Producten

Trendsetter Case IH: Super innovatief, efficiëntieboost en topdesign

13 nov 2015

​Case IH Quadtrac 2016: Efficiëntieboost voor "het origineel" / Case IH Axial-Flow 140-serie met nieuw cross-flow-reinigingssysteem en optionele aandrijfeenheid op de vooras bij de modellen 6140 en 7140 / veelvoudige updates voor de Axial-Flow 240-serie / ISOBUS-software voor een geoptimaliseerde doorvoercapaciteit van grote balenpersen / AFS 700: Gebruikersvriendelijke nauwkeurigheid / En: Nieuwe tractorserie Optum CVX: technisch en optisch een highlight

Innovaties van Case IH zijn vaak de basis van landbouwtechnische trends en standaarden. Dit is van toepassing op het origineel – de Case IH Quadtrac – die niet alleen de standaard definieert voor tractie en bodembescherming, maar nu ook met een verdere "efficiëntieboost" komt voorrijden. Dit geldt eveneens voor de Axial-Flow® – en hier bijvoorbeeld de 140-serie met het nieuwe cross-flow-reinigingssysteem en de op verzoek leverbare aandrijfeenheid op de vooras van twee modellen van de 140-serie. En geldt ook voor de gloednieuwe Case IH Optum CVX-tractorserie: de trendsetter voor de optimale combinatie van compacte afmetingen, maximale kracht, beweeglijkheid en veelzijdigheid alsmede een uitstekende verhouding tussen het voertuiggewicht en het motorvermogen.

"Agritechnica heeft voor ons, als de grootste wereldwijde beurs voor innovatieve landbouwtechniek, een bijzondere betekenis. Daarom zijn wij dan ook zeer blij in 2105 niet alleen met overtuigende nieuwe ontwikkelingen te komen, zoals de Optum CVX, maar ook belangrijke doorontwikkelingen en innovaties kunnen presenteren van beproefde modellen. Als dit jaar naast de Quadtrac ook de Magnum Rowtrac en onze 140- en 240-serie op verzoek met aandrijfeenheden voorrijden, dan is dit een duidelijk teken dat Case IH als "Leader of the Track" ook bij het belangrijke onderwerp bodembescherming een toonaangevende rol speelt", zegt Andreas Klauser, Brand President Case IH.

Case IH Quadtrac: Efficiëntieboost voor het "Origineel"
Met zijn vier onafhankelijke aandrijfeenheden heeft de Case IH Quadtrac sinds de presentatie van het eerste prototype in 1992 een groeiende trend ingezet, die uit de strategieën voor een effectieve bodembescherming tegenwoordig niet meer weg te denken is. Case IH is de "Master of the Track!" Nu rijdt "het origineel" met nog een efficiëntieboost voor. Met een hogere transmissie-efficiëntie van 2 tot 5 procent en het 40 procent sneller werkend keermechanisme t.o.v. het model van 2015, laat de Quadtrac een "vliegende start" in het nieuwe jaar zien. Daartoe dragen echter o.a. ook aan bij een nieuwe stuurinrichting met minder omdraaiingen voor de maximale stuurhoek op het veld, het nieuwe automatische sperdifferentieel voor de voor- en achteras, alsmede de uitgebreide nieuwe verlichtingsopties, die ook als het donker is veilig, efficiënt en nauwkeurig werken mogelijk maken.

Oogsttechniek op een nieuw niveau: Axial-Flow 140-serie
Graanverlies naar nul – dat is het handelsmerk van de nieuwe Axial-Flow 140-serie, die met een nog hogere prestatie, bedieningsvriendelijkheid en betrouwbaarheid punten scoort. De cross-flow-hellingcompensatie compenseert de hellingshoek tot 12° automatisch en zonder een handeling van de bestuurder. Voor een maximale efficiëntie wordt het systeem alleen geactiveerd als het werkelijk nodig is. In het modeljaar 2016 zijn er vele wensen van de klant opgenomen. En zorgen verdere detailverbeteringen bijvoorbeeld bij het zwadmaaien of bij het hakselen van de stro voor optimale werkresultaten. Een bijzonder hoogtepunt is de op verzoek leverbare "F-Tip" –aandrijfeenheid van Zuidberg Tracks®, een in Nederland gevestigde fabrikant van rubberen aandrijfeenheden. De rubberen aandrijfeenheid is voor Case IH voor de 140-serie met de nieuwe eindaandrijvingen ontwikkeld. Daarmee onderstreept Case IH haar claim bij oplossingen voor de toegepaste bodembescherming de koers te bepalen.

Axial-Flow 240-serie: Met een verbetering van de effectiviteit en productiviteit
Ook de modellen van de 240-serie weten te overtuigen met een hogere productiviteit en efficiëntie. Een nieuwe stroverdeler zorgt voor een betere stroverdeling bij grotere werkbreedtes. Deze kan ook vanuit de cabine traploos aan de spreidingsomstandigheden worden aangepast. Een verdere vernieuwing voor modeljaar 2016 is de beschikbare en verstelbare uitlaat op de losbuis van het standaard lossysteem, voor het nauwkeurig en eenvoudig vullen van overlaadwagens

Grote balenpersen van de LB-serie: Dankzij ISOBUS III met optimale snelheid persen
Voor een constant hoge productiviteit beïnvloeden de grote balenpersen van de Case IH-series LB 424 en LB 434 met rotormaaieenheid via de nieuwste ISOBUS-software nu de rijsnelheid van de tractor. Daardoor kan de "vulregeling" geoptimaliseerd worden, d.w.z. de tijd die voor het vullen van de voorperskamer nodig is. Met de "laagdikteregeling" kan tegelijkertijd de persdikte geoptimaliseerd worden, d.w.z. er kan een constant aantal lagen voor een geselecteerde balenlengte worden ingesteld. Daardoor zijn er hogere doorvoercapaciteiten en potentiële brandstofbesparingen mogelijk. Bij de modellen zonder rotormaaieenheid kan alleen de laagdikteregeling geoptimaliseerd worden. 


AFS-innovaties: Gepland, gericht en gebruiksvriendelijk!
De Advanced Farming Systems (AFS) van Case IH worden niet voor niets gezien als trendsetter in de landbouwtechniek. Het spectrum loopt van de bedrijfsplanning en het gebruik van de veldrecords tot aan opbrengstkartering en toepassingskaarten en van de herhaalbare spoorgeleiding met een nauwkeurigheid van 2,5 cm van baan tot baan en van jaar tot jaar tot aan de vele mogelijkheden van AFS Connect Telematic. Het totaalpakket toont welke rol Case IH tegenwoordig speelt in de precisielandbouw en welke rol de precisielandbouw in de praktijk speelt.

Tot de op de Agritechnica gepresenteerde vernieuwingen hoort bijvoorbeeld ook de nieuwe AFS Pro 700-monitor, die in combinatie met de nieuwe ElectriSteer Universal-stuurmotor ook achteraf in oudere modellen ingebouwd kan worden. Met de nieuwe monitor kunnen ook de gegevens in ISO XML-formaat worden weergegeven; de gegevensuitwisseling wordt ook gemakkelijker gemaakt doordat nu het Shape File Format verwerkt kan worden, dat vaak bijvoorbeeld informatie bevat over de veldgrenzen, rijsporen of bemestingsmiddel- en afgiftekaarten die door externe partners worden aangeboden. Een klein maar toch relevant detail is dat de werkbeeldschermen nu ook in plaats van "Run 1 tot Run 6" gepersonaliseerd kunnen worden en met individuele aanduidingen zoals "GPS", "ISOBUS" of van andere namen voorzien kunnen worden.

Optum CVX: Het antwoord van Case IH op de wensen van de klanten in Europa
Hij moet compact zijn, veelzijdig, wendbaar en krachtig en uitgerust zijn met vele last- en ballastopties: handig en overal inzetbaar net zoals de Puma, maar met duidelijk meer motorvermogen bijna vergelijkbaar met de Magnum-klasse. Met de Optum CVX hebben de ingenieurs van Case IH precies zo een tractor ontwikkeld en geconstrueerd. Sinds september lopen de eerste tractoren van de productieband in het Oostenrijkse St. Valentin. Zij bieden een nominaal vermogen van 270 en 300 pk, hebben standaard een viervoudige aftakas aan de achterkant en optioneel een tweevoudige voorste aftakas, een nieuwe viertraps CVT-transmissie en een indrukwekkende tractie. De "structurele opvangbak" van het motorblok is slechts een van de uitstekende technische kenmerken waarmee de nieuwe Optum CVX is uitgerust. "Naast alle technische finesses en alle innovatieve kenmerken van deze nieuwe serie, zijn wij echter ook zeer enthousiast over het nieuw ontwikkelde design van deze tractoren. De eerste reacties van dealers en klanten geven aan dat wij ook met het ontwerp volledig in de roos hebben geschoten", zegt de verantwoordelijke Dan Stuart, Case IH Product Manager, blij.


PDF downloaden