordelen,” aldus Hans-Werner Eder, Puma Product Marketing Manager bij Case IH.

“Het betekent niet alleen dat de tractor minder vaak hoeft te worden onderhouden en dat de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt, maar ook dat de olie en het filter minder vaak hoeven te worden vervangen tijdens de levensduur van de machine, waardoor de eigendomskosten afnemen.”

Nieuw snelmenu vereenvoudigt en versnelt werking AFS Pro 700

Nog een upgrade voor de Fase V Case IH Puma 185-240-modellen is een nieuw instelbaar snelmenu voor de AFS Pro 700-monitor, die het hart vormt van de instellingen en bediening van de tractor. Dit wordt op het scherm weergegeven in de vorm van een ‘wijzerplaat’ en biedt snel toegang tot de gewenste instelpagina’s en instelbare sneltoetsen.

Verbeterde transportopties voor herziene vermogensmanagementfunctie

De beproefde vermogensmanagementfunctie op Puma Multicontroller-modellen met Full Powershift-transmissie PowerDrive beschikt nu over een verbeterde vermogenscurve. Dit helpt in de 16e versnelling en daarboven op efficiënte wijze maximaal vermogen te behalen en behouden.

“Dit leidt tot betere trekprestaties, vooral tijdens zware transportwerkzaamheden op de weg”, aldus Hans-Werner Eder.

“Dankzij een grotere beschikbaarheid van het maximale vermogen verlopen trekwerkzaamheden efficiënter en kan sneller van taak naar taak worden gereden. De brandstofefficiëntie is ook gemaximaliseerd, terwijl de slijtage van motor en transmissie is geminimaliseerd, en bovendien kan de bestuurder genieten van een gemakkelijkere besturing op de weg.”

Optionele compressor met hoge capaciteit voor gecentraliseerd banden oppompen

Klanten die de bandenspanning moeten wijzigen tussen het rijden op de weg en veldwerkzaamheden, om te zorgen voor zo min mogelijk bodemverdichting en zo veel mogelijk tractie, kunnen nu een nieuwe optionele compressor met hoge capaciteit bestellen. Hiermee kan de spanning snel worden verhoogd, wanneer het veld wordt verlaten, voordat op de weg wordt gereden, wat tijd en moeite bespaart. Het systeem is een aanpassing van het beproefde Case IH ABS-rempakket, en het oppompen gebeurt nu ca. 35% sneller dan mogelijk is met een conventioneel oppompsysteem. De duurzaamheid op de lange termijn wordt gegarandeerd door de aansluiting op het koelcircuit van de motor. Het systeem zal niet alleen worden aangeboden op Puma 185-240-modellen, maar ook op Optum 250 CVXDrive-, 270 CVXDrive- en 300 CVXDrive-tractoren.

***
Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com
Professionals kiezen voor Case IH, want wij kunnen terugvallen op meer dan 175 jaar erfgoed en ervaring in de landbouwsector. Krachtige tractoren, maaidorsers en balenpersen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van uiterst professionele dealers die er alles aan doen om hun klanten optimaal bij te staan en die de performante oplossingen kunnen leveren die in de 21e eeuw nodig zijn om productief en doeltreffend te werken. Meer informatie over Case IH producten en diensten vindt u online op www.caseih.com.
Case IH is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com.


PDF downloaden