Produkt

Ny åttaväxlad semi-powershift förenar fyrväxlad semi-powershift och CVX som transmissionstillval för Maxxum-serien

24 Jul 2017

ActiveDrive 8 erbjuder åttastegs powershift i var och ett av de tre växlingsområdena/ Totalt 24 fram- och backväxlar/Tillgängliga på Maxxum Multicontroller-modeller/Ny namngivning av transmissioner döper om den etablerade fyrväxlade powershift till ActiveDrive 4 och CVX får det nya namnet CVXDrive för att skapa ett särskiljande märke/Ytterligare nya alternativ inkluderar mekaniska eller elektroniska tipputtagsventiler

En ny semi-powershift-transmission som erbjuder åttastegs powershift i var och ett av de tre växlingsområdena finns nu för Case IH Maxxum-traktorer med lanseringen av transmissionen ActiveDrive 8. Den förenar den befintliga fyrväxlade semi-powershift och den steglösa transmissionen som finns på Maxxum-traktorer, döpts om till ActiveDrive 4 respektive CVXDrive.

ActiveDrive 8 finns tillgängliga på Maxxum Multicontroller-modeller och ger totalt 24 fram- och backväxlar. Transmissionen omfattar ett antal funktioner som utformats för att göra traktorn mer effektiv och föraren mer avslappnad.

Det första växlingsområdet täcker hastigheter på upp till 10,2 km/tim och har speciellt tagits fram för arbeten som kräver högre dragkraft. För speciella tillämpningar som kräver mycket låga hastigheter, som i grönsaksodlingar, finns det även ytterligare krypväxlar på ActiveDrive 8. Det andra växlingsområdet, det viktigaste området, täcker nästan 90 % av alla krav på fält, vallar och användning av lastaren som gör att traktorn kan arbeta under full belastning utan några vridmomentsavbrott, från 1,6-18,1 km/tim. För körning på väg har transmissionen utformats för att starta i det tredje växlingsområdet och en skip-shift-funktion garanterar en snabb växling av powershift-växlarna. En automatisk växlingsfunktion gör att traktorn kan ställas in för en automatisk växling genom samtliga åtta växlar på fältet och genom alla 16 växlar i de två högsta växlingsområdena vid körning på väg. En kickdown-funktion kan användas för att åsidosätta den automatiska transmissionen vilket gör att den växlar ner.

Kopplingspedalen krävs inte för transmissionens drift vilket betyder att denna transmission passar för effektkrävande uppgifter där styrka är viktigt som i jordbearbetning eller vid arbete med två eller tre slåttermaskiner. En powershuttle garanterar att ingen drift eller dragkraft förloras under riktiningsändring i sluttningar, medan en ”broms-kopplingsfunktion” förbättrar ett stopp och säkerheten vid vägkorsningar eller hantering av balar med lastare. Både växling och fram/backväxling kan ändras för ett snabbare eller långsammare svar beroende på den pågående uppgiften.

Maxxum-modellerna med Multicontroller gör både traktorn och föraren mer produktiva. Multicontroller armstöd och styrspak är ett unikt tillval från Case IH som låter föraren hantera flera funktioner samtidigt med fingertopparna. Från full användning av transmissionen genom powershift-reglaget som styrs med tummen och powershuttle-reglaget till styrning av motorns varvtal och hantering av elektroniska tipputtagsventiler - allt finns till hands. De här traktorerna kan nu utrustas med antingen mekaniska eller elektroniska tipputtagsventiler.

I linje med lanseringen av ActiveDrive 8, har den beprövade fyrväxlade semi-powershift, som monterats på standard Maxxum-modeller, bytt namn till ActiveDrive 4. Med 16 framväxlar och 16 backväxlar ger transmissionen en högsta körhastighet på 40 km/tim.

Case IH CVXDrive-transmissionen är det tredje alternativet som finns i Maxxum-serien och kan installeras på modeller från 116-145 hk för att erbjuda en steglös körning upp till 50km/tim och kan programmeras för att arbeta på en inställd hastighet eller motorvarvtal för maximal effektivitet.

Revisionen av Maxxum-sortimentet har även en ny sexcylindrig Maxxum 150 CVX på 175 hk (max) som lanserats på toppmodellerna. Både den sexcylindriga Maxxum 150 Multicontroller och Maxxum 150 CVX kommer att finnas tillgängliga från och med det tredje kvartalet 2018. Med den här traktorn erbjuder nu Case IH den lättaste och minsta traktorn i branschen med en sexcylindrig motor med denna uteffekt. Maxxum-traktorer drivs av FPT Industrials 4,5 liters fyrcylindriga och 6,7 liters sexcylindriga turboladdade och laddluftkylda motorer, som uppfyller utsläppskraven steg IV med hjälp av Hi-eSCR-systemet för selektiv katalytisk reduktion.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF