Merk

Case IH en STEYR lopen warm voor extra sterke laklaag

25 jan 2021

Case IH- en STEYR-tractoren verlaten de fabriek in St. Valentin, Oostenrijk, nu met een geüpgrade laklaag die nog sterker en roestbestendiger is. De verbeteringen zijn mogelijk gemaakt door een investering van 1,1 miljoen euro in nieuwe voorbehandelings- en spuitwerkplaatsen in de fabriek, die is gedaan ondanks de uitdagingen van Covid-19.

De interesse van de klant in een robuuste lak en roestbestendigheid, die bleek uit een lopend marktonderzoek, was aanleiding voor het initiatief. De fabriek bedacht samen met 24 gespecialiseerde leveranciers en partners een menu aan oplossingen voor vóór, tijdens en na het lakproces. Samen produceren ze een glanzendere afwerking die bestand is tegen krassen, scheuren en roest, en steviger aan metalen oppervlakken hecht.

Aanmerkelijk hogere voorwas- en voorverwarmingstemperaturen waren doorslaggevend voor het nieuwe afwerkingsinitiatief. Elke tractor wordt nu gedroogd op 110°C, in plaats van 60°C, en blijft drie keer zo lang in de oven. De temperatuur van de eerste voorwas is verhoogd van 30 - 40°C tot 55 - 60°C, met een vijf keer zo hoge druk van de spuitmond.

"Het is van essentieel belang dat de tractor absoluut perfect klaar is om te worden gelakt", aldus Hannes Woegerbauer, Plant Manager. "Na de verbeterde voorwas, beschikken we nu ook over een apart spoelproces om eventuele resten schoonmaakmiddel te verwijderen, en een nieuw voorverwarmingshok waar elke vochtmolecule wordt verwijderd en de tractor tot de perfecte temperatuur wordt opgewarmd. Op die manier wordt de lak ook van binnenuit gedroogd, zodat hij stabieler is en een veel betere hechting en roestbestendigheid heeft".

In november 2019 begonnen we aan de veranderingen in de werkende productielijn te werken en de eerste tractoren rolden in augustus 2020 over de productielijn. "We zijn onze gespecialiseerde partners heel dankbaar voor hun hulp met de implementatie van deze nieuwe systemen, terwijl met alle uitdagingen van Covid-19 rekening gehouden moest worden", aldus Hannes. "Onze klanten zien nu de voordelen van hun nieuwe tractoren al, terwijl ze deze gebruiken op hun boerderijen in heel Europa."


PDF downloaden