Producten

Case IH toont nieuwste innovaties op SIMA

25 feb 2019

Case IH-stand op SIMA zal voorbeelden bevatten van nieuwste producten onderneming: Versum CVXDrive / 6-cilinder Maxxum 150 ActiveDrive 8 / Telematicaportaal AFS Connect™ / MyCaseIH-platform / Stuurhulpsysteem EZ-Pilot™ Pro / Geleidingssysteem AccuGuide MotorDrive / Koffieoogstmachine Coffee Express 200 Multi / 

Case IH stelt haar nieuwste producten en innovaties tentoon tijdens SIMA 2019 (24 – 28 februari 2019), inclusief de nieuwe Versum CVX Drive- en 6-cilinder Maxxum 150 ActiveDrive 8-tractoren, telematicasysteem AFS Connect™ en stuurhulpsysteem EZ-Pilot™ Pro. Ook de nieuwe koffieoogstmachine Coffee Express 200 Multi van Case IH zal op de stand te zien zijn.​

Versum CVXDrive
De tractorserie Versum CVXDrive biedt een nieuwe optie voor gemengde boerderijen, loonbedrijven en wegwerkbedrijven die een lichtgewicht model van 100-130 pk met een continu variabele transmissie zoeken. 

Voorheen was de kleinste Case IH-tractor met CVXDrive-transmissie de grotere, zwaardere 4-cilinder Maxxum met 116-145 pk. Tussen deze Maxxum-modellen en de welbekende Luxxum-lijn bevinden zich nu de nieuwe Versum 100 CVXDrive, 110 CVXDrive, 120 CVXDrive en 130 CVXDrive, waarvan elk modelnummer het nominale vermogen bij 2.200 motortoeren aanduidt.

Maar niet alleen de voordelen van de continu variabele transmissietechnologie van Case IH worden in een lagere vermogensklasse geïntroduceerd; ook de nieuwe vormgeving komt overeen met die van de grotere Case IH-tractoren. Dankzij de eersteklas specificaties en compacte afmetingen, bieden de vier modellen een combinatie van de kenmerken en het comfort van een grote tractor, in een zuinig, wendbaar, gebruiksvriendelijk pakket, dat de voordelen van een continu variabele 40 km/u-transmissie biedt, inclusief Actieve stilstandregeling en Automatisch productiviteitsmanagement (APM). Bovendien bevatten ze een lastmetende hydraulische pomp met gesloten center van 110 l/min, en een luxe cabine met vier stijlen voor uitstekend zicht rondom en een comfortabele bediening. 

Maxxum 150 ActiveDrive 8
De introductie van de nieuwe 6-cilinder Maxxum 150 ActiveDrive 8 van 145 pk tijdens de SIMA vervolledigt de zeer uitgebreide Maxxum-tractorserie, met als hoogtepunt een nieuw 6-cilindermodel: de Maxxum 150 Multicontroller.

Met een typisch gewicht van iets meer dan zes ton en dezelfde wielbasis van 2.642 mm en lengte van 5.137 mm als de 4-cilinder Maxxum-modellen, is de Maxxum 150 de lichtste, kleinste tractor met een 6-cilindermotor met dit vermogen in de sector. De 6,7-liter FPT Industrial-motor voldoet aan de emissievoorschriften van Fase IV, dankzij de gepatenteerde Hi-eSCR selectieve katalytische reductie, een onderhoudsvrij systeem zonder uitlaatgasrecirculatie, dat maximaal 175 pk bij 2.200 tpm genereert, met een koppel van 740 Nm bij 1.500 tpm. 

De ActiveDrive 8-transmissie van het nieuwe model is een 8-traps Powershift met drie schakelgroepen en bevat in totaal 24 versnellingen vooruit en 24 achteruit. ActiveDrive 8 is de enige transmissie met dubbele koppeling die ook kan worden uitgerust met een optionele kruipbak, waarmee het aantal versnellingen wordt verdubbeld tot 48x48, met een minimale rijsnelheid van minder dan 200 m/u. 

ActiveDrive 8 biedt een vrijwel geruisloze, progressieve schakelwerking en een uitzonderlijk soepele rit. Het vermogen van de transmissie om bij veldsnelheden uiteenlopend van 4 tot 18 km/u zonder enige onderbrekingen vermogen aan de wielen over te dragen, is uniek. De echte Powershuttle zorgt er ook voor dat er geen sprake is van aandrijvings- of tractieverliezen tijdens richtingveranderingen op hellingen, wat voor extra veiligheid zorgt. 

