Producten

Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor innovaties op de Fieragricola 2018

30 jan 2018

Case IH ontvangt twee Foglia d’Oro ('Gouden blad')-onderscheidingen op de Fieragricola 2018: voor het nieuwe automatische systeem voor keren op de kopakker, AFS AccuTurn, en voor de nieuwe Maxxum Multicontroller met ActiveDrive 8 semi-powershift transmissie / Twee Foglia d´Argento ('Zilveren blad')-onderscheiden die een erkenning vormen van de technische innovatie van de nieuwe knikkende Quadtrac CVX-tractor met hoog vermogen en het Adaptive Steering Control-systeem (adaptieve regeling van de stuurinrichting).


Case IH ontving vier onderscheidingen voor technische innovaties tijdens een speciale ceremonie in het congrescentrum Palazzo della Gran Guardia in Verona, Italië, aan de vooravond van de Fieragricola 2018, de Internationale tentoonstelling voor landbouwtechnologie die van 31 januari tot 3 februari in deze stad wordt gehouden.

Deze onderscheidingen, toegekend door de organisatoren van de tentoonstelling in overleg met het tijdschrift L´Informatore Agrario bekronen de uit technologisch oogpunt meest innovatieve landbouwproducten die in 2017 op de markt werden gebracht. De onderscheidingen richten zich met name op de nieuwe technologie die door een product wordt geïntroduceerd, de impact hiervan op de duurzaamheid, zowel voor wat het milieu als de economie betreft, de verbetering die het oplevert in termen van productkwaliteit en tot slot de gebruikersvriendelijkheid, vanuit het gezichtspunt van de klant.

“Landbouwers over de hele wereld begrijpen steeds beter welke voordelen deze nieuwe technische ontwikkelingen voor hun activiteiten opleveren in termen van productiviteitsverhoging, verbetering van het bestuurderscomfort en verlaging van de kosten, samen met de geavanceerde technologie die in de nieuwste Case IH-producten is geïntegreerd. Binnen het bedrijf zijn we daarom allemaal zeer verheugd dat deze nieuwe technologieën met zulke prestigieuze onderscheidingen zijn erkend”, aldus Peter Friis, commercieel directeur van Case IH voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 

AFS AccuTurn ('Gouden blad')

Het nieuwe AccuTurn-systeem van Case IH automatiseert de keermanoeuvre door op de kopakker de controle over de stuurinrichting over te nemen, om de tractor nauwkeurig naar de volgende gekozen baan te sturen. Het resultaat is een hoger bestuurderscomfort bij het uitvoeren van repetitieve taken op lange werkdagen.

AccuTurn vormt een verbetering van het bestaande automatische stuursysteem, AccuGuide, en zorgt ervoor dat de machine gedurende de keermanoeuvres op de kopakker net zo nauwkeurig stuurt als op de rest van het veld. Het systeem werkt zowel met getrokken als gedragen werktuigen en biedt de mogelijkheid tot aanpassing van parameters als kopakkerbreedte, vorm van de bocht bij het keren en startpunt van de keermanoeuvre.

De afstand tot aan het startpunt van de keermanoeuvre wordt weergegeven op het AFS-scherm en het AccuTurn-systeem neemt de controle over zodra het HMC II-systeem voor kopakkermanagement het werktuig heeft geheven en de vierwielaandrijving van de tractor heeft uitgeschakeld. AccuTurn wordt via de plaatselijke Case IH-dealer geactiveerd met een deblokkeringscode en werkt ook met alle voorgaande AccuGuide-systemen die gebruik maken van AFS 700-terminals.


Maxxum Multicontroller met ActiveDrive 8 ('Gouden blad')

De Maxxum Multicontroller-tractoren van Case IH, met een vermogen tussen de 116 pk en 145 pk, zijn nu verkrijgbaar met ActiveDrive 8, een geavanceerde 24x24 semi-powershift transmissie met acht powershift-versnellingen in elk van de drie groepen. De machine, bekroond als Machine van het Jaar 2018 in de ‘middenklasse’ categorie, scoorde recentelijk de hoogste brandstofefficiëntie die ooit werd geregistreerd voor een vier-cilinder tractor bij de in hoog aanzien staande Powermix test van DLG.

Aangezien het koppelingspedaal niet hoeft te worden gebruikt, is de ActiveDrive 8 geschikt voor werktaken die veel vermogen vereisen en waarbij het momentum belangrijk is, bijvoorbeeld grondbewerking of het bedienen van grote maaiers. De machine, een echte power shuttle, staat ervoor garant dat er geen verlies van aandrijving of tractie is gedurende richtingsveranderingen op hellingen, terwijl een 'rem-tot-ontkoppeling' functie het stoppen of het stapelen van balen met een lader vereenvoudigt.

Dankzij een automatische schakelfunctie kan de tractor worden ingesteld om automatisch hoger te schakelen binnen een groep van acht versnellingen op het land, en binnen alle 16 versnellingen in de twee hoogste groepen voor ritten op de weg.

Alle vier-cilinder Maxxum Multicontrollers zijn uitgerust met een zuinige 4,5 liter motor van Case IH’s zusterbedrijf FPT Industrial en met de gebruikersvriendelijke Multicontroller-armleuning en joystick waar ze hun naam aan ontlenen.

Quadtrac CVX ('Zilveren blad')

De eerste knikkende rupsbandtractor van de sector met een continu variabele transmissie, de Quadtrac CVX, introduceert de voordelen van verbeterde brandstofefficiëntie, gebruiksgemak en minder vermoeidheid van de bestuurder in het hoogste pk-segment van de tractormarkt.

De nieuwe CVXDrive-transmissie op de Quadtrac 470, 500 en 540 CVX modellen, die een maximum uitgangsvermogen van 525 pk, 558 pk en 631 pk ontwikkelen, gaat traploos van 0-43 km/u en 0-17 km/u in achteruitversnelling en levert verschillende significante voordelen op: gebruiksgemak, snellere acceleratie tot aan de voor het veld of de weg ingestelde snelheden, minder vermoeidheid van de bestuurder, beschikbaarheid van het volle vermogen bij lage rijsnelheden voor speciale toepassingen/werktuigen, alsmede beschikbaarheid van het volle hydraulische debiet bij lage rijsnelheden voor toepassingen als zaaien en planten. Het resultaat is een hogere productiviteit, met snellere cyclustijden en maximale brandstofefficiëntie. De nieuwe transmissie kan worden ingesteld om op een bepaalde rijsnelheid of een bepaald motortoerental te werken, waarna de software voor automatisch productiviteitsmanagement (Automatic Productivity Management) van de tractor ervoor zorgt dat de motor en transmissie op de juiste manier worden geregeld.

 

Adaptive Steering Control ('Zilveren blad')

De Maxxum Multicontroller kan nu ook worden uitgerust met adaptieve regeling van de stuurinrichting, Adaptive Steering Control (ASC). Een variabel stuursysteem, ASC, biedt de bestuurder de mogelijkheid om de verhouding tussen het aantal omwentelingen van het stuurwiel en de stuurhoek van de voorwielen aan te passen.

Met ASC kan het aantal omwentelingen, dat nodig is om de tractor van aanslag tot aanslag te sturen, worden aangepast aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Via de AFS-terminal van de tractor kan de bestuurder de gewenste stuurverhouding kiezen uit drie vooringestelde opties of een persoonlijke instelling.


Zip-bestand downloaden PDF downloaden