Brand

Case IH firar 175-årsjubileum med lanseringen av den första CVT-traktorn med band och uppdateringar av modeller i mellanklass

06 Sep 2017

Nya CVXDrive-transmissionen förbättrar produktiviteten och effektiviteten på Quadtrac-modeller i mellanklass / Åttastegs powershift ActiveDrive 8 finns nu tillgänglig på Maxxum Multicontroller-traktorer / Puma-serien får uppdateringar av framaxelfjädring, styrning och ISOBUS

Industrins första midjestyrda bandtraktor med steglös transmission ska lanseras på Agritechnica 2017 av Case IH tillsammans med uppgraderingar av Puma- och Maxxum-traktorerna i mellanklass som markerar en serie betydande produktlanseringar när varumärket fyller 175 år.

Företaget grundades 1842, i den amerikanska staden Racine, i Wisconsin, som fortfarande är det globala huvudkontoret för Case IH. Jerome Case var inriktad på design och tillverkning av tröskmaskiner, men 1886 hade JI Case Threshing Machine Company blivit världens största tillverkare av ångmaskiner. 1902 hade fem företag, som alla var engagerade i produktionen av maskiner för spannmålsskörd, utvecklats och slogs ihop för att bilda International Harvester Company baserat i Chicago. Företaget tillverkade sin första skördetröska 1915, den första Farmall-traktorn 1923 och den nya skördetröskekonstruktionen Axial-Flow 1977. Case IH grundades 1985, när J. I. Case förvärvade lantbruksdivisionen i International Harvester. Elva år senare lanserade Case IH Quadtrac-traktorn, branschens första kraftfulla midjestyrd traktor med band.

”Lanseringen på Agritechnica av branschens första midjestyrda traktor med band med en steglös transmission är perfekt för att fira 175-årsjubileum som tillverkare av lantbruksmaskiner” säger Peter Friis, Case IH marknadschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

”Det är en reflektion på våra vägledande principer för innovativ ingenjörskonst, effektiv kraft och lantbruksdesign, en filosofi som fortsätter att leda oss in i framtiden. Med den enorma omvandling som skett inom jordbruket under de senaste 175 åren är det verkligen spännande att föreställa sig vad som kan uppnås under de kommande 175 åren.”

Branschens första CVT i en midjestyrd traktor med band

En steglös transmission har, tills nu, aldrig funnits tillgänglig i en midjestyrd traktor med band. CVX-transmissionen på Quadtrac 470-, 500- och 540 CVX-modellerna medför fördelar – inklusive användarvänlighet, speciellt för oerfarna förare – snabbare acceleration till fält- eller väghastighet, minskad ansträngning för föraren, full effekttillgänglighet vid låga hastigheter för speciella arbeten/redskap och tillgång till fullt hydraulflöde vid låga hastigheter, för arbetsuppgifter som radsådd/sättning. Resultatet är en ökad produktivitet med bättre effektivitet och maximal bränsleffektivitet.

CVX tillhandahåller en steglös körning från 0-43km/h och 0-17km/h under backning och gör att du kan lagra tre justerbara målhastigheter från 0km/h till 43km/h, som kan justeras med tumhjulet och knapparna på Multicontroller. Transmissionen har en kickdown-funktion som förbättrar en maximal acceleration och 40km/h kan nås på bara 1 440 varv/min. Transmissionen har fyra mekaniska områden för en maximal effektivitet och förarkomfort, med automatiskt byte av växlingsområdena, och den allra första 100 % mekaniska effektöverföringen sker under 10 km/tim, som uppfyller kraven vid arbetsuppgifter som kräver hög dragkraft. Fyra våtkopplingspaket med flera plattor, som monteras på de fyra planetväxelsatserna, ändrar växlingsområdena utan effektavbrott med lika kopplingshastigheter som garanterar en problemfri växling utan slitage på kopplingen.

Active Hold Control betyder att traktorn kan förbli stillastående när den stannas i en backe, utan att föraren trycker ner bromspedalen eller drar åt handbromsen. Parkeringsbromsen dras automatiskt åt om den förblir i detta tillstånd i över 45 sekunder.

Istället för en fotgas har Quadtrac CVX-modeller en fotpedal som i automatläge fungerar som en gaspedal och styr traktorns färdhastighet. Den maximala färdhastigheten kan regleras med tumhjulet och varvtalsområdets knappar på den armstödsmonterade Multicontroller. I manuellt läge fungerar fotpedalen som en vanlig fotgas. Multicontroller har även en powershuttle-brytare som fungerar parallellt med fram/backväxlingsspaken till vänster om rattstången. Med Eco Drive-funktionens dubbla handgasreglage kan motorns minimala och maximala varvtal ställas in för att öka effektiviteten och minska bränsleförbrukningen samt motorns sänkningsfunktion som fastställer motorns hastighetsminskning som varvtalet kan gå ner till under belastning.

Traktorn kan tillfälligt stoppas - som vid vägkorsningar - med bara bromspedalen och sedan återgå till sin tidigare hastighet när pedalen släppts. Snabb minskning av körhastigheten är möjlig genom att dra Multicontrollern bakåt. Tre olika svarsnivåer för acceleration, hastighetsminskning och modulering av kraftöverföring kan ställas in med Multicontroller-armstödet.

Automatic Productivity Management (APM) är viktig vid hanteringen av Quadtrac CVX-traktorer, som utformats för att säkerställa maskinens effektivitet, oavsett om förarens eller ägarens mål är att minska bränsleförbrukningen eller öka produktionen.

För att minimera slöseri med bränsle samordnar APM motorn och transmissionen med Multicontroller och körpedalen, vilket automatiskt minskar motorvarvtalet till det minsta som krävs för traktorns arbetsbelastning. Traktorn kan också användas i manuellt läge, utan APM, med transmissionen som styrs via Multicontroller och motorvarvtalet via fot- eller handgasen.

Pumpen med variabelt deplaceme som uppfyller Quadtrac CVX hydraulkrav är av tryck- och flödeskompenserande typ som tillhandahåller ett oljeflöde på maximalt 216 liter/min (tillval med 428 liter/min) på 210 bar och tillhandahåller upp till åtta tipputtagsventiler. Dessa och trepunktslyften med en kapacitet på 8 949 kg styrs elektroniskt via armstödet Multicontroller.

Ny åttastegs powershift för Case IH Maxxum-traktorer

En ny semi-powershift-transmission som erbjuder åttastegs powershift i var och ett av de tre växlingsområdena finns nu för Case IH Maxxum-traktorer med lanseringen av transmissionen ActiveDrive 8. Den förenar den befintliga fyrväxlade semi-powershift och den steglösa transmissionen som finns på Maxxum-traktorer och har döpts om till ActiveDrive 4 respektive CVXDrive.

ActiveDrive 8 finns tillgänglig på Maxxum Multicontroller-modeller och ger totalt 24 fram- och backväxlar. Transmissionen omfattar ett antal funktioner som utformats för att göra traktorn mer effektiv och föraren mer avslappnad.

Det första växlingsområdet täcker hastigheter på upp till 10,2 km/tim och har speciellt tagits fram för arbeten som kräver högre dragkraft. För speciella arbetsuppgifter som kräver mycket låga hastigheter, som i grönsaksodlingar, finns det även ytterligare krypväxlar på ActiveDrive 8. Det andra växlingsområdet, det viktigaste området, täcker nästan 90 % av alla krav på fält, vallar och användning av lastaren, som gör att traktorn kan arbeta under full belastning utan några vridmomentsavbrott, från 1,6-18,1 km/tim. För körning på väg har transmissionen utformats för att starta i det tredje växlingsområdet och en skip-shift-funktion garanterar en snabb växling av powershift-växlarna. En automatisk växlingsfunktion gör att traktorn kan ställas in för en automatisk växling genom samtliga åtta växlar på fältet och genom alla 16 växlar i de två högsta växlingsområdena vid körning på väg. En kickdown-funktion kan användas för att åsidosätta den automatiska transmissionen vilket gör att den växlar ner.

Kopplingspedalen krävs inte för transmissionens drift vilket betyder att denna transmission passar för effektkrävande uppgifter där styrka är viktigt som i jordbearbetning eller vid arbete med två eller tre slåttermaskiner. En powershuttle garanterar att ingen drivning eller dragkraft förloras under riktningsändring i sluttningar, medan en ”broms-kopplingsfunktion” förbättrar ett stopp och säkerheten vid vägkorsningar eller hantering av balar med lastare. Både växling och fram/backväxling kan ändras för ett snabbare eller långsammare svar beroende på den pågående uppgiften. Full användning av transmissionen genom det tumstyrda powershift-reglaget och powershuttle-reglage på Multicontroller styrspak.

