Brand

Case IH lanserar webbserien ”Ute i fält”

27 Apr 2016

25 april-13 maj lanseras nio videofilmer som visar utmaningarna med det moderna jordbruket

Den 25 april lanserade Case IH det första avsnittet av sin nya webbserie på YouTube.  Serien inleds med en presentation av lantbrukare från åtta olika länder runt om i världen. Under de kommande tre veckorna kommer tittarna att kunna följa de utmaningar som dessa lantbrukare måste klara av, från jordbearbetning till skörd.

"Genomsnittskonsumenten i den industrialiserade delen av världen tar mat för givet", säger Case IH Brands president Andreas Klauser. "Den är lättillgänglig, relativt billig och det finns ett oändligt utbud i närmaste mataffär. Lantbrukare har blivit så effektiva att det inom den Europeiska Unionen endast är fem procent av befolkningen som arbetar med att odla vår mat. I USA, där gårdarna ofta är större, arbetar bara två procent av befolkningen inom jordbrukssektorn. Detta betyder att endast väldigt få människor vet exakt hur deras mat odlas. I den här webbserien vill vi berätta historien om hur så väldigt få lantbrukare lyckas övervinna ett brett spektrum av utmaningar för att förse konsumenter över hela världen med en stadig tillförsel av mat.”

För att producera serien reste filmteamet till Australien, Brasilien, Kina, Frankrike, Tyskland, Rumänien, USA och Zimbabwe för att dokumentera livet på tio jordbruk. Dessa gårdar producerar ett brett utbud av produkter: sockerrör till etanol i Zimbabwe, mjölk till Comté-ost i Frankrike, soyabönor för livsmedelsproduktion och djurfoder i Brasilien och USA, majs för livsmedelsproduktion i Kina, vete i Australien och Rumänien och sockerbetor i Tyskland, för att bara nämna några.

 "Trots alla skillnader vad det gäller gårdarnas storlekar, skördarna och kulturerna så hade alla dessa kunder en sak gemensamt: den stolthet de känner över sitt dagliga arbete och över att kunna mätta världen. Den här stoltheten är surt förvärvad. De har så många faktorer att ta hänsyn till för att kunna sätta mat på bordet och de gör detta på ett väldigt pålitligt sätt. Vi på Case IH känner oss hedrade över att alla dessa lantbrukare använder vår utrustning för detta ädla åtagande", avslutar Klauser.

För att se serien, besök Case IH:s YouTube kanal Case IH Europe

För mer information om Case IH:s utrustning, kontakta din lokala Case IH-återförsäljare eller besök CaseIH.com 


Dowload PDF