De Maxxum 150 CVX ActiveDrive 8 beschikt ook over Automatisch productiviteitsmanagement (APM), wat vooral handig is tijdens werkzaamheden op het variërende ondergronden. Door automatisch het motortoerental te verlagen, detecteert APM dat minder vermogen vereist is, waardoor het brandstofverbruik en de bedrijfskosten aanmerkelijk dalen.

AFS Connect / MyCaseIH
Het nieuwe telematicaportaal Case IH AFS Connect™ is een compleet ecosysteem van machines, telematica, gegevensuitwisseling en apps die klanten helpen met het dagelijkse beheer van hun bedrijf en gegevens. Het biedt technologie-/informatiegerichte boeren en loonbedrijven een overzicht van hun machinepark- en landbouwgegevens, en de mogelijkheid om de gegevens probleemloos over te dragen aan vertrouwde partners. Het systeem biedt dekkingskaarten, machinelocaties en -meldingen, maar ook landbouwgegevens en gegevensbevoegdheden, plus de mogelijkheid om gegevens te delen met externe adviseurs.

AFS Connect moet eerst worden geopend via MyCaseIH, een nieuw cloud-based platform dat klanten een snel, handig en enkel inlogpunt voor hun Case IH-account biedt en een enkel contactpunt voor alle onderdelen van het merk, van machines en landbouwgegevens tot informatie en hulpmiddelen. MyCaseIH bevindt zich momenteel in de laatste fasen van ontwikkeling en wordt later dit jaar gelanceerd.​

EZ-Pilot® Pro / AccuGuide MotorDrive
EZ-Pilot® Pro is een hoogperformant, volledig geïntegreerd stuurhulpsysteem, dat in combinatie met de Trimble Nav-900-geleidingscontroller en het Case IH AFS Pro 700-touchscreen werkt, zodat de bestuurder de tractor, het werktuig en de instellingen/bedieningen van de automatische geleiding allemaal via een enkel display kan controleren en besturen. 

Het EZ-Pilot Pro-systeem biedt een zeer nauwkeurige geleiding, met een nauwkeurigheid tot 2,5 cm bij gebruik van een RTK+-signaal en gebruikt daarvoor een stuuraandrijving die in de stuurkolom is geïntegreerd, voor een opgeruimde cabine en zo ruim mogelijke bestuurdersomgeving. Het systeem is voorzien van terreincompensatie, om ook op ruig of glooiend terrein de nauwkeurigheid te behouden, en werkt daarom met rijsnelheden zo laag als 1,6 km/u. Bovendien kan het met hoeken van 45° tot het zwad werken en biedt het tot 15 seconden automatische geleiding als achteruit wordt gereden, voor een keurige plaatsing van het voertuig en positionering van het werktuig op de wendakker.

Case IH AccuGuide MotorDrive, inclusief AutoPilot™ Motor Drive en de Nav-900-geleidingscontroller van Trimble, plus het Case IH AFS Pro 700-touchscreen, biedt afgezien van een zeer nauwkeurige geleiding nog meer voordelen. Het kan werken op snelheden zo laag als 300 m/u voor precisiewerkzaamheden, het kan werken met een hoek van 90° tot het zwad, het biedt automatische geleiding als achteruit wordt gereden en het is volledig compatibel met het Case IH AccuTurn-systeem, dat het keren op de wendakker automatiseert en tractoren nauwkeurig in het volgende gekozen pad geleidt. AccuTurn wordt met een druk op een knop geactiveerd en neemt de controle over de stuurmanoeuvre op de wendakker over, zodat de tractor loepzuiver de volgende geselecteerde baan inrijdt.

Coffee Express 200 Multi
Case IH gebruikt SIMA 2019 voor de introductie van haar nieuwe Coffee Express 200 Multi, een nieuwe koffieoogstmachine die de onderneming in de regio Afrika en het Midden-Oosten introduceert. 

De Coffee Express 200 Multi bevat de beste technologie in deze sector en is uitgerust met een uniek hydraulisch remsysteem in de schudderrollen, voor betere oogstprestaties en minder schade aan de planten dan alle andere koffieoogstmachines op de markt. Dit unieke systeem is ook uitzonderlijk wendbaar, waardoor producenten kunnen kiezen tussen selectief oogsten van de bonen of het gehele gewas.

De Coffee Express 200 Multi wordt aangedreven door een zuinige, onderhoudsvriendelijke motor en levert een ongekende oogstcapaciteit, van 130 tot 150 zakken per uur (60-70 kg/u), waardoor de oogstkosten dalen en de rendabiliteit stijgt


PDF downloaden Zip-bestand downloaden