Produkt

Ny AFS Connect trådlös teknik ger omedelbara dataöverföringsfördelar till Case IH-användare

02 Sep 2019

​Tvåvägs överföring skapar omedelbara fält- och aktivitetsregister/Maskinägare kan övervaka information som plats och bränslenivåer/Tillåter en fjärröverföring av inställningar som kartor över variabel utsädesmängd/Tillåten åtkomst för återförsäljare kan hjälpa till med maskinens inställningar och prestanda

Case IH-ägare kan nu fatta välinformerade beslut om lantbrukets styrning baserat på både realtids- och historiska data som skapas av deras maskin i och med lanseringen av AFS Connect. Detta är ett telemtripaket med abonnemang som integrerar beprövade funktioner från Case IH Advanced Farming Systems för att koppla samman fält, maskiner och data.

Lanseringen följer förhandsvisningen av den molnbaserade webbplattformen MyCaseIH.com, telematikportalen AFS och appen AFS Connect Mobile på iOS/Android under SIMA 2019 tidigare i år. I kombination visar och lagrar dessa funktioner automatiskt maskin- och fältdata och gör att användare kan övervaka och hantera data både från en kontorsdator eller via fjärranslutning från en smartphone eller surfplatta. Med tillstånd kan även Case IH-återförsäljare övervaka maskiner, för att säkerställa att de kör med högsta prestanda samt identifiera problem via fjärranslutning.
 
AFS Connect har två datahanteringssektioner — maskinparkshantering och datahantering — som användare kan övervaka och manipulera från vilken som helst dator, surfplatta eller mobil enhet med hjälp av webbplatsen och appen mycaseih. Den första funktionen är en viktig del i det abonnemangspaket som är standard medan den andra och tredje är tilval. De enda kraven för att kunna använda systemet är ett abonnemang på AFS Connect som ger en upplåsningskod och ett modem. I hytten arbetar AFS Connect med den senaste arbetsterminalen AFS 1200.

Fjärrövervakning och registrering

Användare av precisionslantbrukstekniken som vill hämta sparad data från sina maskiner som avkastningskartor, eller överföra arbetsplaner som variabla utsädesmängder och gödningsgivor, var i normala fall tvungna att koppla en fast/bärbar dator på gården till arbetsterminalen i hytten på deras traktor, eller en annan självgående maskin, med hjälp av ett USB-minne för att överföra data mellan dem. Möjliga nackdelar med detta omfattar kravet att fysiskt överlämna USB-enheten när maskinen och chefen kan vara långt ifrån varandra, samt möjligheten att USB-enheten kan vara inkorrekt för arbetsuppgiften eller kan skadas. Med Case IH AFS Connect elimineras dessa problem och möjliga risker och lantbrukare och driftsledare kan nu inte bara ta emot och analysera maskinens prestandadata omedelbart eller efter arbetet, utan också planera fältarbeten från kontorets dator eller en mobil enhet innan arbetet ens börjar. Planer kan skickas till traktorn och föraren via en fjärranslutning.

”Dessa planer kan omfatta data som t.ex. A-B-linjer och föreskrivna kartor för variabla utsädesmängder,” förklarar Maxime Rocaboy hos Case IH.

”När arbetet ute på fältet pågår kan du med AFS Connect även se livekartor som visar var maskinen befinner sig och arbetet som avslutats. Detta garanterar att maskinerna är på rätt plats och arbetar korrekt vilket förvissar ägare och driftsledare att de inte lämnar ett bestämt område orsakat av förarens fel eller stöld. Det minskar även maskinstopp genom att exempelvis aktivera en fjärrövervakning av bränslenivån för att leverera bränsle till fälten i tid.”


Hantering av maskinparken

Via portalen Fleet Management kan både ägare/driftsledare och förare lätt övervaka maskinens prestanda med AFS 1200 på hyttens skärm eller med webbportalen eller appen. Data som maskinens arbetstimmar, temperatur, motorvarvtal och service som ska utföras, registreras och uppdateras kontinuerligt och, som med alla andra dataöverföringar, görs detta automatiskt och sömlöst. Anpassningsbara textmeddelanden kan ställas in om traktorn körs utöver ett inställt värde som ett motorvarvtal eller arbetstemperatur. Identifieringen av vissa fel eller problem gör att driftsledare och ägare proaktivt kan planera och genomföra underhåll.

“AFS Connect ger en omedelbar registrering och övervakning vid lantbrukarens fingertoppar utan behovet att använda ett USB-minne, som lätt kan skadas eller förloras, för att överföra data mellan traktorns skärm och en persondator eller bärbar dator,” säger Maxime Rocaboy.

”Med data som omedelbart lagras i molnet och är tillgängliga för analys, kan ägare och driftsledare säkerställas oavsett var de befinner sig, att allt är väl med maskinen och att ett arbete fortgår som det ska med hjälp av deras persondator eller mobila enhet.

”Å andra sidan kan de också vara säkra på att om ett fel inträffar kommer de snabbt underrättas om detta - och med tillstånd, även deras återförsäljare. Det betyder att det kan identifieras mycket snabbare och därför hanteras omgående. Om återförsäljaren övervakar maskinen innebär felmeddelandet, och eventuellt en fjärrdiagnos av ett problem, att återförsäljaren kan ta hand maskinen med de delar som krävs, vilket minskar stopptider och kostnader.”

Kirk Wesley, marknadsföringschef för Case IH Advanced Farming Systems i Nordamerika, där systemet har funnits på marknaden under det senaste året, utmärker det faktum att all data som samlas förblir maskinägarens egendom, även data som delas med dem som traktorägaren har gett tillstånd till, till exempel Case IH-återförsäljaren eller en tredje part som lantbrukets växtodlingsrådgivare.

”Vi gör inget med dessa uppgifter, vi lagrar dem bara och gör dem tillgängliga för ägaren och andra personer som maskinägaren ger tillstånd till”, säger han.

”Användare har möjligheten att pröva det potentiella värdet med tredjeparts dataåtkomst under en 30 dagars period efter leverans av maskinen innan de väljer att dela data. Om de väljer att inte göra detta kommer deras uppgifter inte längre att övervakas eller kunna kommas åt av någon annan person.

”Vi har utformat AFS Connect för att vara lättanvänd och en fullständig support ges av Case IH-återförsäljare. Användare kan även hitta en vägledning, där det krävs, från ett omfattande YouTube-bibliotek som vi utvecklat, med korta videor som är lätta att följa. De förklarar hur du genomför vissa saker som att skapa rapporter över maskinstatus och bränsleförbrukning.”

Efter det första året, under 2018-19, på den nordamerikanska marknaden, där den visat sig vara mycket populär, kommer den offentliga lanseringen av tekniken i Europa att ske under Agritechnica 2019, från den 10 till den 16 november. Den kommer att finnas tillgänglig för alla Case IH-traktorer och tröskor som kan utrustas med AFS-teknologi, inklusive traktorerna Maxxum, Puma, Optum, Magnum, Steiger och Quadtrac och Axial-Flow tröskorna.
 
***
Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com
Case IH, yrkesmannens självklara val, litar till mer än 175-års tradition och erfarenhet inom jordbruksindustrin. Ett kraftfullt utbud av traktorer, tröskor och pressar som stöds av ett globalt nätverk av mycket professionella återförsäljare som ägnar sig åt att erbjuda våra kunder bästa möjliga support och de resultatlösningar som krävs för att vara produktiv och effektiv på 2000-talet. Mer information om Case IH-produkter och tjänster kan hittas online på www.caseih.com.
Case IH är ett varumärke för CNH Industrial N.V., världsledande inom kapitalvaror och noterad på New York-börsen (NYSE: CNHI) och på den elektroniska aktiemarknaden på Borsa Italiana (MI: CNHI). Mer information om CNH Industrial går att hitta online på www.cnhindustrial.com.


Dowload PDF