De essentiële rol van het luchtfilter.

Het luchtfilter speelt een essentiële rol in het verbrandingsproces. Het zorgt voor een goede luchttoevoer en verwijdert stof, onzuiverheden en andere deeltjes uit de inlaatlucht. Wanneer stof in de motor wordt aangezogen, kan dit leiden tot voortijdige motorslijtage en ernstige motorproblemen. HET LUCHTFILTER IS DE LONG VAN UW MACHINE.

Waarom kunt u beter kiezen voor een origineel Case IH-luchtfilter?

ESSENTIËLE EIGENSCHAPPEN VAN HET FILTER. ORIGINELE CASE IH-FILTERS BIEDEN BEWEZEN SUPERIEURE KWALITEIT.

Motorslijtage wordt vooral beïnvloed door deeltjes met een diameter van 2 tot 5 micrometer. Het Case IH-filter houdt 99,8% van de deeltjes met een diameter vanaf 1 micrometer tegen.

HET BELANGRIJKSTE ZIT VANBINNEN!

Case IH-criteria voor filtermateriaal:

  • HOGE EFFICIËNTIE
  • GERING DRUKVERLIES
  • HOGE STOFOPNAMECAPACITEIT

Het filterelement is vervaardigd van cellulosevezels of synthetische vezels (nieuwste technologie op basis nanovezels). Deze zijn vuur- en vochtbestendig en voorkomen voortijdige verstopping van het filter. Een verstopt filter belemmert de luchttoevoer naar de motor en verhoogt het brandstofverbruik. Dankzij zijn optimale stofopnamecapaciteit garandeert het originele filter een langere levensduur en betere motorprestaties tussen twee onderhoudsbeurten door.

KWALITEIT VAN DE STRUCTUUR

Het filterelement is voorzien van een metalen gaas en een pakking. Het is speciaal voor CASE IH-machines ontwikkeld, waardoor het exact in de originele behuizing past. Dit garandeert eenvoudig onderhoud en een perfecte afdichting.

DE VERSCHILLEN ZIJN MISSCHIEN NIET ZICHTBAAR, MAAR WEL CRUCIAAL

Neem niet het risico om te kiezen voor niet-originele onderdelen: Case IH biedt een compleet assortiment luchtfilters die speciaal zijn ontworpen om de levensduur van uw machine te verlengen.

De kwaliteit van het filtermateriaal doet ertoe!
Dankzij de superieure materiaaltechnologie zijn Case IH-luchtfilters efficiënter dan universele filters en vangen ze meer deeltjes op.

NIET ALLE FILTERS WORDEN VERVAARDIGD VOLGENS CNH INDUSTRIAL-SPECIFICATIES.

Gebruiksaanbevelingen

SIGNALEN DAT HET LUCHTFILTER MOET WORDEN VERVANGEN:

OVERMATIG BRANDSTOFVERBRUIK
Een filter in slechte staat kan de lucht niet goed reinigen. Hierdoor krijgt de motor minder lucht dan nodig is.

VERMINDERDE MOTORPRESTATIES
Beperking van de luchttoevoer naar de motor heeft een negatieve invloed op de goede werking van de motor. Dit kan leiden tot vermogensverlies bij het optrekken.

LUCHTFILTER IS VUIL
Een visuele controle is de beste manier om de staat van het luchtfilter te controleren. Als het filter erg vuil oogt of met kleine vuildeeltjes is verstopt, is het sterk aangeraden deze te vervangen.

ONDERHOUDSINTERVALLEN

• 600 uur (of 1 jaar) voor het primaire filter
• 1.200 uur (of 2 jaar) voor het secundaire filter

GEBRUIKSAANBEVELINGEN

Probeer nooit om het filter schoon te spoelen of uit te blazen. Hierdoor kan het papier beschadigd raken of kan er stof of vuil op de schoneluchtzijde van het filter terechtkomen.

GEVOLG
Versnelde slijtage van de motor door stof in de motor en hoge extra kosten bij de volgende onderhoudsbeurt.

GOED ONDERHOUD VOORKOMT ONNODIGE EXTRA KOSTEN!

ONTDEK MEER

1 2 3 4
5 6 7 8
BLIJF OP DE HOOGTE
Juridische verklaring Privacyverklaring Cookiebeleid

Case IH is een merk van CNH Industrial © 2023