Producten

CASE IH OPTUM CVX: Innovatieve nieuwe modellen voor Europese landbouwers

13 nov 2015

​Assemblage van Optum CVX-serie gestart in St. Valentin / Een mijlpaal voor New Case IH met een verbazingwekkend ontwerp / Excellente vermogen/gewicht-verhouding / Efficiëntie, veelzijdigheid en betrouwbaarheid ‘heroverwogen’

Meer vermogen, excellente vermogen/gewicht-verhouding en afmetingen die dicht in de buurt van die van de Puma-serie komen; dit zijn enkele van de hoogperformante eigenschappen die de Case IH Optum CVX onderscheiden.
De nieuwe Optum CVX is de eerste Case IH-tractor met het nieuwe ontwerp, inclusief nieuwe motorkap en in het oog springende, typerende voorlichten; zijn compacte ontwerp biedt een superbe zicht naar voren/achteren waardoor iedere willekeurige werktaak comfortabel wordt en de bestuurder in staat is om nauwe controle over het uitgevoerde werk te houden.

“Het ontwerp, de constructie en de prestaties van moderne tractoren maken snelle technologische progressies door – en deze tractoren zijn de sleutelelementen in de ‘high-end akkerbouw’ die onze ontwikkelingsingenieurs voortdurend voor ogen hadden toen ze de nieuwe Case IH Optum CVX bedachten. Dankzij de uitmuntende prestaties van of FPT motoren en nabehandelingssystemen met alleen Hi-eSCR, zijn deze tractoren zeer brandstofefficiënt, hebben ze een lage uitstoot en zijn ze tegelijkertijd extreem krachtig. Ze bieden excellente prestaties, productiviteit en comfort en we zijn er trots op deze innovatieve tractorserie dit jaar op de Agritechnica te mogen presenteren. En we zijn er al net zo trots op u te kunnen vertellen dat we in September dit jaar zijn begonnen met de assemblage van onze nieuwe Optum CVX-tractoren in onze fabriek te St. Valentin en dat de eerste machines de fabriek reeds hebben verlaten”, aldus Andreas Klauser, Algemeen Directeur van Case IH.

Onder de motorkap
De Optum CVX-serie bestaat uit twee modellen met compacte 6,7 liter Efficient Power NEF-motoren van FPT Industrial, met 270 of 300 pk bij een nominaal toerental van 2100 tpm en een maximumvermogen van 313 pk bij 1800 tpm voor het grootste van de twee modellen. Aangezien deze motoren zonder aanvullende componenten, zoals deeltjesfilters, voldoen aan de Stage IV-uitstootvoorschriften, geeft de nieuw ontworpen motorkap een excellent zicht naar voren, terwijl de compacte motoren garant staan voor een excellente brandstofefficiëntie.

Veranderingen aan de motor omvatten onder meer een nieuw materiaal voor de kleppen en nieuw ontwerp voor de motorkop, met een hogere verbrandingsdruk als resultaat. De grootste verandering werd echter doorgevoerd in het onderste gedeelte van het motorblok en oliecarter, met een specifiek ontwerp waarbij het carter als ruggengraat van de tractor dient, waardoor het motorblok wordt ontlast. Terwijl het typische gewicht van de Optum CVX 11.000 kg bedraagt, maakt dit ‘structurele carter’ een maximum bruto voertuiggewicht van 16.000 kg mogelijk, waardoor aan de klant diverse opties voor ballast en nuttig laadvermogen worden geboden.

Veelzijdigheid
De Optum CVX is in staat om extra vermogen over te brengen naar de grond terwijl hij de wendbaarheid van kleinere modellen behoudt; dit resulteert in hogere efficiëntie, maximalisering van de bedrijfstijd en meer bestuurderscomfort, terwijl de totale bedrijfskosten lager zijn: “Dit is de ‘Optimale’ oplossing voor de meest uiteenlopende vereisten en specificaties. Onze ingenieurs hebben elk afzonderlijk detail heroverwogen en herzien, waarbij altijd werd gezocht naar manieren om de efficiëntie, de prestatie en de betrouwbaarheid te optimaliseren”, aldus Dan Stuart, Case IH product market manager.

“De enkele eVGT turbocompressor levert het vereiste hoge koppel bij lage motortoerentallen en reageert sneller dan dubbele turbo's, wat de Optum tot een heus ‘power pack’” maakt, zo zegt Stuart. “Bovendien profiteren eigenaars en bestuurders van de langste service-intervallen in dit vermogenssegment en zullen ze minder tijd en geld aan routine-onderhoud hoeven te besteden. Met zijn enorme dieseltank van maar liefst 630 liter en AdBlue-tank van 96 liter, plus het stationairtoerental-management dat het stationairtoerental van 850 tpm tot 650 tpm verlaagt, wordt minder tijd verloren met teruggaan naar het erf om te tanken. Deze efficiëntie is bevestigd door het onafhankelijke testinstituut DLG dat met een PowerMix een testresultaat van 249 g/kWh verkreeg. Deze PowerMix-test werd gecreëerd om een standaard gebruik door de klant op een herhaalbare en vergelijkbare wijze te simuleren en maakt duidelijk dat de Optum CVX hoge prestaties levert tegen een zeer zuinig brandstofverbruik,” voegt Stuart hier nog aan toe.

Nieuw ontwerp
Een tractor creëren die onze klanten de beste oplossing biedt, is één ding, maar wij weten ook dat klanten en bestuurders graag trots zijn op de tractor die ze bezitten en besturen. Wat mensen het meest opvalt wanneer ze de Optum CVX voor de eerste keer zien, is het verbazingwekkende nieuwe ontwerp; met de nieuwe dynamische vormgeving van de motorkap en de 3D LED-verlichting, plus de typerende voorlichten, is deze tractor een voorbode van de nieuwe look die de Case IH tractoren van de toekomst zullen hebben.

Nieuwe CVT met 4 schakelgroepen en parkeervergrendeling
De continu variabele transmissie die op de Optum CVX tractorserie wordt gebruikt, werd gebouwd om de hoge trekbelastingen die door de motoren van meer dan 300 pk worden gegenereerd op betrouwbare wijze te hanteren en over te brengen. Twee snelheidsopties: 30m/u tot 40km/u ECO en 30m/u tot 50km/u ECO; de maximumsnelheid in achteruitversnelling bedraagt in beide gevallen 27km/u. “In combinatie met de nieuwe voor- en achteras, een wielbasis van 2995 mm en banden met een diameter van 2,15 (bijv. 710/75R42), verzekert de continu variabele transmissie een excellente capaciteit om vermogen over te brengen aan de grond en een indrukwekkende tractie terwijl hij tegelijkertijd helpt om maximale brandstofefficiëntie te verkrijgen. De Optum CVX-tractor is ook uitgerust met een nieuwe, met een veer geactiveerde/hydraulisch ontgrendelde parkeervergrendeling.

De Optum CVT heeft de vooras van kleinere Magnum-modellen: met de zadelvering van de vooras met twee hydraulische cilinders met 8 graden oscillatie en 110 mm verticale slag verzekert deze perfect comfort en stabiliteit op de weg. “De kortere afstand tussen vooras en voorste werktuigbevestiging, zorgt voor een excellente verdeling van het voertuiggewicht en compactere afmetingen. Bovendien hebben onze ingenieurs het bandencontour gemaximaliseerd met speciaal ontworpen brandstoftanks, om zo een zeer kleine draaicirkel te realiseren”, benadrukt Stuart.

Veiligheid en controle
Om maximale veiligheid op de weg te verzekeren, kan de Optum CVX worden uitgerust met ABS om de remwerking te ondersteunen in moeilijke omstandigheden of noodsituaties. Er is ook een optionele geavanceerde ABS-versie leverbaar. Wanneer dit systeem op het veld wordt geactiveerd, blijft de bestuurder normaal sturen, maar bij het draaien wordt de interne wielrem automatisch geactiveerd ter ondersteuning; dit wordt elektronisch geregeld en voorkomt blokkering van het wiel.

Er is ook een systeem voor de bewaking van de bandenspanning leverbaar, waarmee de bestuurder tot 16 banden op de tractor zelf of op werktuigen kan bewaken. Het systeem is in de AFS Pro 700-monitor geïntegreerd en biedt de bestuurder de mogelijkheid om parameters in te stellen. Als deze worden overschreden, krijgt de bestuurder een waarschuwing in het display. Met de luchtslangaansluiting op de achterkant van de machine kan de bestuurder de band vervolgens oppompen om terug naar het bedrijf te kunnen rijden.

PTO achterzijde met 4 snelheden, PTO voorzijde met 2 snelheden
De PTO met 4 snelheden van de Optum CVX-serie wordt standaard geleverd met een elektronisch schakelsysteem en motortoerentallen van slechts 1930 tpm voor 540 PTO, 1598 tpm voor 540 economy (ECO) PTO, 1853 tpm voor 1000 PTO en 1583 tpm voor 1000 ECO PTO. Deselectie van de rem (Brake Deselect) is ook programmeerbaar via het HMC II kopakkermanagementsysteem.

Een andere interessante ontwikkeling is de als optie verkrijgbare voorste PTO met 2 snelheden, ontworpen volgens hetzelfde concept als de PTO aan de achterzijde, die de bestuurder de beschikking geeft over twee snelheden (1000 of 1000 ECO) die vanuit de tractorcabine kunnen worden geselecteerd door aan een knop te draaien; met de 1000 ECO optie kan brandstof worden bespaard bij werkzaamheden als maaien. Met zijn relatief lage basisgewicht, werktuigbevestiging aan achter- en voorzijde en hoge pk, voldoet de Optum CVX perfect aan de vraag naar flexibiliteit en de capaciteit om meerdere functies te vervullen, waaronder ook werkzaamheden met zware werktuigen aan voor- en achterzijde.

Hydraulisch systeem: focus op vermogen en efficiëntie
Alle Optum CVX-tractoren zijn uitgerust met een hydraulisch systeem met lage verliezen en circuits die zijn ontworpen om maximaal vermogen en efficiëntie te leveren. “Een hydraulische pomp van het type CCLS (closed circuit load sensing - gesloten circuit en lastmeting) met 165 liter/min bij 2100 tpm is standaard uitrusting, terwijl een CCLS-pomp met 220 liter/min bij 2100 tpm als optie leverbaar is. In beide gevallen zorgt een hoge pompopbrengst ervoor dat het vereiste debiet bij een lager motortoerental kan worden verkregen”, zo licht Stuart toe.

Haakuiteinden van CAT III met snelkoppeling zijn standaard op de achterste hefinrichting, die over een hefcapaciteit van 10.299 kg beschikt over het hele bereik met een maximum van 11.058 kg op de kogeluiteinden. Als optie zijn ook haakuiteinden van CAT IVN, een hydraulische topstang en een hydraulisch topstang / daalstang leverbaar. “De nieuwe fronthefinrichting biedt een maximum hefcapaciteit van 5.821 kg op de kogeluiteinden, en levert zo het vermogen om efficiënt te werken met werktuigen die niet zo groot en productief zijn als de tractor zelf”, aldus Stuart.

De cabine van de Optum CVX: De setting voor prestaties, precisie en comfort
Voor maximale precisie en efficiëntie is de cabine van de Optum CVX standaard uitgerust met ISOBUS Klasse II, terwijl ISOBUS Klasse III als in de fabriek gemonteerde optie leverbaar is. “Hiermee kunnen compatibele werktuigen tractorfuncties zoals de sturing, de vooruitsnelheid, de hydraulische hefinrichting, de PTO en de externe regelventielen aan de achterzijde besturen. Voor werkzaamheden als bijvoorbeeld het persen van balen kan dit de efficiëntie van het werk verbeteren en voor een meer constante materiaalstroom door de balenpers zorgen, waardoor de bestuurder wordt ontlast. De Optum CVX-tractor kan ook worden geleverd met de HMC II kopakkerbesturing die eerder dit jaar tijdens de SIMA in Frankrijk werd aangekondigd voor de Puma-serie. Het voordeel hiervan voor de bestuurder is dat de keermanoeuvre op de kopakker wordt vereenvoudigd, waardoor de bestuurder nog meer wordt ontlast.