I linje med lanseringen av ActiveDrive 8, har den beprövade fyrväxlade semi-powershift, som monterats på standard Maxxum-modeller, bytt namn till ActiveDrive 4. Med 16 framväxlar och 16 backväxlar ger transmissionen en högsta körhastighet på 40 km/tim. CVXDrive är det nya namnet på den tredje transmissionen som finns i Maxxum-serien och kan installeras på modeller från 116-145 hk för att erbjuda en steglös körning upp till 50km/tim och kan programmeras för att arbeta på en inställd hastighet eller motorvarvtal för maximal effektivitet.

Revisionen av Maxxum-sortimentet har även en ny sexcylindrig Maxxum 150 CVX-modell på 175 hk (max) som lanserats på toppmodellerna. Med den här traktorn erbjuder nu Case IH den lättaste och minsta traktorn i branschen med en sexcylindrig motor med denna uteffekt. Maxxum 150 CVX-versioner blir standard- och Multicontroller-versioner och både MC- och CVX-modeller kommer att finnas tillgängliga från Q3 2018. Maxxum-traktorer drivs av FPT Industrials 4,5 liters fyrcylindriga och 6,7 liters sexcylindriga turboladdade och laddluftkylda motorer, som uppfyller utsläppskraven steg IV med hjälp av Hi-eSCR-systemet för selektiv katalytisk reduktion.

På Puma-serien uppgraderas styrningen och ISOBUS

Med förarkomfort som är direkt kopplad till produktivitet, skapar nu betydande förbättringar av framaxelfjädringen, som omfattar en dubbel ackumulator, en förbättrad upplevelse för förare av Puma 185 Multicontroller- till Puma 240 CVX-traktorer, speciellt när belastningar på fram- och bakaxeln ändras. Med traktorer som alltmer uppmanas att utföra arbeten på högre hastigheter för att få ut det mesta inom korta tidsfönster, har dessa revisioner av fjädringen utformats för att förbättra fjädringssystemets svar och dämpningsnivån som det ger, för att förbättra både fältarbete och körning på väg. Under tiden har bruttovikterna ökats från 13 000 kg till 13 650 kg på Puma Multicontroller-modeller och 14 000 kg på Puma CVX-traktorer, vilket förbättrar maskinens kapacitet på vägen.

Puma 185 Multicontroller- till Puma 240 CVX-modeller kan även utrustas med Adaptive Steering Control (ASC). Detta styrsystem med variabel hastighet garanterar förhållandet mellan antalet vridningar på ratten och framhjulens styrvinkel som ska ändras enligt förarens krav. På detta sätt kan antalet vridningar på ratten som krävs för att ta traktorn från lås till lås justeras i förhållande till det pågående arbetet. På traktorns AFS-skärmen kan föraren välja ett önskat styrförhållande med tre förinställda tillval eller en egen inställning.

En reaktiv styrning är också ny för alla Puma-modeller. Detta ger en mer bestämd reaktion och självcentrering till Pumas styrsystem, vilket resulterar från förbättringar på framaxeln, inklusive nya styrsensorer.

Ännu en ny funktion för Puma Multicontroller och Puma CVX-traktorer med ISOBUS klass III som möjliggör en tvåvägs dataöverföring mellan traktorn och kompatibla redskap. Detta gör inte bara att redskapens funktioner kan styras via AFS 700-skärmen, utan gör också att redskapet kan återföra information som sedan kan kontrollera traktorns inställningar, t.ex. hastighet framåt, vilket resulterar i en optimal prestanda vid arbeten som t.ex. balpressning. Klass III-systemet gör till exempel att pressen kan rikta traktorns styrning längs strängen, för att säkerställa ett jämnt intag och en perfekt formad bal.

Du kan nu snabbt och enkelt konfigurera alla knappar på multicontrollern via AFS 700-skärmen - förutom de som hanterar transmissionen - plus tipputtagsventilens reglage och tipputtagsventilens styrspak för att använda ISOBUS-redskap efter önskemål. Detta har gjorts så att förare kan skapa en uppsättning styrfunktioner som passar deras speciella krav och omständigheter.

Alla modeller har nu nya färgkodade tipputtagsventiler. Detta resulterar i en snabbare koppling av redskapet, genom att underlätta identifieringen av vilken ventil bak på traktorn som motsvarar vilket reglage (modeller med elektrohydraulisk tipputtagsventil) eller spak (modeller med mekanisk tipputtagsventil) i hytten.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF