Producten

New Optum AFS Connect: meer comfort en connectiviteit om de werkdruk voor zowel de eigenaar als de bestuurder te verlichten

01 sep 2021

Nieuwe cabine, bedieningselementen en connectiviteit als belangrijkste verbeteringspunten / Een geheel nieuw interieur met nieuwe Multicontroller-armleuning, configureerbare bedieningselementen, AFS Pro 1200-monitor, tablet-instrumentatie / Directe gegevensoverdracht en functie voor behering op afstand van AFS Connect /

De Optum CVXDrive-serie – sinds de introductie in 2015 een van de populairste tractoren van het merk, dankzij het ontwerp dat een compacte vormgeving combineert met veel pk en hoge specificaties – vormt de basis van de nieuwe Optum AFS Connect-serie, met een nieuwe cabine, een nieuw interieur en een connectiviteitspakket dat zowel voordelen voor de bestuurder als voor de eigenaar biedt.

Een van de belangrijkste veranderingen is de nieuwe cabine, die meer ruimte, een lager geluidsniveau en beter zicht biedt. Er zijn een nieuwe Multicontroller-armleuning, configureerbare bedieningselementen waarmee de tractor en het werktuig kunnen worden aangepast aan de bestuurder en de uit te voeren taak er er zijn nieuwe, luxe materialen gebruikt voor het interieur. Alle veranderingen zijn erop gericht om de werkbelasting van de bestuurder te verlichten, de efficiëntie te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de resultaten van het bedrijf, waar de tractor wordt gebruikt, een boost te geven.

Primaire principes zijn behouden, in een verfijnde vorm

De Optum AFS Connect-serie bestaat, net als zijn voorganger, uit drie modellen, met een nominaal uitgangsvermogen van 250 pk, 270 pk en 300 pk, allen met de continu variabele transmissie CVXDrive . Veel van de overige hoofdkenmerken van de tractor zijn echter nieuw. De belangrijkste vernieuwing is de nieuwe cabine, met een interieur waarvan een aantal hoofdonderdelen volledig opnieuw ontworpen zijn. Veel van de nieuwe kenmerken zijn overgenomen van de grotere Magnum-neven van de Optum AFS Connect, die in 2019 zijn geüpgraded naar de AFS Connect-specificatie. Het betreft de Multicontroller-armleuning en bijbehorende multifunctionele hendel, een grotere AFS Pro 1200-touchscreenmonitor met meer functionaliteit en een tablet-instrumentatie op de A-stijl voor het uitlezen van motor-/transmissiegegevens. De nieuwe tractoren zijn nu standaard uitgerust met het Case IH AFS Connect-telematicapakket, voor directe gegevensoverdracht in twee richtingen tussen tractor en online beheerportaal, real-time machinebewaking en nog veel meer.

New Optum management

De belangrijkste bedieningselementen opnieuw doordacht en ontworpen: een meer intuïtieve en individuele bediening

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe Optum AFS Connect-serie is de cabine. Hier vinden de bestuurders een interieur met een 7,5% groter volume, verbeterd zicht dankzij 11% meer glas en een geluidsniveau van slechts 66 decibel, deels dankzij de hoogwaardige materialen waarmee de cabine nu is afgewerkt. Alles in het ontwerp is gericht op een nog veiligere, eenvoudigere en aangenamere bediening.

In de cabine valt de splinternieuwe Multicontroller-armleuning op, die een nieuwe Multicontroller-hendel met volledig configureerbare knoppen bevat. Via de nieuwe, grotere AFS Pro 1200-monitor op de voorkant van de armleuning kunnen de belangrijkste bedieningselementen op de Multicontroller en de armleuning worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder en de uit te voeren werkzaamheden, dit geldt ook voor de functieknoppen en de peddelschakelaars van de regelventielen. De nieuw ISOBUS-compatibele AFS Pro 1200-touchscreenmonitor heeft een scherm met hoge resolutie dat de bestuurder niet alleen in staat stelt om de voornaamste tractorfuncties te bewaken, maar ook de beelden van de voorste en achterste camera's kan tonen en dat de voornaamste gateway vormt voor het bedienen en optimaliseren van de motor, de CVXDrive-transmissie en het hydraulische systeem en de aftakas van de tractor. Er zitten ook sneltoetsen en een nieuwe encoder-draai-/drukknop on de nieuwe armleuning, net als op de Magnum AFS Connect-modellen.

