Producten

Nieuwe Case IH Farmall A-tractoren zijn ideaal voor

06 sep 2017

De nieuw aangekondigde Case IH Farmall A voert een productlijn aan die ideaal is voor toepassingen met de lader en veeteelt. De combinatie van een cabine met vier stijlen, een nieuwe styling en de prijs, maken van de Farmall A een aantrekkelijke optie, als multifunctionele tweede tractor op de boerderij.

 

Case IH kondigde drie nieuwe multifunctionele tractoren aan: de Farmall 55A met 55 pk, de Farmall 65A met 65 pk en de Farmall 75A met 75 pk, die licht van gewicht, bijzonder wendbaar, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en zuinig zijn.

Dankzij het ontwerp, de specificatie, het rendement en de bruikbaarheid zijn deze nieuwe modellen ideaal voor toepassingen met de lader, veeteelt en gemeentewerken, maar ook voor andere landbouwbedrijven die een zuinige, aantrekkelijke en veelzijdige tractor zoeken voor algemene taken, zoals sproeien, maaien en werkzaamheden met een voorlader.

Ze zijn stijlvol, met een hellende motorkap die uitstekend zicht biedt, en beschikbaar met twee- of vierwielaandrijving, een ruime, comfortabele cabine of ROPS, en opties waarmee klanten de specificaties exact kunnen afstemmen op hun vereisten.

OPTIMAAL MOTORRENDEMENT
De 2,9-liter motoren met turbocompressor/intercooler ontwikkeld door FPT behalen nu een maximaal vermogen bij slechts 1900 tpm en behouden dat tot het nominale toerental van 2300 tpm, wat een constante vermogensband oplevert van 400 tpm, terwijl het piekkoppel wordt gegenereerd bij 1400 tpm.

Deze kenmerken maken de Farmall A gebruiksvriendelijk, doordat de voorwaartse rijsnelheid altijd behouden blijft, zelfs tijdens wegtransport op hellingen, maar ook tijdens zware trekwerkzaamheden met lage snelheden op het land.

Ze zijn allemaal uitgerust met een onderhoudsvrije dieseloxidatiekatalysator (DOC) die helpt voldoen aan de emissienormen van Fase IIIB, zonder gebruik van dieseluitlaatvloeistof (AdBlue), en hebben een toonaangevend olieverversingsinterval van 600 uur dat de onderhoudskosten minimaliseert.

Er zijn twee uitlaatstijlen leverbaar: ofwel een verticaal systeem dat is uitgelijnd met de A-stijl van de cabine, voor maximaal zicht vooruit, of een horizontaal systeem voor gebruik in situaties met beperkte hoogte of in boomgaarden. 

KEUZE IN TRANSMISSIES
De standaardtransmissie op modellen met tweewielaandrijving is een 30 km/u 12x12 Mech-Shuttle, terwijl modellen met vierwielaandrijving zijn uitgerust met een 40 km/u 12x12 Mech-Shuttle. De optionele 40 km/u 20x20-kruipbak levert een minimale voorwaartse rijsnelheid van slechts 110 m/u, perfect voor werkzaamheden als precisiezaaien en sproeien.

De optionele Powershuttle is een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk systeem met een koppelingsloze werking, dat ideaal is voor werkzaamheden waarbij veel van richting moet worden veranderd.

Alle Farmall A-tractoren zijn voorzien van een Case IH-vooras, die is voorbereid op een driepuntshef en lader, waardoor deze snel, eenvoudig en goedkoop kunnen worden aangebracht. De achteras, met een maximaal vermogen van 3700 kg, is voorzien van een mechanisch ingeschakeld differentieelslot en schijfremmen in oliebad, voor een krachtige deceleratie. Het standaard hydraulische aanhangerremsysteem biedt uitstekende prestaties, maar er er is ook een pneumatisch systeem verkrijgbaar.

De driepuntshef aan de achterkant is toonaangevend voor een tractor van deze klasse en biedt, met aangebrachte hulpcilinder, een maximaal hefvermogen van 3000 kg. De hydraulische hef kan worden gebruikt in vier eenvoudig te selecteren standen (trekkracht-, positie-, mengregeling en zweefstand), terwijl de daalsnelheid constant blijft, ongeacht de gedragen last. Een nieuwe snelle hef-/daalfunctie is optioneel en biedt een veilige, eenvoudige hef-/daalregeling op de kopakker.

De nieuwe Farmall A-modellen zijn uitgerust met een volledig onafhankelijke 540 tpm unit met zes spiebanen, met als optie een 540/540E-unit en een 540/540E-unit met rijsnelheid.

STILLE, COMFORTABELE CABINE
De cabine met vier stijlen, een vlakke vloer, en een toonaangevend glasoppervlak van 5 m2, dat uitstekend zicht rondom biedt, vormt een comfortabele en ontspannende werkomgeving voor de bestuurder.

De cabine is uitgerust met een FOPS met stofbeschermingsgraad 2 en een dakpaneel voor optimaal zicht, waarmee werkzaamheden met de lader veel eenvoudiger worden, met een scharnier aan de achterkant voor extra ventilatie. De cabine is ook voorzien van een eendelig raam dat bijna 90° open kan, twee werklampen aan de voor- en achterkant, twee breedhoekspiegels en een zwaailicht.

Dankzij grote antisliptreden, gunstig geplaatste handgrepen en wijd openslaande portieren is de cabine eenvoudig toegankelijk, terwijl de kantelbare stuurkolom, ergonomische indeling van de bedieningen en een keuze aan stoelopties een comfortabele rijpositie verzorgen. Een radio met Bluetooth-connectiviteit behoort ook tot de specificatie.

Het standaard Air-Climate-systeem houdt de omgevingslucht schoon, zolang de portieren en ruiten dicht zijn, terwijl de standaard in het dak gemonteerde verwarmingseenheid met verstelbare luchtroosters een optimale atmosfeer verzorgt. Een volwaardige airconditioning is als optie verkrijgbaar.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden