Producten

Speciale editie Puma CVX voor de 175e verjaardag van Case IH

29 mei 2017

Het modelnummer herinnert aan het jaar van oprichting van het merk / Opvallende ‘Viper Stryker’ parelmoer-rode afwerking, overgenomen van Autonomous Concept Vehicle (ACV) / We vieren met deze editie ook tien jaar Puma-productie /  Beperkte productie, slechts 175 machines

Case IH heeft voor haar 175e verjaardag een jubileumversie van de Puma 175 CVX-tractor gecreëerd, die in beperkte oplage beschikbaar zal zijn. Hiermee vieren we het feit dat er 175 jaar verstreken zijn sinds de oprichting van het bedrijf, dat vandaag de dag is uitgegroeid tot Case IH Agriculture. Met deze jubileumeditie vieren we ook tien jaar van productie van de Puma-lijn, de in St. Valentin, Oostenrijk gebouwde, uit zeven modellen bestaande serie die een vermogensbereik van 150 tot 240 pk omspant.

In 1842 richtte Jerome Increase Case zijn gelijknamige onderneming voor landbouwmachines op in de Amerikaanse stad Racine, Wisconsin, waar vandaag de dag nog steeds het wereldwijde hoofdkwartier van de Case IH landbouwonderneming is gevestigd. In 1869 bouwde Case de eerste op stoom werkende tractor, ontworpen om stationaire werktuigen aan te drijven, en zeven jaar later de eerste zelfrijdende tractor-stoommachine. Stoommachines namen geleidelijk aan de plaats van paarden in voor het aandrijven van dorsmachines, en in 1886 werd de JI Case Threshing Machine Company de grootste producent van stoommachines ter wereld.

In 1902 fuseerden vijf Amerikaanse landbouwmachineproducenten in de International Harvester Company. Case IH is geboren in 1985 met de aankoop door J I Case van de landbouwdivisie van International Harvester.

De Puma 175 CVX Jubileumeditie onderscheidt zich door de ‘Viper Stryker’ parelmoer-rode afwerking, overgenomen van het Case IH Autonomous Concept Vehicle (ACV). Ook is hij voorzien van unieke stickers die verwijzen naar het 175-jarige bestaan. Er zullen slechts 175 van deze machines worden gebouwd. Wie een Puma 175 CVX bestelt (zo lang de voorraad strekt), zal zonder bijkomende kosten een Limited Edition-versie ontvangen.


PDF downloaden