Om maximaal comfort en een optimale werkomgeving te bieden is de tractor standaard uitgerust met cabine-ophanging en is er keuze uit verschillende stoelen van topkwaliteit, onder meer de dual motion-bestuurdersstoel met draaibare hoofdsteun, een vooruit / achteruit verstelbare zitting, een elektrisch verstelbare armleuning en een 15° draaibare positie van de stoel voor beter zicht naar achteren, alsmede stoelverwarming en -ventilatie, met zowel stoffen als lederen bekleding.

AFS – Advance Farming Systems (geavanceerde landbouwsystemen)
Optum CVX-tractoren kunnen ook worden geleverd met RTK voor uiterst accurate, geautomatiseerde sturing, met voorbereiding voor het AccuGuide-systeem van de tractor en telematica, inclusief de remote-functie voor bestandsoverdracht. Deze nieuwe draadloze functie laat tijd besparen, omdat USB-gegevensoverdracht overbodig wordt; de gegevens worden via 3G "on-the-go" tussen het kantoor op de boerderij of andere externe landbouwcomputers en de machines uitgewisseld met behulp van de Advanced Farming Systems-software.

Case IH Optum CVX – het antwoord op de behoeften van onze klanten
De Optum CVX vormt een verdere verrijking van het productenaanbod van Case IH dat nooit sterker, innovatiever en klantgerichter was dan nu: 13 productlijnen en meer dan 220 modellen staan klaar om u van dienst te zijn – machines met uiterst betrouwbare prestaties, die worden ondersteund door toegewijde dealers, die de Case IH klanten producten en diensten van topkwaliteit bieden.

“Voor de Optum CVX werd een diepgaand klantenonderzoek, gehouden onder eigenaars van verschillende merken in het 180 tot 300 pk-segment. We deden een grondige evaluatie van vragen en verwachtingen en implementeerden deze vervolgens in de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van de nieuwe tractorserie. Een sleutelvereiste: terwijl de sector het rendement moet verhogen door het potentiaal van beschikbare bronnen te maximaliseren, leggen Europese landbouw- en loonwerkerondernemingen de focus duidelijk op veelzijdige en krachtige tractoren die zich onderscheiden door manoeuvreerbaarheid en compacte afmetingen. Dit is wat onze ontwikkelingsingenieurs voor ogen hielden – en dat is waarom wij ervan overtuigd zijn dat de Optum CVX van Case IH weldra zal worden geapprecieerd als een echte veelzijdige en betrouwbare topperformer”, besluit Andreas Klauser.

De Case IH Optum in een oogopslag:
# Twee modellen met 6,7 liter Stage IV FPT motor en 270 of 300 pk bij nominaal toerental van 2100 tpm
# Hi-eSCR alleen uitlaatnabehandeling
# Max. bruto voertuiggewicht van 16.000 kg
# eVGT enkele turbocompressor
# Langste service-interval in deze vermogensklasse
# Dieseltank van 630 liter en AdBlue-tank van 96 liter
# CVT met 4 schakelgroepen met 30m/u tot 40km/u ECO of 30m/u tot 50km/u ECO
# ABS/ABS geavanceerde en automatische parkeervergrendeling
# PTO achterzijde met 4 snelheden, PTO voorzijde met 2 snelheden
# Hydraulische CCLS-pomp van 165 liter/min als standaard uitrusting, 220 liter/min als optie leverbaar
# Achterste hefinrichting met maximum hefvermogen van 11.058 kg op de kogeluiteinden
# Fronthefinrichting met maximum hefvermogen van 5821 kg op de kogeluiteinden
# ISOBUS klasse II/III en RTK in de fabriek gemonteerd
# Kopakkerbesturing (HMC II) en remote-functie voor gegevensoverdracht
# Maximaal comfort en bedieningsgemak

 


Zip-bestand downloaden PDF downloaden