Produkt

Nya Case IH Vestrum CVXDrive kombinerar egenskaper för stora traktorer med premium-specifikationer och kompakta mått

02 Sep 2019

​Case IH:s fyra nya Vestrum-modeller från 100–140 hk (max.), som lanserades på SIMA 2019, vinner pris och ökar försäljningen/Nya takfönster och Advanced Guidance Systems tillkännagavs/Utrustad med steglös transmissionsteknik (CVT)/De fyrcylindriga, fyrhjulsdrivna modellerna kombinerar premiumspecifikationer med kompakta mått och hög manövrerbarhet/Högpresterande hydraulik idealisk för arbete med frontlastare/Modern stil använder designspråket från större Case IH-modeller


De nya Case IH Vestrum CVXDrive-traktorerna har gjort intryck på domare och kunder, och har vunnit utmärkelsen Machine of the Year 2019 i kategorin för mellanstora traktorer på SIMA 2019.

De fyra modellerna från 100–140 hk (max.) kombinerar kompakta mått, manövrerbarhet och användarvänlighet i ett fyrcylindrigt utförande med samma avancerade teknik, premiumspecifikationer och komfort som man hittar i företagets större modeller.

Det nya sortimentet omfattar den första Case IH traktorn i 100 hk-klassen som har företagets populära steglösa CVXDrive-transmission och Automatic Productivity Management (APM), som bidrar till högre drifteffektivitet och bättre bränsleekonomi.

”Det är fantastiskt att se framgångarna för denna nya traktor”, säger David Schimpelsberger, Product Marketing Manager på Case IH. ”Vi har redan hundratals beställningar från samtliga europeiska marknader. Kombinationen av premiumfunktioner och CVXDrive-transmissionen gör den till ett perfekt val för jordbruk med blandad driftsinriktning och mjölkproducenter, maskinstationer och vägunderhållsföretag som behöver en traktor som är lika användbar på fältet, på vägen eller för arbete med frontlastare i trånga utrymmen.

”Namnet ’Vestrum’ betyder ’er’ på latin och speglar det faktum att valet av en ny traktor är mycket personligt. Även om den är ny för i år, presenterar vi redan fler tillvalsfunktioner.”


Bränsleeffektiva, kraftfulla och rena motorer
Vestrum passar in i Case IH-sortimentet mellan Luxxum-modellerna på 100–120 hk och 115–145 hk Maxxum-traktorerna. Modellbeteckningen Vestrum 100 CVXDrive, Vestrum 110 CVXDrive, Vestrum 120 CVXDrive och Vestrum 130 CVXDrive indikerar motorns nominella vid 2 200 v/min, medan den maximala effekten på 110, 120, 130 och 140 hk utvecklas från 1 700 till 1 900 v/min.

Alla Vestrum CVXDrive-modellerna drivs av en 4,5-liters, fyrcylindrig FPT-motor som införlivar ett Common Rail-insprutningssystem, en mycket avancerad wastegateturbo och en laddluftkylare för att utveckla en kraftig vridmomentsökning vid låga varvtal. Det maximala vridmomentet på 520 Nm, 551 Nm, 610 Nm och 630 Nm för de fyra modellerna utvecklas vid endast 1300 v/min, medan motorns branschledande 600-timmars serviceintervall minimerar driftstopp och driftskostnader.

Tack vare en enastående bränsleekonomi uppfyller den de senaste avgaskraven EU Steg V, vilket innebär att partiklarna har minskat med ytterligare 40 %. I centrum för det nya systemet är FPT:s flerfaldigt patenterade HI-eSCR2 selektiva katalytiska reduktionssystem (SCR), som är helt underhållsfritt. Alla komponenter är fullständigt integrerade i det kompakta inbyggda allt-i-ett-systemet för efterbehandling, som även innefattar dieseloxidationskatalysator och AdBlue-insprutning.


Transmissionsteknik
Case IH har nästan två decenniers erfarenhet av steglösa transmissioner. Förmågan att separera motorvarvtalet från körhastigheten gör CVXDrive-modellerna idealiska för arbeten som vägtransporter eller fältuppgifter som slåtterarbeten, balpressning, lättare jordbearbetning och specialarbeten.

CVXDrive ger steglös körning upp till 40 km/h som, med hjälp av ”Eco”-inställningen, kan uppnås vid ett motorvarvtal på endast 1700 v/min för att minska bränsleförbrukningen. Transmissionen använder dubbelkopplingsteknik för att ge en steglös, helautomatisk växling mellan de två mekaniska områdena och göra den fulla dragkraften tillgänglig i hela varvtalsområdet. Active Hold Control håller traktorn stilla, lastad eller olastad utan att använda bromsarna, medan en automatisk parkeringsbroms är monterad som standard.

Automatic Productivity Management (APM) integrerar på ett perfekt sätt samspelet mellan motorn och transmissionen och ger en smidig, effektiv, bekväm drift av traktorn. För att spara bränsle minskar systemet automatiskt motorvarvtalet när det upptäcker att det krävs mindre energi, som när du kör från tyngre till lättare jordar vid jordbearbetning eller när kraftbehovet minskar från hydraulsystemet.

Kraft från CVXDrive-transmissionen överförs till marken genom ett stort utbud av däckalternativ, där den största dimensionen är 600/65 R38.


Kraftfullt hydraulsystem uppfyller alla krav
Hydraulsystemet och redskapsanslutningar på Vestrum CVXDrive-modellerna är utformade för att hantera även de tyngsta arbetena och uppfylla alla krav. Traktorerna kan också levereras från fabriken klara för montering av en Case IH LRZ 120 frontlastare, som styrs elhydrauliskt via en joystick i hytten, vilket gör den bekväm och enkel att använda.

Med Electronic Hitch Control (EHC) kan Cat II eller III N trepunktslyft lyfta upp till 5 600 kg, medan den tryckflödeskompenserande pumpen (PFC) med variabelt deplacement kan ge upp till 110 liter/min. Headland Management Control II, som använder ISOBUS III för maximal effektivitet, automatiserar repetitiva arbetsuppgifter och minskar därmed förartröttheten och ökar produktiviteten.

Active Ride Control ingår i standardspecifikationen tillsammans med externa reglage för trepunktslyften, hydrauliken och kraftuttaget. Upp till sju mekaniskt och elektroniskt styrda hydraulventiler är tillgängliga, tillsammans med ett ”Power Beyond”-uttag, som ger upp till 110 liter/min.


Stark och lättmanövrerad
Vestrum CVXDrive är utrustad med en mycket tålig framaxeln som har en tillåten last på 3 700 kg, medan styrvinkeln på 55° ger en vändradie på endast 4,5 m. Fjädrande och bromsade framaxelalternativ är tillgängliga. En robust frontlyft är helt integrerad i framaxelfästena och har en maximal kapacitet på 2 300 kg. Frontlyftsstyrning är tillgänglig på alla Vestrum CVXDrive-modeller.

Det främre kraftuttaget fungerar vid 1000 v/min medan det bakre kraftuttagets används vid tre varvtal, 540/540E/1 000 v/min, 540E/1 000/1 000E v/min eller 540/1000 v/min som tillval och ett drivhjulsberoende kraftuttag är tillgängligt för alla konfigurationer.


Premiumkomfort
Vestrum CVXDrive traktorer har en lyxig och bekväm fjädrande hytt med fyra stolpar, som ger utmärkt runtomsikt och körkomfort. Reglageplaceringen liknar den som används på större Case IH-modeller, så att förare som är vana vid andra Case IH-traktorer lätt ska kunna använda Vestrum och nya användare snabbt ska bli förtrogna med maskinen.

Det välbeprövade Case IH Multicontroller-armstödet är monterat som standard för att garantera en enkel och intuitiv användning av alla funktioner. Samtliga huvudinställningar kan väljas från AFS PRO 700-terminalen, medan en Bluetooth-radio med handsfree-funktion gör det enkelt att ta emot telefonsamtal från denna mycket tysta hytt.

Det breda utbudet av tillval inkluderar hyttfjädring, luftkonditionering, eljusterbara och uppvärmda backspeglar, tillsammans med ett brett utbud av fjädrade komfortstolar för att garantera en avspänd arbetsmiljö, även under riktigt långa arbetspass.

2020 Vestrum modellerna får ytterligare tillval, inklusive ett lågt panoramatak för att maximera sikten och skapa en ännu ljusare, rymligare känsla i hytten, samtidigt som den låga takhöjden garanterar god tillgång till låga byggnader. Andra nya funktioner är en vindrutetorkare som fungerar över 235° för att maximera sikten, en kylbox framför ratten och AFS AccuGuide™ autostyrsystem, som också finns på de större Maxxum-modellerna.

Leveranserna av den första Vestrum CVXDrive-modellen börjar i det sista kvartalet 2019.

***

Pressmeddelanden och bilder: http://mediacentre.caseiheurope.com

Case IH, yrkesmannens självklara val, litar till mer än 175-års tradition och erfarenhet inom jordbruksindustrin. Ett kraftfullt utbud av traktorer, tröskor och pressar som stöds av ett globalt nätverk av mycket professionella återförsäljare som ägnar sig åt att erbjuda våra kunder bästa möjliga support och de resultatlösningar som krävs för att vara produktiv och effektiv på 2000-talet. Mer information om Case IH-produkter och tjänster kan hittas online på www.caseih.com.
Case IH är ett varumärke för CNH Industrial N.V., världsledande inom kapitalvaror och noterad på New York-börsen (NYSE: CNHI) och på Mercato Telematico Azionario på Borsa Italiana (MI: CNHI). Mer information om CNH Industrial hittar du online på www.cnhindustrial.com.


Dowload PDF