Brand

2017 firar Case IH 175 år som ledare inom tillverkning av lantbruksmaskiner

09 Jan 2017

Case IH, en världsledare inom lantbruksmaskiner, inleder ett år av firande av verksamhetens 175-årsjubileum vid sitt globala huvudkontor i Racine, Wisconsin. Det var där, på stränderna till Root River, som grundaren Jerome Increase Case etablerade Racine Threshing Machine Works. Hans idé var att tillverka en revolutionerande maskin som kunde påskynda avskiljningen av kärnor efter skörd.

“Jag tycker att det är otroligt att se hur långt lantbruksindustrin och vårt företag har kommit under de senaste 175 åren, särskilt med tanke på att vi idag är starkare än någonsin”, säger Case IH:s varumärkeschef Andreas Klauser.

“Den gemensamma nämnare som alltid har varit en ledstjärna för vår innovativa approach är ett ge kunderna ständigt förbättrade tekniker som gör deras arbete effektivare och lönsammare.
Case, som lade grunden för denna tradition, hade lång erfarenhet av arbete med lantbruksmaskiner innan han grundade sitt eget företag och det blev till en livslång passion för honom. Han ansåg att varje del av maskinerna som tillverkades av hans företag skulle hålla vad varumärket lovade och såg personligen till att det blev så. Han var känd för att långt in på ålderns höst kunna ge sig iväg till en annan stat för att personligen reda ut problem rörande företagets produkter. Dessa principer fortsätter att inspirera och leda oss än idag”.
Företagets ursprung är nära förknippat med den amerikanska ekonomin på den tiden när amerikanska pionjärer drog västerut och nya farmer växte upp för att förse de växande tätorterna i öst med livsmedel. 1869 började Case tillverka den första ångmaskindrivna traktorn. Visserligen var den försedd med hjul, men den drogs av hästar och användes endast för att ge kraft åt andra maskiner. 1876 byggdes den första självgående ångdrivna dragmaskinen. Ångmaskinerna ersatte hästarna vid tröskning i snabb takt och år 1886 blev J.I. Case Threshing Machine Company världens största tillverkare av ångmaskiner.

1902 slogs fem företag samman för att bilda International Harvester Company i Chicago. Uppgörelsen hanterades personligen av J. P. Morgan, den amerikanska bankman som dominerade bolagsfinans och industrikonsolidering på den tiden. Företaget tillverkade sin första skördetröska 1915 och 1923 introducerades Farmall®, världens första traktor för radodlade grödor. Farmall står för större produktivitet, tillförlitlighet och säkerhet och utgör ett revolutionärt enhetligt system med traktorer och redskap för plöjning, sådd och skörd. International Harvester sålde mer än fem miljoner Farmall-traktorer och 1977 lanserades den unika enkelrotortröskan Axial-
Flow®, som revolutionerade jordbruksindustrin med sin enkelhet, sin skördekvalitet, sina minskade skördeförluster, sin anpassningsbarhet till olika typer av gröda, sin matchningsförmåga och sitt höga andrahandsvärde. Axial-Flow-tröskor sätter än idag standarden för skördeprestationer.

Case IH grundades 1985 när J. I. Case förvärvade lantbruksavdelningen i International Harvester och förenade arven från Case och från IH i ett enda varumärke. Den första produkten, Magnum-traktorn på mellan 160 och 240 hk, introducerades 1987 och blev den första traktorn som vann industridesignpriset Industrial Design Excellence Award. Nu levererar Magnum upp till 380 hk, är fortfarande en de mest välkända Case IH-produkterna och har sålts i mer än 150 000 exemplar.

Den revolutionerande Quadtrac-traktorn som lanserades 1996 blev en ny måttstock och saknar fortfarande motstycke. Nu omfattar serien den kraftfullaste serietillverkade traktorn i världen, Steiger® Quadtrac 620 med upp till 692 hk, som levererar den största dragkraften samtidigt som den står för effektiva, koncept för jordbearbetning och sådd som är skonsamma mot jorden.

Sedan sekelskiftet, när Case IH återintroducerade varumärket Farmall, har företagets tekniska innovationer fortsatt i oförminskad takt.

• Case IH Advanced Farming Systems (AFS™), med en noggrannhet på 2,5 cm, har legat i framkant inom precisionslantbruket i mer än två decennier, vilket ger lantbrukaren möjlighet att maximera produktiviteten och lönsamheten med hjälp av satellitteknologi
• 2000 lanserade Case IH sin steglösa transmission som på optimalt sätt kombinerar kraft och bränsleeffektivitet hos CVX-traktorerna
• Med den patenterade motorteknologin ‘Efficient Power’ uppfyller Case IH-maskinerna kraven i de senaste utsläppsstandarderna, steg IV (Tier 4 Final), utan komplexa system för avgascirkulation och utan partikelfilter
• 2014 utsågs Magnum 380 CVX till ‘Årets traktor 2015’ vid EIMA internationella utställning i Bologna i Italien. Samma år lanserade Case IH också Rowtrac CVX, som kombinerar de särskilda fördelarna hos traktorer med band och traktorer med hjul
• Case IH:s prisvinster fortsatte under 2015 när den nya Optum CVX-traktorn utsågs till ‘Årets maskin 2016’ på Agritechnica. Domarna imponerades av traktorns otroligt kraftfulla design, excellenta förhållande mellan kraft och vikt, manöverbarhet, effektivitet och tillförlitlighet.
• Optum 300 CVX utsågs till ‘Årets traktor 2017’ vid 2016 EIMA, den internationella mässan för lantbruksmaskiner i Italien, där domarna prisade dragkraften och lågviktsdesignen som bemöter kraven från Europas lantbrukare. Deras beslut är ett erkännande för Case IH:s fokus på lantbruksfilosofi och Optum CVX:s betydelse i det växande marknadssegmentet med högpresterande och kompakta traktorer
• Besökarna på 2016 års Farm Progress Show i USA slogs av häpnad när Case IH avtäckte sin autonoma traktor. Detta banbrytande koncept, en maskin som är kapabel att arbeta självständigt med ett stort antal fältredskap, är utformat för att göra lantbruket mer effektivt, ekonomiskt och miljövänligt i en tid när det blir allt svårare för lantbrukarna i många delar av världen att hitta kompetenta yrkesarbetare.

“Case IH:s 175-årsjubileum vittnar om många år med kvalitet, ihärdighet och utveckling som ledstjärnor. Det är också ett tillfälle att reflektera över våra ledande principer med innovativ ingenjörskonst, effektiv kraft och lantbruksdesign, en filosofi som fortsätter att leda oss in i framtiden”, tillägger Andreas Klauser.

“Jag är säker på att om Case kunde se företaget idag skulle han direkt inse att de grundläggande värden som han för många år sedan kämpade för fortfarande står i centrum för allt vi gör. Det är inget tvivel om att han skulle acceptera att vi involverar kunderna i varje ny linje-, modell- och produktuppdatering genom vår kunddrivna produktdesign, men vad han skulle tycka om det självkörande traktorkonceptet kan vi endast gissa oss till!"
“När jag ser den enorma omvandling som skett inom jordbruket under de senaste 175 åren är det mycket stimulerande att föreställa sig vad som kan uppnås under de kommande 175 åren. Jag är säker på att detta kommer diskuteras när vi firar tillsammans med kunder, återförsäljare och anställda”.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF