Producten

Capaciteit en specificaties Farmlift telescopische laders opgevoerd

07 nov 2018

De meest populaire machines in de lijn Case IH Farmlift telescopische laders krijgen in 2019 een aantal nieuwe functies, voor een betere capaciteit, comfort en prestaties.

Hefvermogens verhoogd voor kortere cyclustijden
De hefvermogens van de hoofdmodellen zijn verhoogd om gebruikers te helpen hun productiviteit te verhogen, door iedere cyclus meer te kunnen laden en daardoor het aantal cycli per taak te verlagen. Het maximale laadvermogen op de twee modellen met een maximale hefhoogte van 6 m is verhoogd met 100 kg. Daardoor heeft de Farmlift 633 een maximaal hefvermogen van 3.300 kg en de 636 een maximaal hefvermogen van 3.600 kg. De Farmlift 737 met een hefhoogte van 7 m heeft 200 kg extra hefvermogen met een maximaal vermogen van 3.700 kg.

Nieuwe transmissies vergroten werksnelheden en verlagen reistijden
De Farmlift 742 met 7 m/4.200 kg en de Farmlift 935 met 9,1 m/3.500 kg blijven ongewijzigd, voor wat betreft hefvermogen, maar de gehele serie krijgt wel een aantal andere upgrades, waarvan de belangrijkste een nieuw transmissieaanbod is, ontworpen om kopers het systeem te helpen samenstellen dat het best op hun werklast aansluit. De Farmlift 633-, 737- en 935-modellen zijn standaard uitgerust met een transmissie met vier vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen en handmatige schakeling. Als optie kunnen ze worden besteld met een semi-automatische transmissie met zes vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen, die automatisch schakelt tussen de vierde, vijfde en zesde versnelling. Beide transmissies hebben een topsnelheid van 34 km/u.
De 636- en 742-modellen zijn standaard uitgerust met een transmissie met zes vooruitversnellingen/drie achteruitversnellingen, die volautomatisch door de vooruitversnellingen schakelt, en ook semi-automatisch door de vooruitversnellingen vier, vijf en zes kan worden geschakeld, voor een soepelere rit op de weg. Deze modellen genieten ook van een topsnelheid van 40 km/u om sneller van taak naar taak te rijden, en een shuttle-functie met geheugen, waarbij de Powershuttle, wanneer van richting wordt veranderd, de laatst gebruikte vooruit- en achteruitversnelling kiest, voor soepel shuttlen.

Beide transmissies zijn voorzien van een nieuw elektronisch modulatiesysteem, dat de soepele schakel- en shuttle-werking nog verder verbetert, wat ook het rijcomfort vergroot. De overbrengingsverhoudingen zijn verbeterd, voor betere prestaties in situaties waarin veel tractie vereist is, zoals wanneer heuvelopwaarts of uit silagekuilen omhoog wordt gereden, of wanneer met ladertoepassingen wordt gewerkt. Bovendien zijn alle modellen nu voorzien van de efficiëntere koppelomvormer. In combinatie met de nieuwe overbrengingsverhoudingen kan de topsnelheid sneller worden bereikt en wordt meer vermogen overgebracht naar de grond. Andere herzieningen van de aandrijflijn zijn een nieuwe industriële bandenoptie voor degenen die hoofdzakelijk op harde ondergronden werken. De Michelin BibLoad-banden zijn verkrijgbaar voor alle modellen en worden geleverd in de maat 460/70 R24.

Verbeterd bestuurderscomfort en eenvoudiger onderhoud
Tot de andere nieuwe functies op de herziene Farmlift-modellen behoren een aantal upgrades, ontworpen om het bestuurderscomfort te verbeteren. Automatische stuurwieluitlijning, verkrijgbaar op alle modellen, maken de noodzaak om de voor- en achterwielen uit te lijnen, voordat van stuurmodus wordt veranderd, overbodig. Tegelijkertijd wordt het aankoppelen van werktuigen die extra hydraulisch vermogen vereisen, eenvoudiger met de nieuwe optionele extra schakelaar voor drukafvoer (APR), op de steunbeugel van de koplampen, om de hydraulische klep vanop afstand in te schakelen.

Twee automatische smeersysteemopties, volledig in de machine geïntegreerd, zijn nu beschikbaar voor alle modellen, om ervoor te zorgen dat alle smeerpunten van het chassis en de giek naar behoren worden gesmeerd, zonder tussenkomst van de bestuurder. De eerste optie is een elektronisch geregelde pomp voor het smeren van het chassis, de assen, de scharnierpunten van de giek en de cilinders, en de tweede optie is een hydraulisch bestuurde smeerpomp, op het drijfwerk van de giek, die alle bewegingspunten van de giek smeert. De tweede optie wordt geregeld door de beweging van de kantelbare hefcilinder. Beide opties zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de smeerpunten altijd naar behoren zijn gesmeerd, terwijl de bestuurder de onderhoudstijd kan inkorten en zijn handen schoon kan houden.

Het bestuurderscomfort in de cabine is verbeterd met een nieuwe stoeloptie, verkrijgbaar op alle modellen, in de vorm van een verwarmde en luchtgeveerde stoel, terwijl de bestuurdersergonomie is verbeterd door een kantelbare en telescopische stuurkolom, die standaard is aangebracht op de Farmlift 636 en 742, en optioneel verkrijgbaar is voor de Farmlift 633-, 737- en 935-modellen.


PDF downloaden Zip-bestand downloaden