Producten

Case IH Versum CVXDrive met Fase V-motor Quadtrac CVXDrive uitgeroepen tot Machine of the Year 2019

04 mrt 2019

Case IH is altijd al een pionier geweest in de CVT transmissie technologie / Voordelen van bewezen continu variabele transmissie van 100-540 pk erkend door jury / Awards toegekend voor zowel de onlangs geïntroduceerde compacte Versum-serie als de Quadtrac-serie voor de hogere pk-klasse

De Versum CVXDrive met Fase V-motor van Case IH is bekroond met de titel Machine of the Year 2019, respectievelijk in de ‘mid-size’ tractoren en in de ‘XL’ tractoren categorie, uitgereikt tijdens de tweejarige SIMA-tentoonstelling in Parijs. Beoordeeld door een panel van Europese redacteuren van landbouwmagazines, werden de onderscheidingen gegeven als erkenning van de voordelen van de bewezen continu variabele transmissie - een uniek kenmerk van Case IH - evenals de brandstofefficiëntie en operationele voordelen voor de gelede rupstrekkermarkt.

De onderscheiding vormt een toevoeging op de prijzenreeks die Case IH de laatste tijd in de wacht heeft gesleept, in erkenning van de focus van het merk op innovatieve technologische ontwikkelingen, ontworpen om de duurzaamheid, productiviteit en rendabiliteit van landbouwbedrijven te helpen verbeteren. De onderscheidingen lopen uiteen van een bronzen medaille tijdens de SIMA Innovation Awards voor de digitale onkruidverdelger XPower van Case IH tot de titel Tractor of the Year 2019 voor de Maxxum 145 ActiveDrive 8.
De 4,5-litermotor met turbocompressor en intercooler in de uit vier modellen bestaande Versum-tractorserie van 100-130 pk, die voldoet aan de Europese emissiewetgeving van Fase V, door een combinatie van een gepatenteerde nabehandelingstechnologie onder de motorkap met een dieseloxidatiekatalysator en een injector van dieseluitlaatvloeistof (AdBlue) in een compact alles-in-één-pakket, wordt aangedreven door een standaard continu variabele CVXDrive-transmissie. Wanneer veel op de weg moet worden gereden of werkzaamheden op het land moeten worden verricht, zoals maaien, balenpersen, grondbewerking en specialistische werkzaamheden, waarbij het gunstig kan zijn om het motortoerental en de snelheid gescheiden te houden, heeft dit enorme voordelen.

De CVXDrive-transmissie in de Versum-serie rijdt traploos tot 40 km/u, een snelheid die kan worden behaald bij een lager motortoerental. Door de integratie van de dubbele-koppelingstechnologie verloopt de overgang tussen de twee mechanische groepen van de transmissie op het moment waarop wordt geschakeld naadloos, en is binnen de gehele schakelgroep volledig tractievermogen beschikbaar. Dankzij een Actieve Stilstandregeling kan de tractor eenvoudig op hellingen en bij kruisingen worden stilgezet zonder dat een rempedaal hoeft te worden gebruikt.

Versum CVXDrive-tractoren beschikken ook over Automatisch Productiviteitsmanagement (APM). Deze functie optimaliseert de motor- en transmissie-instelling voor een doelmotor of voorwaartse snelheid die door de bestuurder is ingesteld.

Continu variabele transmissies zijn nooit eerder aangebracht op gelede rupstrekkers en Case IH is nog steeds de enige producent die een CVT op dit type machine met hoog vermogen biedt. De CVX-transmissie van de Quadtrac-modellen 470, 500 en 540 CVX verbetert het bedieningsgemak, met name voor onervaren bestuurders, accelereert sneller tot veld- of wegsnelheid, vermindert de vermoeidheid van de bestuurder, maakt een vol vermogen beschikbaar bij lage rijsnelheden voor speciale toepassingen of werktuigen.

Met deze transmissie kan traploos van 0-43 km/u vooruit en van 0-17 km/u achteruit worden gereden. Er kunnen drie doelsnelheden worden ingesteld van 0-43 km/u, en deze kunnen worden aangepast met het duimwiel en de knoppen op de Multicontroller-joystick, die integraal deel uitmaakt van de Multicontroller-armleuning. De acceleratie wordt verbeterd door een kick-downfunctie, terwijl 40 km/u bij slechts 1.440 tpm wordt behaald, voor een nog beter brandstofverbruik. De transmissie beschikt over vier mechanische schakelgroepen waartussen automatisch en zonder vermogensonderbreking geschakeld kan worden, dankzij vier meervoudige plaatkoppelingpakketten, gemonteerd op vier planeetwieloverbrengingen. De Actieve Stilstandregeling, waarbij de hydrostatische motor de ingangssnelheid van de motor elimineert, zorgt ervoor dat de tractor, wanneer hij tot stilstand wordt gebracht op een heuvel, stil blijft staan zonder dat de bestuurder de rempedalen of handrem hoeft te gebruiken.

De onderscheiding Machine van het Jaar wordt gejureerd door journalisten van verscheidene internationale landbouwpublicaties, die een keuze maken uit 14 categorieën, uiteenlopend van tractoren en zelfrijdende machines tot werktuigen. De winnaars van iedere categorie worden vervolgens half november bekend gemaakt, voordat de gekozen eindwinnaar van de titel Machine van het Jaar bekend wordt gemaakt tijdens de SIMA.

“Wij zijn verheugd om bekroond te worden met de titel Machine van het Jaar 2019 voor de Versum CVXDrive met Fase V-motor /Quadtrac CVXDrive,” aldus Thierry Panadero, Vice-President Case IH Europa, Midden-Oosten en Afrika.

“Het is een gepaste erkenning van de focus van Case IH op het leveren van producten die klanten helpen hun bedrijven duurzamer, productiever en rendabeler te maken.”


Zip-bestand downloaden PDF downloaden