Produkt

Case IHs storbalspressar uppgraderas med TwinePro systemet

02 Sep 2019

​Innovationen TwinePro knytsystem erbjuder ekonomiska och miljömässiga vinster / maximal uppnåbar densitet utan risk för att balarna går sönder / system som förebygger att grovfodret kontamineras och reducerar påverkan på miljön / tillgänglig på marknaden fjärde kvartalet 2019

Det nya knytarsystemet är kombinerat med omkonstruerade nålar och ett nytt system för återställning av nåloket. LB4 XL är monterad på en starkare ram för att tåla högre kolvbelastning, med elektriska fläktar för knytarna för att hålla enheterna rena, och de sex TwinePro-knytarna använder ett enkelt system för att skapa en stark knut, vilket ger föraren möjlighet att använda högsta möjliga densitet med ett brett urval av balgarn utan risk för att balar brister. Knytprocessen eliminerar skräp som skulle lämnas på balen – vilket förbättrar foderkvaliteten – eller på fältet, och reducerar därigenom miljöpåverkan.

“Det nya knytsystemet TwinePro erbjuder flera fördelar, inte enbart för ägaren och föraren, utan också för boskap och för miljön”, säger Maxime Rocaboy vid Case IH.

“Viktiga fördelar inkluderar skyddet mot kontaminering av djurfoder och miljöpåverkan genom att se till att trådspill inte hamnar varken i foder eller i fält. TwinePro-knytaren ger också en signifikant ökning i draghållfasthet och ökad daglig produktivitet genom högre pressningseffektivitet med reducerad risk för att pressgarnet går av.”

Till de primära systemelementen hör ett nytt tredje knytardrev som lägger till en tredje skärrotation för en aktiv frigöring av knuten. Det finns också en ny skiva för balgarnet med två utanpåliggande skåror i stället för fyra, som frigör trycket på garnet vid den andra knutformationen, med ett integrerat stift som lyfter garnskivhållaren så att garnet kan gå fritt från skivan i stället för att kapas. Knytardrevet driver garnskivan, kniven och knivarmen.

“Med TwinePro, när den första standardknuten har knutits, skapas en andra knut – slingan – för ytterligare balsäkerhet”, förklarar Maxime Rocaboy.

“Denna slingknut ger inte enbart en ökad styrka på upp till 30 % enligt trådtillverkaren TAMA, vilket resulterar i högre pressningseffektivitet och produktivitet, utan gör också att väl knutna balar med standarddensitet kan skapas med billigare garn, eller också kan högre densiteter erhållas med standardgarn.

***


Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com
Case IH, yrkesmannens självklara val, litar till mer än 175-års tradition och erfarenhet inom jordbruksindustrin. Ett kraftfullt utbud av traktorer, tröskor och pressar som stöds av ett globalt nätverk av mycket professionella återförsäljare som ägnar sig åt att erbjuda våra kunder bästa möjliga support och de resultatlösningar som krävs för att vara produktiv och effektiv på 2000-talet. Mer information om Case IH-produkter och tjänster kan hittas online på www.caseih.com.
Case IH är ett varumärke för CNH Industrial N.V., världsledande inom kapitalvaror och noterad på New York-börsen (NYSE: CNHI) och på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Mer information om CNH Industrial finns online på www.cnhindustrial.com.


Dowload PDF