Producten

Case IH kondigt de draadloze technologie AFS aan voor gegevensoverdracht en bewaking – en nieuwe partnerschappen

10 nov 2019

Twee-weg-overdracht voor directe activiteit en veldregistraties / maakt het op afstand bewaken van de machinelocatie, brandstofniveaus en meer mogelijk / Taakkaarten met variabele afgifte, A-B-lijnen kunnen extern worden geüpload / toegestane dealertoegang kan de instelling en prestatie van de machine bevorderen

 

Met de start van AFS Connect zijn eigenaren van Case IH nu beter in staat om beslissingen te nemen op basis van realtime- en historische gegevens, gegenereerd door hun machines. AFS Connect is een connectiviteitsoplossing dat beproefde elementen van Case IH Advanced Farming Systems-technologie integreert om landbouwgegevens, machineparkgegevens en algemene gegevens te koppelen.

AFS Connect combineert de mogelijkheden van het cloudgebaseerde MyCaseIH.com-webplatform – wat de centrale hub is voor de eigenaar voor het beheer van gegevens en de toegang tot andere functies zoals gebruikershandleidingen en how-to-video's – met het AFS-telematicaportaal op het platform en de app AFS Connect Mobile iOS/Android om automatisch machine- en veldgegevens te beheren, weer te geven en op te slaan, en biedt gebruikers de mogelijkheid om deze gegevens via de computer op het kantoor of extern via een smartphone of tablet te beheren. Met toestemming kunnen Case IH-dealers ook machines bekijken om ervoor te zorgen dat de machines maximaal presteren en hulp bieden bij het extern identificeren van problemen via onze remote-service-oplossingen.
 
De website mycaseih.com en de app AFS Connect hebben twee gegevensbeheersectoren — machineparkbeheer en gegevensbeheer — die gebruikers vanaf iedere computer, tablet of mobiel apparaat kunnen beheren en aanpassen. Een abonnement van AFS Connect geeft een ontgrendelingscode, terwijl ook een modem is vereist. In de cabine werkt AFS Connect met AFS Pro-monitoren.


Efficiënt beheer van machines en machineparken

Het portaal van het machineparkbeheer biedt eigenaren/managers en bestuurders de mogelijkheid om machinegegevens zoals motoruren, temperaturen, motortoerentallen, brandstofverbruik en onderhoudsbeurten in de gaten te houden via het display in de cabine, het webportaal of de app. Deze gegevens worden constant geregistreerd en automatisch en naadloos geüpdatet. Persoonlijk aanpasbare telefoonteksten geven waarschuwingen als de tractor buiten een ingestelde waarde werkt, zoals een bepaald motortoerental of bedrijfstemperatuur. Dit helpt bij het plannen en uitvoeren van het onderhoud.

AFS Connect zorgt voor directe overdrachten en registraties van gegevens via de cloud en beheren zonder het gebruik van een USB-drive, voor de gegevensoverdracht tussen de terminal van de tractor en de desktop of laptop. Met de in realtime verzamelde gegevens op internet via de cloud, die direct beschikbaar zijn voor analyse, kunnen gebruikers hun machines via hun pc of smart device in de gaten houden. Als zich een probleem voordoet kunnen ze hiervan snel op de hoogte worden gebracht – en met hun toestemming ook hun dealer, die ook met toestemming de machine in de gaten kan houden en een melding kan geven als er een probleem ontstaat, en daar waar mogelijk een externe diagnose van het probleem kan uitvoeren met het Vehicle Management System (VMS) van de Case IH-dealer.

Alle verzamelde gegevens, zelfs de gegevens gedeeld met degene die de eigenaar van de tractor toestemming heeft gegeven, zoals de Case IH-dealer of een derde partij zoals de adviseur voor meststoffen, blijven eigendom van de eigenaar van de machine. Er is een proefperiode van 30 dagen en een terugtrekking voor gegevensuitwisseling.

AFS Connect is beschikbaar op iedere tractor of maaidorser van Case IH die uitgerust kan worden met telematicatechnologie, inclusief de tractoren van Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger en Quadtrac, Axial-Flow-maaidorsers, Farmlift- en Patriot-spuitmachines.

 

Landbouwmanagement gemakkelijker gemaakt dankzij nieuwe partnerschappen

Door verdere ontwikkelingen die erop gericht zijn om klanten te helpen bij een gemakkelijkere connectiviteit tussen de diverse items van verschillende fabrikanten in hun machineparken, heeft het moederbedrijf van Case IH, CNH Industrial, AgDNA (informatiesysteem voor landbouwbeheer) aangeschaft.

Wanneer gekoppeld met de Case IH AFS Connect-telematica, biedt de speciale software AgDNA, die gegevens, karterings- en analysetools van verschillende bronnen coördineert en standaardiseert, eigenaren van verschillende machineparken de gelegenheid om alles vanaf één plek te bekijken, wat bijdraagt aan het sneller en nauwkeuriger nemen van beslissingen.

Een andere belangrijke partnerschap is DataConnect, dat fabrikantonafhankelijke cloud-to-cloud-gegevensbeheer aanbiedt. Naast Case IH werkt DataConnect met andere apparatuur van New Holland, STEYR, John Deere en Claas. De voordelen voor de klant zijn de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen via een algemene interface en hun machinepark te regelen en te bewaken met hun favoriete systeem, zonder compatibiliteitsproblemen. De gegevens zijn toegankelijk via alle relevante portalen van fabrikanten, maar is ook in realtime uitwisselbaar tussen systemen. Momenteel verwerkt het gegevens inclusief actuele en historische machinelocaties, brandstofniveau, werkstatus en rijsnelheid, verdere ontwikkelingen staan de overdracht van landbouwgegevens toe.

De DKE Agrirouter, een hub voor universele gegevensoverdracht, bevat nu ook CNHi voor haar leden, naast elf andere machinepartners en belangrijke fabrikanten. Ontworpen om de compatibiliteit van de tractor te garanderen en gegevensbeheersystemen te implementeren. Er zijn ook meer dan 20 partners op het gebied van app-ontwikkeling, inclusief Agravis, FarmFacts en MyEasyFarm. Klanten profiteren van de mogelijkheid van de DKE Agrirouter om voertuigen aan diensten te koppelen en biedt zo een connectiviteits- en gegevensoverdrachtsplatform


Afbeelding downloaden PDF downloaden