Produkt

Tillval med ny fjädrad framaxel ger bättre arbetskomfort på traktorer i Case IH:s Quantum-serie

27 Jan 2020

Tillval med fjädrad framaxel specialtraktorer / Tillgängligt på modellerna Quantum V, N och F med hytt, med eller utan bromsade framaxlar / Egen innovativ design / Fjädringshöjden kan ställas in manuellt från hytten / Fyra körlägen passar alla förhållanden och applikationer

Ett tillval med ny fjädrad framaxel kommer att vara tillgängligt för Case IH:s Quantum-traktorer för 2020, vilket kommer att ge sektorn med specialtraktorer samma nivåer av väg- och fältkomfort som förare av Case IH:s större modeller redan åtnjuter, och som bidrar till att reducera trötthet och öka produktivitet.

Ny fjädrad framaxel
Den nya fjädrade framaxeln har utvecklats av Case IH:s ingenjörer enligt liknande konstruktionsprinciper som redan är beprövade på större traktorer. Med en sadelupphängd framaxel innebär layouten av fjädringssystemet att strukturen är mycket robust och säkerställer att ingen friktion uppstår mellan sadel och framaxel.

Med ett pivåcentrum som är högre placerat än på alternativa system ger fjädringen högre nivåer av rörelsekomfort. Det är en rörelse på +/- 3° vid kompressionsändstoppet och +/- 8° i alla andra positioner.
              
Fjädringshöjden kan ställas in manuellt från hytten, och detta gör även att frontburna redskap enklare kan monteras och justeras. Systemet har fyra körlägen för att passa alla applikationer: låst, mjuk, medium och hård.

Flera funktioner och egenskaper har utvecklats för att ytterligare förbättra körupplevelsen på Quantum-modeller med den nya fjädrade framaxeln. Dessa inkluderar automatisk körhöjdsstyrning, vilket säkerställer att fjädringens hela rörelseomfång är tillgängligt oavsett belastningen på framaxeln.
En sänk/tippmotverkande funktion är utvecklad för att maximera traktorns stabilitet även med tunga burna redskap, medan axelrullkontrollen balanserar oljeflödet mellan de två dämpningscylindrarna, vilket ger bättre stabilitet och komfort i kuperad terräng.


Tillgänglighet till de nya funktionerna
Tillvalet med ny fjädrad framaxel kan beställas på modellerna Quantum V, N och F specificerade med en hytt, och är tillgängligt oavsett huruvida traktorn är utrustad med framaxelbromsar eller inte. Funktionen hos frontlyften, där så är specificerat, påverkas inte. 


Dowload PDF Ladda ned bild Ladda ned bild