Producten

OPTIMALE WERKSNELHEDEN, HOGERE WERKRITMES, MEER EFFICIËNTIE: DE NIEUWE CASE IH QUADTRAC 715

29 aug 2023

Nieuw model als aanvulling op de onlangs geüpdate Steiger & Quadtrac AFS Connect-lijn / Piekvermogen van 778 pk met de nieuwe 16-liter FPT Cursor-motor met tweetraps turbo / Verbeterde powershift-aandrijflijn, heavy-duty rupssysteem, meer contactoppervlak / Nieuwe vormgeving en verlichtingspakketten

De economische, efficiëntie- en milieuvoordelen van het feit dat één bestuurder meer kan doen met één machine, hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe tractor aan de top van het Case IH-aanbod: de Quadtrac 715 AFS Connect van 778 pk/572 kW (piekvermogen). Deze tractor is nu de krachtigste productietractor van Case IH en combineert veel van de beproefde Quadtrac-principes, die zich al bijna drie decennia bewijzen, met aanzienlijke verbeteringen en essentiële verschillen met andere modellen in de onlangs uitgebrachte serie herziene 525 – 645 Quadtrac AFS Connect- en 475 – 525 Steiger AFS Connect-tractoren.

"De drijfveer achter de ontwikkeling van de Quadtrac 715 is niet alleen meer vermogen," zegt Franz Josef Silber, Product Marketing Manager van Case IH voor tractoren met een hoog vermogen en 4WD. "Ons doel was het om een machine te creëren die voldoet aan de eisen van de grootste landbouwbedrijven in onze regio, om werktuigen op de ideale snelheid te laten werken, hogere werkritmes te bereiken en de werkzaamheden op het ideale moment uit te voeren, zelfs onder zware werkomstandigheden, om zo het meeste uit korte weerperiodes te halen. Verder wilden we ook de bodem beschermen door een grotere voetafdruk en minder passages, wat ook een grotere efficiëntie en zo min mogelijk bereden land betekent."

Volledig vermogen door vier rupsen
Het nieuwe model 715 is alleen beschikbaar in Quadtrac-formaat op rupsen en wordt aangedreven door een primeur in de sector: de nieuwe FPT Cursor 16L TST. De cilinderinhoud hiervan is 23% groter in vergelijking met de Cursor 13L TST van de Quadtrac 645, en hij levert een piekvermogen van 778 pk bij 1900 tpm en een piekkoppel van 3255 Nm bij een laag toerental van 1400 tpm. Een hoge koppelbeschikbaarheid wordt verzekerd door een tweetraps turbocompressorsysteem met intercooler die een snelle reactie van de belasting onder zware omstandigheden garandeert. Er hoeft minder te worden gestopt om te tanken dankzij de integratie van bredere zadeltanks op het achterframe met een inhoud van in totaal 1968 liter diesel, 11% meer dan bij de Quadtrac 645.

De motor drijft de nieuwste Case IH PowerDrive Powershift-transmissie met 16 versnellingen en Automatic Productivity Management (APM) aan. De onlangs geïntroduceerde Quadtrac AFS Connect-serie bevat verbeterde kerncomponenten.

Geüpgrade rupsbanden
De nieuwe heavy-duty rupsbanden voor zwaar gebruik wijken aanzienlijk af van de rupsbanden op andere Quadtrac-modellen. De rupsen zijn 305 mm langer voor meer bodemcontact, een verbeterde vermogensoverdracht, meer tractie en minder samendrukking van de grond. De diameter van het aandrijfwiel is vergroot van 910 mm naar 1008 mm, met vijf nokken in plaats van vier, om het hogere koppel aan te kunnen en de levensduur van de rupsbanden te maximaliseren.

Een nieuwe look voor een nieuw outputniveau
Aan de buitenkant onderscheidt de nieuwe Quadtrac 715 zich door een nieuw karakteristiek ontwerp van de motorkap. De motorkap, die 31% verder omhoog kan (34o versus 26o), waardoor toegang voor onderhoud verbeterd is, wordt geopend en gesloten via een elektrische actuator, bediend via een schakelaar in een afsluitbare kast bij de cabinetreden. Ook de verlichting is opnieuw ontworpen, met nieuwe ledlampen voor de openbare weg en werklampen die een vermogen van 25.420 lumen produceren, voor 11% meer verlichtingsvermogen. Deze worden aangevuld met vernieuwde op de cabine gemonteerde werklampen, verkrijgbaar in drie pakketten. Het topmodel kan worden uitgerust met een extra vermogen dat 45.600 lumen levert en een lichtdekking van 360 graden.

Geschikt voor de grootste werktuigen
Een trekstang van categorie 5 is de perfecte match voor het vermogen van de nieuwe tractor om werktuigen te hanteren, terwijl de optionele driepuntshefinrichting van categorie 4, onlangs al geïntroduceerd op andere nieuwe Quadtrac-modellen, in staat is om 10.092 kg te heffen en van meet af aan is ontworpen om te voldoen aan de capaciteiten van de Quadtrac 715. Maximaal acht externe regelventielen worden gevoed door een SmartTorque hydraulische pomp met een opbrengst van 216 l/min, of als optie met dubbele opbrengst van 428 l/min.

Verbeteringen in de cabine om werkdagen te verlichten
De cabine is vanaf de buitenkant veilig en gemakkelijk toegankelijk via draaiende treden, terwijl de vierpunts cabinevering een comfortabele rijervaring verzekert. De herontworpen verlichting zorgt voor een nieuw uiterlijk en meer output. Andere praktische nieuwe functies zijn de handgrepen rond het dak om de ruiten veilig te wassen en een nieuwe ruitenwisser aan de voorkant die het totale wisoppervlak vergroot.

Binnenin zijn er nieuwe opbergruimten, terwijl de nieuwe plafondbekleding ledverlichting heeft en de output van de speakers van het geluidssysteem verbetert dankzij opgewaardeerde opties. Een geïntegreerd railsysteem in de plafondbekleding aan de rechterkant en de A-stijl maakt eenvoudige bevestiging van de monitor mogelijk. Waar nodig kan er een tweede AFS Pro 1200-terminal worden aangebracht, voor AFS AccuGuide-besturing en AccuTurn Pro headland Management, ISOBUS-werktuigbeheer, geleiding en meer. Met AFS Connect-technologie kunnen voertuig- en agronomische gegevens worden vastgelegd, inclusief overdracht in twee richtingen tussen de tractor en het online myCaseIH-portaal, terwijl ook machinebewaking/ondersteuning op afstand door eigenaren en, met toestemming, dealers mogelijk is.

De eerste openbare bezichtiging van de Quadtrac 715 in Europa is mogelijk op de Agritechnica in Hannover (Duitsland), in november 2023.


PDF downloaden