Producten

Effectieve verbeteringen op de Case IH 240 maaidorserserie

13 nov 2015

​Vermogen te over met de zuinige Stage IV-motoren van FPT Industrial / Nog grotere graantank / Nieuwe topoplossing voor strobeheer / Toevoegingen voor superieur comfort in de Axial Flow cabine / Maaidorsers voorbereid voor telematicasystemen

De axial-flow maaidorsers van de 240-serie van Case IH, die al bekend stonden om hun delicate dorswerking, topprestaties en superieure productiviteit, zijn nu nog verder vernieuwd. De vernieuwingen op de maaidorsers van Model Year 2016 zijn het resultaat van de suggesties van de ingenieurs van Case IH en van de klanten zelf. “Wij luisteren voortdurend naar onze Europese klanten en vervolgens implementeren onze ingenieurs zoveel van deze ideeën en voorstellen als maar mogelijk is”, aldus August von Eckardstein, product marketing manager Oogsttechnologie bij Case IH Europa.

Nieuw en verbeterd strobeheer plus nieuwe hakselaaroptie
Het strobeheer op de maaidorsers van de nieuwe 240-serie is bijvoorbeeld nog verder verbeterd dankzij een aantal vernieuwingen en een aantal aanpassingen. De ingenieurs van Case IH hebben een nieuwe oplossing ontwikkeld voor individuele afstelling van de bladen van de strospreider. Deze verandering zorgt voor perfecte spreiding van het stro, zelfs met de grootste maaiborden en bij groen stro. “In Europa zien we een duidelijke trend in de richting van grotere en meer productieve maaidorsers met grotere maaiborden. Daarnaast hebben we te maken met zeer hoge opbrengsten en vaak onstabiele weersomstandigheden en daarmee een duidelijke noodzaak tot het zo omzichtig, efficiënt en snel mogelijk oogsten van grote hoeveelheden gewas. Daarbij moeten onze maaidorsers grote hoeveelheden stro verwerken, die op het moment van de oogst nog vochtig kan zijn.
 
Productiviteit, efficiëntie en prestatie
De graantank van 14.400 liter is standaard op de 8240 en 9240 maaidorsers. De 7240 maaidorser is standaard uitgerust met een graantank van 11.100 liter. De tank van 14.400 liter is echter ook als optie leverbaar op het model 7240, om de reeds excellente productiviteit van dit model nog verder te verhogen

“De beproefde draaiende spuit is nu ook in combinatie met het standaard lossysteem leverbaar op de maaidorsers van de 240-serie”, licht von Eckardstein toe. “Hierdoor verloopt het vullen van graanwagens en trailers gemakkelijker en wordt verplaatsen van de trailer of de maaidorser overbodig – het resultaat is meer efficiëntie en tegelijkertijd meer gebruiksgemak. Bovendien is er een vooraf bepaald instelpunt dat automatisch wordt bereikt wanneer het lossysteem wordt ingeschakeld, terwijl de draaispuit na afloop van het lossen automatisch omhoog draait. Op deze manier zal er na het lossen geen kostbaar graan uit de spuit vallen. Om de tijdens het opstarten veroorzaakte belasting en slijtage van de componenten te beperken, hebben onze ingenieurs ook een software voor een meer geleidelijke inschakeling geïmplementeerd”, aldus August von Eckardstein.

Wij nemen bodembescherming, precisie en bestuurderscomfort heel serieus
Voor die markten, waar de voorschriften voor het wegtransport voertuigen met een breedte van meer dan 3,5 m toelaten, is een nieuwe optie met brede rupsen leverbaar voor ons systeem met opgehangen rupsbanden. Als extra wordt een rupsband met een breedte van 864mm (34”) aangeboden, met acht met olie gevulde rollen per unit, met een totale lengte van 2,09 m en een maximaal contactoppervlak van 1,8m2 per rupsband. Deze rupsbanden verbeteren de bodembescherming en bieden een perfecte oplossing voor managers en eigenaars van grote landbouwbedrijven of voor loonwerkers

De toonaangevende cabine kan nu optioneel worden uitgerust met twee nieuwe lederen stoelen met verwarming en ventilatie die onder alle omstandigheden garant staan voor maximaal comfort en nieuw vormgegeven knoppen met achtergrondverlichting op de klimaatregeling maken het gemakkelijk om een comfortabel werkklimaat in te stellen. Er kan ook een nieuwe cameraset worden besteld voor optimale controle van de tractor. De set wordt in een complete kit geleverd, voor maximale eenvoud.

De maaidorsers van de nieuwe 240-serie kunnen nu af fabriek worden geleverd met een voorbereiding voor telematicasystemen. Er kan een modem worden geleverd als in de fabriek gemonteerde optie; deze omvat 3G mobiele dekking twee-weg bestandsoverdracht zonder USB-stick. “Ook de NTRIP functionaliteit voor observatie van alle gegevens van de maaidorser vanaf het kantoor of een willekeurige andere externe locatie is inbegrepen. Voor deze functie is echter een tweede modem nodig, die als optie kan worden geleverd” besluit von Eckardstein zijn relaas.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden