Producten

Nieuw topmodel vierkante balenpers met hoge dichtheid geïntroduceerd voor Case IH LB-serie grote vierkante balenpersen van 2020

07 nov 2019

LB436 HD biedt 22% hogere baaldichtheid dan alternatief LB434 XL-model met dezelfde baalgrootte van 120 x 90 cm / Nieuwe en herziene kenmerken, zoals opraper, aandrijflijn, dichtheidssysteem en knopertechnologie / Innovatieve nieuwe knopers verhogen dichtheid, terwijl eindeloze knopertechnologie verspilling van touw reduceert / Minder balen per oppervlakte en gewasvolume reduceren transport- en hanteringsvereisten

St. Valentin, 09.11.2019

 

Boeren en loonwerkers die meer materiaal in elke baal willen persen, voor lagere hanteringsvereisten en transportkosten, kunnen hun voordeel doen met het nieuwste topmodel dat aan de Case IH LB 4 XL-serie grote vierkante balenpersen voor 2020 is toegevoegd. Dankzij alle nieuwe ontwerpen en onderdelen kan de LB436 HD balen persen met een dichtheid die 22% hoger is dan die van het LB434 XL-model, dat dezelfde baalgrootte van 120 x 90 cm produceert en deel van de serie blijft uitmaken.

Een aantal van de exclusieve functies van de LB436 HD zijn een nieuwe hoofdversnellingsbak en tussenbak met overbelastingsbescherming voor een veiligere overdracht van hoge vermogens en ter bescherming van de aandrijflijn. Bovendien is een innovatief nieuw knopersysteem ontworpen om de productiviteit te verhogen, terwijl een einde wordt gemaakt aan de verontreiniging van veld en baal. De LB436 HD is volledig compatibel met ISOBUS Klasse 3, wat niet alleen wil zeggen dat hij vanaf een ISOBUS-terminal in de cabine van de tractor kan worden bestuurd, maar dat de balenpers ook de acties van de tractor kan aansturen, zoals een hogere vooruitsnelheid in lichte gebieden met zwaden, om automatisch de werksnelheden te verhogen.

 

Sterkere constructie

Het chassis van de LB436 HD, dat rondom een heavy-duty frame is gebouwd, is samengesteld om de belastingen van een hoge-dichtheidssysteem aan te kunnen. De trekstang, die kort wordt gehouden voor meer zicht en wendbaarheid, is hieraan vastgeschroefd en kan gemakkelijk worden afgestemd op de hoogte van verschillende hefinrichtingen, terwijl de bovenkant van de toevoerkamer er integraal deel van uitmaakt. Een van de voordelen voor de klant is een minimale belasting van zowel balenpers als tractor.

 

Oprapers voor een vlottere, snellere, grotere gewasverzameling

De opraper van 2,35 m die op de LB436 HD is aangebracht, heeft een mechanisch aangedreven bovenste hulprol en windscherm voor de rollen, voor een effectievere gewasdoorvoer, zelfs bij grotere zwaden. De tanden zijn van het stalen spiraaltype met een diameter van 5,5 mm en zijn verdeeld over vijf tandenbalken, in plaats van de vier van de andere Case IH LB-modellen, voor een vlotte, schone gewasverzameling tijdens balenpersen met het hoogste vermogen. Scharnierende zwenkwielen zijn optioneel voor de opraper.

De lage wrijving en vlakke oppervlakken van de nieuwe polypropyleen tandafschermingen van de opraper verzorgen een betere gewasstroom en een vlottere invoer, doordat ze geen gebogen randen hebben die de zijwaartse doorgang vanaf de vijzels belemmeren. De hoge flexibiliteit en minimale vervorming van het polypropyleen maximaliseren bovendien de levensduur van de afscherming.

 

Standaard uitgerust met rotorsnijdertechnologie

De LB436 HD is standaard uitgerust met het hakselsysteem van de rotorsnijder van Case IH, voorzien van 29 messen, met een verstelbare messenselectie, waarmee 7, 8, 14, 15 of 29 messen kunnen worden ingeschakeld. De messen worden individueel beschermd en de selectie wordt weergegeven op de monitor in de cabine.

 

Meer in elke baal persen - nieuwe dichtheidsniveaus

Voor de aanvang van het balenpersen wordt aanbevolen de aftakas van de tractor in te schakelen op 850 tpm. Het vliegwiel van de balenpers versnelt in twee fases, van 0-684 tpm en vervolgens van 684-1.244 tpm. Een bericht dat op het ISOBUS-display van de tractor wordt weergegeven, geeft vervolgens aan dat inschakeling van de tweede versnelling is toegestaan en dat het motortoerental kan worden verhoogd om het aftakastoerental op 1.000 tpm te brengen, waardoor het vliegwiel het maximale toerental van 1.445 tpm bereikt. Evenals met andere hoofdelementen voor de besturing van de balenpers, is de bestuurder met de ISOBUS-regeling volledig geïnformeerd en in controle. De bedieningselementen van de Case IH AFS Pro 700 ISOBUS-terminal hebben een geheel nieuwe indeling gekregen, voor een gebruiksvriendelijkere en eenvoudigere besturing.

De LB436 HD is uitgerust met een verstelbare voorperskamer met een bescherming met schaarbouten en een plunjer met een maximumsnelheid van 48 slagen/min. De plunjerslag is langer dan op de LB434 XL, waardoor het gewas verder de perskamer ingaat, zodat de vorige plak niet in de weg zit tijdens de invoer; de plunjerkracht is 150% groter dan die van de LB434 XL; en de plunjer is bevestigd met nieuwe vastgeschroefde zuigerstangen. De verplaatste tegenhouderkammen zorgen ervoor dat elke vlok beter wordt vastgeklemd, terwijl nieuwe dempers het geluidsniveau verlagen. Het perskanaal is langer en hoewel bestaande modellen voor het persen met twee cilinders zijn uitgerust, gebruikt de LB436 HD er zeven, met grotere persringen. Al deze kenmerken zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat tijdens elke slag, waarin materiaal de perskamer in wordt gevoerd, zoveel mogelijk gewas wordt geperst, voor een maximale doorvoer.

Het dichtheidssysteem bevat twee pompen die op de tussenbak zitten. De eerste verzorgt een debiet met een standaard dichtheid, terwijl de tweede een hoog debiet verzorgt om de spanningsrails snel te sluiten. Het systeem zorgt ervoor dat de druk in de perskamer behouden blijft, nadat de aftakas en de motor van de tractor zijn uitgeschakeld. Aan de achterkant biedt een constructie met een nieuwe dichtheidsring een betere controle van de dichtheidsdeuren en de mogelijkheid om de deuren snel te sluiten. De zijdeuren worden ieder aangestuurd door een paar dubbelwerkende hydraulische cilinders, terwijl drie andere de bovenste deur voor hun rekening nemen. De baallengte kan worden aangepast via een nieuw elektrisch regelsysteem aan de zijkant van de machine.

 

Innovatie van TwinePro-knoper biedt economische en ecologische voordelen

Het nieuwe TwinePro-knopersysteem biedt meerdere voordelen, niet alleen voor de eigenaar en de bestuurder, maar ook voor vee en milieu, aldus Maxime Rocaboy van Case IH.

“Tot de grootste voordelen behoren het voorkomen van diervoederverontreiniging en de impact op het milieu, door afgesneden touwresten te elimineren, die zowel in het kuilvoer als op het land terecht zouden kunnen komen. TwinePro-knopers bieden ook een enorme toename in trekkracht en een hogere dagelijkse productiviteit, doordat de balen efficiënter worden geperst en met minder risico dat de touwen breken.”

Het nieuwe knopersysteem wordt gecombineerd met herontworpen naalden en nieuw terugwinsysteem van het naaldjuk. De zes TwinePro-knopers van de LB436 HD, die op een sterker frame zijn gemonteerd om hogere plunjerbelastingen te weerstaan, met elektrische knoperventilatoren om de units schoon te houden, gebruiken een eenvoudig systeem om een sterke lusknoop te creëren, waardoor de bestuurder met vele verschillende touwen de maximaal haalbare dichtheid kan gebruiken, zonder het risico te lopen dat de balen barsten. Het lus-knoopproces voorkomt dat afgesneden touwresten los op de baal terechtkomen, waardoor de kwaliteit van het kuilvoeder verbetert, of op het land, waardoor de impact op het milieu kleiner wordt.

Een aantal van de belangrijkste elementen van het systeem zijn een derde noktandwiel van de knoper die een derde draaiing van het snoeimes verzorgt voor een actieve vrijgave van de lusknoop. Er is ook een nieuwe touwschijf met twee externe nokken in plaats van vier, die de druk op het touw tijdens de tweede knoopvorming verlicht, met een geïntegreerde pen die de houder van de touwschijf omhoog brengt, zodat het touw vrijkomt uit de schijf en niet hoeft te worden afgesneden. De aandrijving van het noktandwiel van de knoper drijft de touwschijf, het snoeimes en de mesarm aan.

“Met TwinePro wordt, zodra de eerste standaard knoop is gemaakt, een tweede knoop (de lusknoop) gemaakt, om de baal extra stevig vast te zetten”, aldus Maxime Rocaboy.

“Deze lusknoop biedt niet alleen 30% meer kracht volgens touwfabrikant TAMA, wat leidt tot een grotere persefficiëntie en productiviteit, maar zorgt er ook voor dat goed vastgebonden balen met een standaard dichtheid met goedkoper touw, of balen met een hogere dichtheid met standaard touw kunnen worden gemaakt.


Keuze uit hydraulische bedieningsopties

De standaard hydraulische specificatie omvat handmatige hydraulische functies, met elektrohydraulische functionaliteiten voor de meslade en messen en een enkelwerkende hydraulische krik. Met een optioneel comfortpakket kunnen functies elektrohydraulisch worden bediend met gebruik van Power Beyond. Dit maakt de bediening van de vijf hydraulische services mogelijk die een balenpers vereist (druk, retour, lastmeting en opraper/krik met dubbele leiding), plus de extra hydraulische besturing vanuit de cabine, inclusief glijgoot, balenuitworp en wielvergrendeling.

 

Nieuwe ssamenstelling voor vlotter, veiliger rijden

De LB436 HD-balenpers is standaard uitgerust met tandemas. Om schrapen tijdens het keren te minimaliseren, draait de achteras 15 graden, maar hij kan, indien nodig, ook geblokkeerd worden. Een automatisch hydraulisch vergrendelingssysteem is een optie.

Nieuw voor de LB436 HD is een hydraulische ophanging voor de tandemas. Balenpersen met deze optie rijden niet alleen vlotter met de balenpers, maar minimaliseren ook de schokoverdracht naar de tractor en de bestuurder, en zijn zuiniger. Een luchtremsysteem wordt standaard aangebracht, om veiliger te kunnen stoppen op hoge snelheid. Tot de banden opties behoren de alternatieven 600/50 R22.5 en 600/55 R26.5, die een maximale voetafdruk en bodembescherming bieden, terwijl de balenpers binnen de 3,0 m blijft, om over de weg te kunnen rijden.

 

Werklast van onderhoud verlichten

De motorkap en zijpanelen van de LB436 HD kunnen eenvoudig omhoog worden gebracht voor onderhoud en om de touwrollen te laden. Een van de extra’s voor een sneller en eenvoudiger onderhoud van de balenpers is de optie van een nieuw pakket met ledservice- en werklichten. Dit pakket is niet alleen bedoeld om het balenpersen in het donker veiliger te maken, maar zorgt er ook voor dat het bijvullen van touw en de service- en onderhoudswerkzaamheden eenvoudig in het donker kunnen worden verricht. Voor het reinigen van de balenpers is een blaassysteem als onderdelenset verkrijgbaar, terwijl een weegsysteem voor onderweg, camera, vochtmeetsysteem, gegevenskartering en telematica, en gehele of gedeeltelijke balenuitworp fabrieksmatig aangebrachte opties zijn.


Afbeelding downloaden PDF downloaden