Producten

EIMA kondigt onthulling upgrades EU Fase V aan voor Optum

07 nov 2018

Case IH gebruikt EIMA 2018 voor de onthulling van de technologie die ze gaan gebruiken om te voldoen aan de komende EU Fase V-emissiewetgeving.
 
Hoewel de Optum 250, 270 en 300 CVXDrive-tractoren vanbuiten niet zichtbaar zijn veranderd, gebruikt motorleverancier en dochteronderneming van Case IH, FPT Industrial, voor de Fase V-emissieoplossing een interne technologie die wordt gedekt door 13 verschillende octrooien. Zonder uitlaatgasrecirculatie, wordt het brandstofverbruik geminimaliseerd en de ontbranding efficiënter. De indeling is vereenvoudigd en er is geen sprake van een extra ingewikkelde turbocompressor. Dankzij het ontwerp blijven de bedrijfskosten laag, is het nabehandelingssysteem onderhoudsvrij en worden de betrouwbaarheid en productieve tijd gemaximaliseerd. Bovendien worden alle Stage V Optum modellen standaard uitgerust met AFS Connect Telematics om de connectiviteit te vergroten en het beheer van het wagenpark eenvoudiger te maken.
 
Interne herzieningen betekenden ook dat het mogelijk was het onderhoudsinterval voor de motorolie van 600 uur tot 750 uur te verlengen. Tegelijkertijd is het verversingsinterval van de transmissieolie verlengd van 1.200 uur tot 1.500 uur. Voor de eigenaar betekent dit minder tijd op de werkplaats voor onderhoud en lagere totale eigendomskosten.
 
Verdere verbeteringen die op de Optum-modellen worden aangebracht, zijn de volledige beschikbaarheid van AccuTurn Pro, die het voordeel van zowel Case IH HMC II-wendakkermanagement als AccuTurn geautomatiseerd sturen op de wendakker combineert, om de keermanoeuvre op de wendakker volledig te automatiseren. De optie is ontworpen om de bestuurder nog meer te ontlasten en de productiviteit te verhogen, evenals om de oppervlakte land op de wendakker waarover wordt gereden te minimaliseren.
 
Tevens is er een nieuw bandenaanbod voor de nieuwste Optum CVXDrive-tractoren. Met de introductie van de Michelin Axiobib 2, kan deze band nu in de maten VF 650/85 R42 en VF 620/75 R30 worden besteld.


PDF downloaden Zip-bestand downloaden