Produkt

Case IH mottar ASABE 2020 Innovation award för Magnum AFS Connect

13 Jan 2020

​Case IH belönas för sin nyligen lanserade Magnum AFS Connect/Magnum AFS Connect erbjuder en ny förarmiljö och konfigurerbara reglage för att underlätta arbetet/AFS Connect-tekniken integrerad för enklare hantering av lantbruksföretaget
 
American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE) har inkluderat den innovativa tekniken från Case IH i sina årliga AE50-utmärkelser. Företag över hela världen skickar in bidrag till den årliga tävlingen och de 50 bästa produkterna, som bedöms ha störst inverkan inom avancerad teknik för livsmedels- och jordbruksindustrin av en jury av internationella experter, tas upp på listan.

Case IH har fått erkännande för traktorserien Magnum AFS Connect som ger lantbrukarna friheten att hantera, övervaka, justera och överföra maskin- och jordbruksdata på det sätt de önskar. Ett helt nytt operativsystem gör det möjligt att använda fjärrfunktioner som displayvisning, servicediagnostik och programvaruuppdateringar och är ytterligare ett bevis på Case IH:s fokus på digitalisering och precisionsodling.

I Europa presenterades Magnum AFS Connect för pressen under de årliga Case IH Field Days i september 2019 i Wien och den första offentliga presentationen gjordes i november förra året på Agritechnica, mässan för jordbruksmaskiner som hålls vartannat år i Hannover. De första enheterna för kunddemonstration och leverans kommer att vara tillgängliga i Europa i mitten av 2020.

Magnum AFS Connect

Utbudet för den europeiska marknaden omfattar följande modeller – Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 och Magnum 400 – med maximala uteffekter på 382, 409 och 435 hk. Alla modeller har 8,7 liters FPT Industrial Cursor 9 sexcylindriga motorer med turbo och laddluftkylare och de använder den senaste FPT Hi-eSCR2-tekniken för att uppfylla EU:s Steg V-utsläppsbestämmelser. Den nya Magnum 400-modellen är endast tillgänglig med PowerDrive-transmission 21/5,som erbjuder 40 och 50 km/h med reducerat motorvarvtal.  Modellerna 380 och 400 erbjuds också i Rowtrac-utförande med bandställ bak.

Alla modeller är utrustade med en helt omarbetad hytt med en ny dörr i full längd och nyckellös ingång som tillval. Multicontroller-armstödsreglage och AFS-skärm har till stor del omarbetats för att underlätta arbetet. De viktigaste reglagen kan konfigureras och anpassas efter förarens önskemål och arbetsuppgiften. Tillvalen inkluderar nu bromsassisterad styrning, både för hjulmodeller och som standard för Rowtrac-modeller, för att assistera vid svängar genom att automatisk bromsa det inre bakre bandet, och variabel styrning för att ändra styrresponsvärdena vid fält- och transportarbete.

Den tekniska utvecklingen omfattar en tvåvägslänk mellan den nya skärmen AFS Pro 1200 i hytten och telematikportalen Case IH AFS Connect, som är tillgänglig på webbplatsen mycaseih.com. Detta gör att arbetsledare kan hantera sin växtodling, sin maskinpark och sina data med precision från sina kontor eller mobila enheter, övervaka aktuella fältarbeten, maskininformation, fältdata med mera, och att dessa aktiviteter registreras i realtid.


Dowload PDF