New Optum cabine

Via de AFS Pro 1200-terminal kunnen gebruikers het automatische AccuGuide-stuursysteem van de tractor beheren en bovendien is er – voor de eerste keer in deze Case IH-tractorklasse – volledige AFS Connect-telematicafunctionaliteit, een technologie die zijn waarde al lang en breed heeft bewezen op de Magnum-, Steiger- en Quadtrac AFS Connect-tractoren van Case IH. Met dit systeem van draadloze gegevensoverdracht in twee richtingen tussen de tractor en het online AFS Connect-beheerportaal, hebben tractoreigenaars en landbouwmanagers complete controle over het bedrijf, het machinepark en het gegevensbeheer, om te helpen de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en de prestaties te maximaliseren. De gegevens met betrekking tot de tractorprestaties en de werking van het werktuig worden onmiddellijk, op veilige wijze en onophoudelijk naar het online portaal gezonden en zijn daar toegankelijk voor de tractoreigenaar/manager. Hierdoor kunnen managementbeslissingen nauwkeuriger en sneller worden genomen, ondersteund door direct beschikbare en nauwkeurige gegevens, zowel actuele als historische. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om real-time informatie te bewaken, zoals de locatie, het brandstofpeil van de tractoren en andere belangrijke management- en prestatiegegevens. Op deze manier is het mogelijk om een tractor te voorzien van diesel wanneer dit nodig is, de machinelogistiek te verbeteren of te zien of een werktaak voltooid is. Aangezien er gegevensoverdracht in twee richtingen mogelijk is, kunnen werkinstructies, afgiftekaarten en andere gegevens ook op afstand vanaf de pc op het kantoor van het landbouwbedrijf naar de tractor worden gestuurd, met behulp van het tabblad ‘Farm’ (Landbouwbedrijf) in het AFS Connect-webportaal.

Landbouwers en – met permissie – dealers kunnen de functie Display Viewing (Schermweergave) van AFS Connect gebruiken om het AFS-scherm in real-time te bekijken, op hetzelfde moment dat de bestuurder het ziet. Zo krijgen landbouwers/managers de mogelijkheid om bedrijfsgegevens te controleren en, indien nodig, suggesties te doen voor aanpassingen. Eigenaars kunnen ervoor kiezen om hun Case IH dealer op afstand toegang te geven tot de AFS Pro 1200-terminal van hun tractor via AFS Connect, als zij dit op prijs stellen. Mogelijke voordelen hiervan zijn onder meer dat de dealer al in een vroeg stadium waarschuwingssignalen van een tractorstoring of probleem ziet, op afstand toegang heeft voor service en adviezen kan geven op basis van machinegegevens. De 'firmware via de lucht' van dit AFS Connect Support PRO-pakket betekent dat dealers de bedieningsfirmware van Optum AFS Connect-tractors draadloos kunnen updaten, wat betekent dat eigenaars en bestuurders onmiddellijk kunnen profiteren van nieuwe kenmerken, functies en verbeteringen.

New Optum AFS

Meer comfort, verbeterde controle

Al voor de nieuwe cabine te betreden, profiteert de bestuurder van nieuwe geïntegreerde hulpmiddelen voor de service, waaronder een luchtleiding aan de achterkant. Een nieuw vormgegeven trap leidt naar een lichter en helderder cabine-interieur, met meer binnenruimte en geüpgrade, eersteklas materialen.

Veel van de hoofdbedieningselementen, waarmee de bestuurder regelmatig in aanraking komt, zijn volledig opnieuw ontworpen. Het betreft een nieuwe Multicontroller-armleuning, compleet met de opnieuw ontworpen multifunctionele Multicontroller-hendel en met regelventielschakelaars met ingebouwde drukafvoer voor gemakkelijkere koppeling. Andere innovaties in de nieuwe armleuning en multifunctionele hendel zijn onder meer knoppen en schakelaars voor de hydraulische regelventielen die kunnen worden geconfigureerd volgens de voorkeuren van de bestuurder en de werkvereisten. Via de AFS Pro 1200-terminal kan iedere bestuurder de tractor exact naar wens instellen, voor een gepersonaliseerde Optum AFS Connect bedieningservaring.

New Optum armrest

Dat thema wordt voortgezet met de nieuwe AFS Pro 1200-terminal zelf, die is uitgerust met een groter touchscreen dan de voorgaande AFS Pro 700, maar nog steeds comfortabel onder handbereik en in het zicht op de kop van de armleuning zit. De terminal bevat ook meer configureerbare instellingen, inclusief een camera-input voor de voorste en achterste camera's, al naargelang de specificatie. Veel functies kunnen ofwel via het touchscreen ofwel via een nieuwe encoder-draai-/drukknop op de armleuning worden geactiveerd, voor een gepersonaliseerde bediening.

Vanaf de bestuurderstoel zorgt de nieuwe externe styling voor en achter – zoals verlaagde achterspatborden – voor een verbeterd zicht, en het ontwerp met vier stijlen van de cabine, met deuren over de volle lengte, bevordert goede zichtlijnen. De bovenste, gebogen rand van de voorruit zorgt dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenkomt en verbetert het zicht en de nieuwe, laag gemonteerde ruitenwisser zorgt voor een toename van 27% van het schoongewiste oppervlak. Het zicht 's nachts kan worden verbeterd met een ledweg- en werklampenpakket, met 14 lampen in het dak, vier aan de voorkant van de cabine, twee op de spatborden aan de achterkant en zes in de motorkap.

New Optum areaview

De bestuurder koel en fris houden

Warmte in de winter en koeling in de zomer; de bestuurders profiteren nu van een nieuw, onder druk werkend klimaatregelingspakket, met meer uitlaten voor een betere luchtverdeling en een automatische zoneregeling. Het gebruik van zachte, eersteklas materialen in autostijl geeft het interieur van de cabine niet alleen een luxueuze uitstraling, maar draagt ook bij aan een vermindering van het geluidsniveau tot de extreem lage waarde van 66 decibel.

Een stoel met hoge specificaties met ingebouwde zijdelingse vering biedt volledige koel- en verwarmingsfuncties en heeft een aan de bovenzijde draaibare rugleuning voor gemakkelijk en comfortabel draaien in de stoel. om werktuigen aan de achterzijde in de gaten te houden en het achteruitrijden te vergemakkelijken. De bedieningservaring wordt nog verder verbeterd door een nieuw rijpedaal, dat verbeterde precisie en controle biedt voor zowel rijden op kruipsnelheid, veldwerk met keren op de kopakker als rijden op de weg met hoge snelheden.

New Optum grassland

Dankzij het grotere volume van de cabine en het vernieuwde ontwerp van het interieur zijn de ontwerpers van Case IH erin geslaagd om nog meer opbergruimte te creëren. Om de bestuurder fit te houden op lange dagen, is er een koelbox ingebouwd onder de passagiersstoel, die niet alleen voldoende ruimte biedt voor een lunchbox, maar ook voor een paar tweeliterflessen.

Aangezien iedere moderne tractor tegenwoordig in staat moet zijn om monitors in de cabine te ondersteunen en stroom te leveren voor mobiele telefoons en andere smart apparaten zijn er verschillende USB-aansluitingen aanwezig, voor een probleemloze werking van werktuigen en connectiviteit.

De nieuwe Optum AFS Connect: de volgende generatie

Bij de lancering in 2015 van de eerste generatie Optum CVX deed Case IH zijn intrede in een geheel nieuwe categorie,” aldus Dan Stuart, directeur productmarketing Europa.

De uitgebreide mogelijkheden van de nieuwe generatie Optum AFS Connect betekenen opnieuw een stap vooruit. De nieuwe generatie biedt de gebruiker een 250-300 pk tractor met continu variabele transmissie die nog meer biedt dan eerst op het gebied van comfort, functies en connectiviteit.

New Optum road

***

Persberichten en foto's: http://mediacentre.caseiheurope.com​​