Producten

CASE IH BREIDT FARMALL-SERIE UIT MET NIEUWE FARMALL C SELECTION-MODELLEN MET 100–120 PK

07 nov 2022

​​Case IH Farmall-tractorserie uitgebreid met drie nieuwe ‘C Selection’-modellen: de Farmall 100 C, Farmall 110 C en Farmall 120 C / Nieuwste Fase V F5 FPT-motoren gebruiken onderhoudsvrij, compact High-eSCR2-nabehandelingssysteem / 12x12 Powershuttle-transmissie is standaard, 20x20 kruipbak optioneel / Hoger bruto voertuiggewicht en nieuwe, grotere heavy-duty vooras vergroten veelzijdigheid tractoren voor zwaarste toepassingen / Cabine met zes stijlen is stil, ruim en comfortabel, met uitstekend zicht.

Case IH heeft haar tractorserie met 55 pk tot 120 pk uitgebreid met drie nieuwe Farmall C Selection-modellen: de 100 C, 110 C en 120 C. Deze nieuwe modellen, met een nominaal vermogen van, respectievelijk, 101 pk, 110 pk en 117 pk, vergroten de veelzijdigheid van de Farmall-familie door krachtige, heavy-duty en gebruiksvriendelijke tractoren met Powershuttle-transmissies te bieden. De nieuwe serie vervolledigt de Farmall C-familie, waar ook de Farmall C Advanced-versies met Active Drive 2-transmissie deel van uitmaken, speciaal voor de klanten die meer eisen op het gebied van comfort en specificaties.

De Farmall C Selection-modellen, die in hoofdzaak zijn ontworpen voor kleine en middelgrote gemengde boerderijen, en veehouderijen, zullen ook diegenen aanspreken die een robuuste, ongecompliceerde tractor voor zwaar gebruik zoeken, die ideaal is voor intensieve veldwerkzaamheden of werkzaamheden met de lader. Doordat ze veelzijdig, enorm productief en gebruiksvriendelijk zijn, zijn ze ook kosteneffectief en eenvoudig te onderhouden, en hebben ze een comfortabele bediening.

Vermogen en koppel verhoogd
Met een common-rail brandstofinspuiting en 4 kleppen per cilinder, reageert de nieuwe 4-cilinder, 3,6-liter FPT F5-motor heel snel. Hij biedt een uitstekend maximaal koppel bij een laag motortoerental, van 450 Nm, 490 Nm en 506 Nm op, respectievelijk, de Farmall 100 C-, Farmall 110 C- en Farmall 120 C-modellen, terwijl een excellente koppelstijging van 46% een hoog sleepvermogen in situaties met een hoge belasting biedt.

Ondanks het enorme extra vermogen en koppel, is de FPT F5 uitermate brandstofefficiënt, wat in combinatie met de grotere brandstoftank van 130 l en AdBlue-tank van 14,4 l betekent dat meer werk kan worden verricht, voordat hoeft te worden getankt. Een ander groot voordeel is het onderhoudsinterval van 600 uur, dat de productieve tijd optimaliseert en de eigendomskosten verlaagt.

Case IH-ingenieurs zeggen dat het onderhoudsvrije nabehandelingssysteem (ATS) van de motor de meest efficiënte oplossing voor een tractor met laag vermogen is. De compacte Hi-eSCR2-emissiereductietechnologie, ontwikkeld om te voldoen aan de voorschriften van Fase V, vereist geen filtervervanging of mechanische reiniging. Hij is enorm effectief en bevat een dieseloxidatiekatalysator (DOC) met een deeltjesfilter (DPF), om ervoor te zorgen dat een grote hoeveelheid vaste deeltjes wordt verwijderd bij lage bedrijfstemperaturen, plus een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR).

Deze onderdelen zijn ondergebracht in een enkele compacte indeling onder de motorkap, een strak ontwerp dat de noodzaak voor externe onderdelen uitsluit, en dat tegelijkertijd eenvoudig toegang biedt tot de olie- en motorfilters aan de linkerzijde van de tractor. Bovendien maximaliseert het de bodemvrijheid, wat werkzaamheden in rijgewassen en het maken van hooi veiliger maakt, door uitstekend zicht vooruit te bieden, en wat het monteren van de lader bespoedigt.

Farmall C Selection-modellen bevatten standaard een efficiënte, duurzame 12x12 40 km/u Powershuttle-transmissie. Dankzij de vier versnellingen in elk van de drie groepen kan het toerental nauwkeurig worden geselecteerd, terwijl een hydraulische shuttle-hendel voorkomt dat de koppeling hoeft te worden gebruikt om van richting te veranderen, waardoor de productiviteit bij werkzaamheden met herhaalde bewegingen vooruit/achteruit, zoals werkzaamheden met de lader, toeneemt. Een 20x20 kruipbak is verkrijgbaar voor een nog nauwkeurigere toerentalafstemming voor bijzonder veeleisende toepassingen.

De Farmall C Selection-modellen bevatten een grote, heavy-duty vooras, waardoor het bruto voertuiggewicht toeneemt tot 7 ton en het asvermogen tot 5,2 ton, met een extra 20 cm breedte van flens tot flens, waardoor deze tractor ideaal is voor de zwaarste ladertoepassingen. De specificatie omvat ook een elektrohydraulische differentieelvergrendeling en aanpassingsvrije ronde schijfremmen, terwijl ook automatische inschakeling van de vierwielaandrijving tijdens het remmen beschikbaar is voor betere prestaties en veiligheid.

De nieuwe Farmall C Selection kan worden voorzien van 540/65R38 (SRI 800)-achterbanden die een utiliteitstractor extra waarde bieden, door de bodemvrijheid te vergroten om beschadiging van specifieke gewassen te voorkomen en de efficiëntie te verbeteren wanneer tijdens transport met maximumsnelheid wordt gereden.

Uitgebreide veelzijdigheid
Het hefvermogen van de achterhef loopt op tot 5.000 kg, een getal dat normaal gesproken wordt geassocieerd met grotere tractoren. De Case IH Lift-O-Matic™ Plus-bediening van de achterhefinrichting maakt snel heffen en neerlaten van werktuigen tot een vooringestelde stand op de wendakker mogelijk en verzorgt een proportionele regeling van de hefpositie, terwijl verstelbare uiteinden van de hefstang ervoor zorgen dat werktuigen snel en eenvoudig kunnen worden aangekoppeld. De soepele, zelfmodulerende, onafhankelijke aftakas met drie toerentallen (540/540E/1000) biedt ook ECO-/rijsnelheidsopties en is uitgerust met elektrohydraulische inschakeling om de bestuurdersinput te verlagen.

Tot de opties die kunnen worden gespecificeerd, behoren een mechanische fronthef die 1.400 kg kan heffen, een frontaftakas met 1.000 tpm en een Extra Flow-pomp die een hoog hydraulisch debiet van 82 l/m biedt, t.o.v. het standaarddebiet van 63 l/min. Het extra olievolume verbetert de cyclustijden van de lader en is gunstig wanneer met werktuigen wordt gewerkt die met wel drie externe uitgangen op de hef zijn gemonteerd.

Farmall C-modellen kunnen worden besteld met in de fabriek gemonteerde beugels en hydrauliek, waardoor het zeer eenvoudig is om een van de robuuste, veelzijdige U- of T-series van de Case IH L-frontladers aan te brengen. Deze bieden met een plug&play-ontwerp een maximale hefhoogte van 4 m en een hefvermogen tot 2.391 kg, wat ideaal is voor alle transportwerkzaamheden.

De nieuwe cabine met zes stijlen heeft zes externe werklampen en brede treden die eenvoudig toegang bieden tot het bestuurdersplatform. Eenmaal binnen biedt de cabine met een vlakke vloer en enkele deur een panoramisch zicht door een glasoppervlak van 5,2 m2 , en met een intern volume van 2,05 m3 heeft deze ruime, enorm comfortabele werkomgeving met airconditioning een maximaal geluidsniveau van slechts 76 dB. Alle bedieningen zitten rechts van de bestuurder, de grote, luchtgeveerde stoel optimaliseert het bestuurderscomfort en er is een standaard USB-aansluiting en telefoonhouder. Tot de opties behoren een opengaande voorruit en zijruiten, in combinatie met een dakluik voor optimaal zicht.

Edoardo Ronco, Case IH Product Manager, vertelt: “De Farmall C-tractoren zijn belangrijke nieuwe modellen waardoor Case IH zich onderscheidt van de rest op een uiterst concurrerende marktsector. Ze vertegenwoordigen een enorme stap voorwaarts, met opvallende functies, waardoor ze productiever, veelzijdiger en comfortabeler te bedienen zijn.”


PDF downloaden