Produkt

Nya Case IH Farmall A-traktorer är perfekta för arbete med frontlastare och på djurgårdar

06 Sep 2017

Den nyligen offentliggjorda Case IH Farmall A leder raden av produkter som är perfekt ämnade för arbete med frontlastare och på djurgårdar. Hytten, med fyra stolpar, är en kombination av ny styling och med pris som gör Farmall A till ett attraktivt alternativ som multifunktionell andratraktor på lantbruket.

Case IH har lanserat tre nya multifunktionella traktorer: 55 hk Farmall 55A, 65 hk Farmall 65A och 75 hk Farmall 75A, och de är alla lättviktare med utmärkt manövrerbarhet, de är lätta att använda och underhålla, vilket betyder låga löpande kostnader.

Design, standard, prestanda och den praktiska sidan på dessa modeller gör dem perfekta för arbete med frontlastare och arbete på djurgårdar och kommuner, såväl som för andra landbaserade företag som kräver en prisvärd, attraktiv, mångsidig traktor för allmänna uppgifter som sprutning, slåtter och frontlastararbeten.

Med attraktiv stil och sluttande motorhuv för att ge utmärkt sikt, finns de alla nu med tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, med rymlig och bekväm hytt eller ROPS-skyddsbåge, och de har tillval som gör att kunden kan skräddarsy dem för att uppfylla sina egna, exakta behov.

OPTIMAL MOTORPRESTANDA
2,9-liters turboladdade/laddluftkylda motorer som utvecklats av FPT och som nu når maximal effekt redan vid 1 900 varv/min och bibehåller denna upp till nominellt varvtal på 2 300 varv/min. De levererar ett 400 varv/min-brett Constant Powerband, medan toppvridmomentet uppnås vid 1 400 varv/min.

Dessa egenskaper gör Farmall A till en lätthanterad traktor, med framåthastigheter som kan bibehållas även i sluttning under transport på allmän väg såväl som under låghastighets- och dragkraftsintensiva arbetsuppgifter i fält.

Alla har en inbyggd, underhållsfri Diesel Oxidation Catalyst (DOC) vilket hjälper till att möta kraven för steg III B utan att använda Diesel Emission Fluid (AdBlue), medan den klassledande 600-timmarsintervallen för oljebyte minimerar servicekostnaderna.

Två olika stilar på avgasrör finns, antingen ett vertikalt system som är uppriktat mot hyttens A-stolpe för att maximera sikten framåt, eller ett horisontellt system för användning i situationer där höjden är begränsad, eller i fruktodlingar. 

TRANSMISSIONSUTBUD
Standardtransmission på tvåhjulsdrivna modeller är en 30 km/h, 12X12 Mech-Shuttle, medan de fyrhjulsdrivna modellerna är utrustade med en 40 km/h, 12x12 Mech-Shuttle. Tillvalet 40 km/h, 20x20 krypväxel ger en minsta framåthastighet om endast 110 m/h, perfekt för uppgifter som plantering av grönsaker och sprutning.

Tillvalet Powershuttle ger kopplingslös körning, vilket gör detta till ett pålitligt, lätthanterat system som är perfekt för uppgifter som kräver att du ofta byter riktning.

Alla Farmall A-traktorer har en Case IH-framaxel som är klar för frontlyft och frontlastare, vilket gör att dessa snabbt kan kopplas på, både lätt och till minimal kostnad. Bakaxeln, som har en maximal belastningskapacitet om 3 700 kg, har en mekaniskt inkopplingsbar differentialspärr och skivbromsar i oljebad, som levererar en kraftfull fartminskning. Den hydrauliska standardsläpbromsen ger utmärkt prestanda, men även ett pneumatiskt system kan monteras.

Trepunktslyften utgör ett riktmärke för denna traktorklass, och levererar en maximal lyftkapacitet om 3 000 kg då ett stödstag monterats. Den hydrauliska lyften kan användas i fyra, lättkörda lägen (drag, position, blandad och flytläge), medan sänkhastigheten är konstant oberoende av den last som bärs. Det finns ett nytt tillval för snabbhöjning/sänkning för säker och enkel styrning av höjning/sänkning vid vändtegen.

De nya Farmall A-modellerna är utrustade med en helt självständig 540 varv/min sex-splinesenhet, med möjlighet för tillvalet 540/540E och 540/540E plus drivhjulsberoende kraftuttag.

TYST OCH BEKVÄM HYTT
Med enastående sikt runt om genom en klassledande glasyta på 5m2, utgör hytten, med fyra stolpar och
platt golv, en tyst, bekväm och avslappnad arbetsmiljö för föraren.

Hytten möter kraven för FOPS och Nivå 2-dammskydd, och har ett högsiktstakfönster som gör frontlastararbeten mycket enklare och taket är öppningsbart baktill för att ge extra ventilation. Hytten har även en hel bakruta som kan öppnas i nästan 90°, två fram- och två bakstrålkastare, två yttre vidvinkelsbackspeglar och en roterande varningslampa.

Tillträde till hytten är förenklad tack vare breda, halkfria fotsteg, bekvämt placerade handtag och dörrar som öppnas på vid gavel, medan insidan erbjuder en bekväm körposition tack vare att rattstången kan vinklas, reglagen är ergonomiskt utformade och att det finns ett stort urval av förarsäten. Radio med Bluetooth-anslutning är inkluderad som standard.

Standardluftklimatanläggningen bibehåller en ren miljö då fönster och dörrar hålls stängda, och standardvärmaren som är monterad på taket levererar en optimal arbetsmiljö med justerbara luftventiler. Fullständig luftkonditionering kan monteras som tillval.


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF