Produkt

Traktorerna i nya Steg V Puma 185-240 hk drar fördel av Hi-eSCR2-teknik, utökade serviceintervaller och driftuppgraderingar

02 Sep 2019

​En förbättrad version av ett beprövat system bidrar till att följa de senaste avgaskraven / Reducerade kostnader och mindre stillestånd genom längre perioder mellan byten av motorolja / Ny konfigurerbar snabbmeny för skärmen AFS Pro 700 / Förbättrad transporteffekt för Multicontroller-modellerna

Case IH utökar användningen av Hi-eSCR2, företagets beprövade utsläppsteknik, till traktorerna i Puma 185-240 för att följa EU:s bestämmelser om utsläpp enligt Steg V, en uppdatering som innebär fördelar när det gäller schemaläggning av service och underhållskostnader. Steg V Puma-traktorerna får nu också förbättrad transporteffekt på Multicontroller-versionerna och en ny konfigurerbar snabbmeny för skärmen AFS Pro 700 som är tillgänglig på alla modeller.

Som tidigare omfattar serien fyra modeller, med 185, 200 och 220 tillgängliga i Multicontroller-specifikation med PowerDrive full powershift eller med CVXDrive steglös transmission. Den fjärde modellen, Puma 240, är som standard utrustad med CVXDrive.

Hi-eSCR2-tekniken utökad till de senaste modellerna i Puma 185-240

Hi-eSCR2-tekniken som utvecklats av FPT Industrial, ett systerbolag till Case IH inom CNH Industrial, är en utveckling av det ursprungliga Hi-eSCR-systemet som utformats av företaget. Selektiv katalytisk reduktion, i stället för alternativ eller kompletterande avgascirkulation, har haft högsta prioritet inom FPT-emissionsteknik sedan den aktuella uppsättningen av bestämmelser trädde i kraft.

Med detta system passerar avgaser genom en dieseloxidationskatalysator innan de injiceras med dieselavgasvätska (DEF/AdBlue). De genomgår sedan en selektiv katalytisk reduktionsprocess och passerar genom ett keramiskt substrat följt av en rengöringskatalysator. Fördelar med förbättringarna som bidragit till att skapa Hi-eSCR2, en utveckling som skyddas av 13 patent, inkluderar förlängda serviceintervaller. Bytesintervallet för motorolja är nu 750 timmar eller 18 månader, medan bytesintervallet för transmissionsolja utökas till 1.500 timmar.

“För kunden är det ett antal fördelar med längre perioder mellan större servicetillfällen,” påpekar Hans-Werner Eder, produktmarknadschef för Puma vid Case IH.

“Detta innebär inte bara att traktorn kräver service mer sällan, vilket minimerar stillestånden, utan också att färre olje- och filterbyten under maskinens brukstid resulterar i en reducerad ägandekostnad.”

Ny snabbmeny förenklar och påskyndar användningen av AFS Pro 700

Ytterligare uppgraderingar av modellerna i Steg V Case IH Puma 185-240 inkluderar en ny konfigurerbar snabbmeny för skärmen AFS Pro 700 som utgör en central del i traktorns inställningar och arbete. Denna illustreras på skärmen i form av en ”nummerskiva” och ger snabb åtkomst till önskade inställningssidor och konfigurerbara snabbknappar.

Förbättrad transportkapacitet genom den reviderade funktionen Power Management

Den etablerade Power Management-funktionen har nu en förbättrad effektkurva på Puma Multicontroller-modeller med PowerDrive full powershift-transmission. I 16:e växeln och däröver bidrar detta till att mer effektivt uppnå och upprätthålla maximal effekt.

“Detta resulterar i förbättrade transportprestanda, särskilt vid tunga vägtransporter”, säger Hans-Werner Eder.

“Med större tillgänglighet till maximal effekt blir resultatet mer effektiva godstransporter och transporter mellan fält. Bränsleeffektiviteten maximeras medan slitage på motor och transmission minimeras, och även föraren drar fördel av enklare vägtransporter.”

Kompressor med hög kapacitet alternativ för pumpning av däck

Kunder som önskar variera däcktryck mellan vägtransport och fältarbete, för att minimera markpackning medan dragkraften maximeras, kan nu specificera ett nytt kompressoralternativ med hög kapacitet. Detta gör att tryck snabbt kan ökas före vägtransport när fältet lämnas, vilket sparar tid och ansträngning. Systemet är anpassat till Case IHs beprövade ABS bromspaket, och pumpningen går cirka 35 % snabbare än vad som är möjligt med ett konventionellt luftsystem. Långsiktig hållbarhet säkerställs genom anslutning till motorns kylkrets. Utöver modellerna Puma 185-240 kommer systemet också att vara tillgängligt på traktorerna Optum 250 CVXDrive, 270 CVXDrive och 300 CVXDrive.

***


Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com
Case IH, yrkesmannens självklara val, litar till mer än 175-års tradition och erfarenhet inom jordbruksindustrin. Ett kraftfullt utbud av traktorer, tröskor och pressar som stöds av ett globalt nätverk av mycket professionella återförsäljare som ägnar sig åt att erbjuda våra kunder bästa möjliga support och de resultatlösningar som krävs för att vara produktiv och effektiv på 2000-talet. Mer information om Case IH-produkter och tjänster kan hittas online på www.caseih.com.
Case IH är ett varumärke för CNH Industrial N.V., världsledande inom kapitalvaror och noterad på New York-börsen (NYSE: CNHI) och på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Mer information om CNH Industrial finns online på www.cnhindustrial.com.


Dowload PDF