Producten

Nieuwe Versum CVXDrive combineert voordelen van CVT, eersteklas specificaties en compacte afmetingen

24 feb 2019

De toptechnologie van de Continu variabele transmissie van Case IH nu ook verkrijgbaar voor lagere vermogensklassen / Vier tractoren met (max.) 100-140 pk passen tussen Luxxum- en Maxxum-series / Nieuwe vormgeving komt overeen met grotere Case IH-modellen / Premium specificaties met een hydraulisch CCLS-systeem 

​Voor gemengde bedrijven, middelgrote tot grote melkveebedrijven, groenten- en boomkwekerijen en loonbedrijven die een compacte CVT-tractor in de vermogensklasse van (max.) 100-140 pk zoeken, wordt een nieuwe optie beschikbaar gesteld met de introductie van de nieuwe Versum CVXDrive-serie van Case IH tijdens SIMA 2019. De nieuwe lijn is leverbaar in vier modellen: de Versum 100 CVXDrive, Versum 110 CVXDrive, Versum 120 CVXDrive en Versum 130 CVXDrive, waarbij ieder modelnummer het nominale vermogen bij een motortoerental van 2200 tpm aanduidt.

De nieuwe Versum CVXDrive-modellen zijn ontworpen als machines met premium specificaties en bieden de functies en het comfort van grote tractoren in een pakket dat wendbaar en gebruiksvriendelijk is, en de voordelen van het brandstofverbruik die een continu variabele transmissie biedt. Voorheen was de kleinste tractorserie van Case IH, leverbaar met de CVXDrive-uitvoering, de grotere, zwaardere 4-cilinder Maxxum-lijn met 116-145 pk. De Versum-tractoren bieden een optie met een lichter gewicht en passen tussen de Maxxum-modellen en de welbekende Luxxum-serie.

Zuinige en toch krachtige motoren

Alle Versum-modellen gebruiken een 4.5-litermotor met turbocompressor en intercooler die dankzij de nieuwste ontwikkeling van het systeem voor selectieve katalytische reductie (SCR) van FPT Industrial, bekend als Hi-eSCR2, voldoet aan de Europese emissiewetgeving van Stage V. De gepatenteerde nabehandelingstechnologie onder de motorkap maakt deel uit van een compact alles-in-één nabehandelingssysteem dat niet alleen de SCR, maar ook de dieseloxidatiekatalysator en de injector van AdBlue bevat. Het compact ontworpen nabehandelingssysteem is onderhoudsvrij en helpt de algehele bedrijfskosten laag te houden.

Traploze CVXDrive-technologie

Gebruikers die voor hun werk veel op de weg zitten of werkzaamheden op het land verrichten, zoals maaien, balenpersen, grondbewerking en specialistische werkzaamheden, waarbij het gunstig kan zijn om het motortoerental en de snelheid gescheiden te houden, waren de doelgroep van de technische ontwikkelaars die achter het gebruik van de nieuwe CVXDrive-transmissie in de Versum-serie zitten. Met deze transmissie kan traploos tot 40 km/u worden gereden, een snelheid die met gebruik van de Eco-functie kan worden behaald bij een lager motortoerental. Een elektronische controller regelt de transmissiewerking voor een snellere schakelwerking en een grotere efficiëntie op alle snelheden.

Met behulp van de dubbele-koppelingstechnologie in de CVXDrive-transmissie verloopt de overgang tussen de twee mechanische groepen van de transmissie, op het moment waarop wordt geschakeld, naadloos en is binnen de gehele schakelgroep volledig tractievermogen beschikbaar. Dankzij een Actieve stilstandregeling kan de tractor eenvoudig op hellingen en bij kruisingen worden stilgezet zonder dat een rempedaal hoeft te worden gebruikt. 

Versum CVXDrive-tractoren beschikken ook over Automatisch productiviteitsmanagement (APM), dat automatisch het motortoerental verlaagt, wanneer het detecteert dat minder vermogen vereist is, tijdens, bijvoorbeeld, het bewerken van een bodem met een lichtere structuur of wanneer de belasting van het hydraulische circuit van een werktuig afneemt. Op die manier helpt APM het brandstofverbruik en de bedrijfskosten verder te verlagen.

Krachtig hydraulisch systeem

Een pomp met Closed Center Load Sensing (CCLS) zorgt ervoor dat de hydraulische olie alleen op verzoek van de bestuurder circuleert, en wanneer meer dan één functie wordt bestuurd, zijn deze niet op elkaar van invloed. Er is een ruim aanbod van mechanisch en elektronisch geregelde hydraulische regelventielen beschikbaar, met in totaal zeven uitgangen, plus een Power Beyond-functie. Maximaal debiet is 110 l/min. Versum-tractoren kunnen worden geleverd met voorbereiding voor voorladers, om een Case IH LRZ 120-voorlader te kunnen monteren.

Capaciteit aan beide kanten

Een nieuw multifunctioneel draagframe van de vooras betekent dat als de optionele fronthefinrichting en frontaftakas zijn aangebracht, deze volledig in het tractorontwerp zijn geïntegreerd.  Klanten kunnen voor de driepuntsheffen aan de voor- en achterkant de snelkoppeling kiezen waar hun voorkeur naar uitgaat, met Categorie 2 of 3N als alternatieven.​

De frontaftakas werkt op 1000 tpm, terwijl aan de achterkant drie aftakastoerentallen beschikbaar zijn: 540/540E/1.000 tpm of optioneel 540E/1.000/1.000E tpm. Een rijafhankelijke aftakas kan ook worden besteld.

Premium comfort 

Versum-tractoren zijn uitgerust met een luxe cabine met vier stijlen voor uitstekend zicht rondom en een comfortabele bediening. De indeling van de bedieningen is vergelijkbaar met die van de grotere Case IH-tractormodellen, zodat gebruikers die bekend zijn met andere tractoren in de serie de machines gebruiksvriendelijk zullen vinden, terwijl gebruikers die nog niet bekend zijn met het merk, snel aan hun tractor zullen wennen. De welbekende Multicontroller-armleuning van Case IH is standaard aangebracht voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van alle Versum-functies. Functies in de hoog aangeschreven cabine met lage geluidsniveaus omvatten een automatische klimaatregeling en een luxe bestuurdersstoel met hoge specificaties, terwijl de 360°-verlichting het bestuurderscomfort voor lange werkdagen afmaken. 


PDF downloaden Zip-bestand downloaden