Produkt

Uppdaterade Case IH Farmlift teleskoplastarmodeller presenteras på Agritechnica 2017

06 Sep 2017

En hydraulpump med hög kapacitet för Farmlift 632, 735 och 935 / Förbättrade powershuttle-funktioner på Farmliftmodellerna 635 och 742 / Nya LED-ljuspaket för alla versioner / Steg IV-motorer med Hi-eSCR-teknik för minskade emissioner och förbättrad bränsleeffektivitet

Teleskoplastarserien Farmlift är uppdaterad och presenteras på Case IH:s monter under Agritechnica 2017. Uppdateringen omfattar ett antal nya funktioner. De nya Farmlift-modellerna, som uppfyller det senaste EU-direktivet 167/2013 om godkännande och marknadstillsyn av jordbruks- och skogsbruksfordon, har förbättrats för en högre prestanda samtidigt som utsläppskraven steg IV uppfylls. Uppgraderingarna gäller de fem största modellerna i Farmlift-serien och den minsta modellen, Farmlift 525 förblir oförändrad.

Förbättringarna på de största Farmlift teleskoplastarna har utformats för att förbättra både produktiviteten och effektiviteten. De går från uppdaterade motorer och en förbättrad powershuttle till LED-ljus och tillvalet med en högre kapacitet på hydraulpumpen.

Alla modeller drivs av NEF fyrcylindriga motorer från FPT Industrial har en ny turboladdare för bättre effektivitet. En dieseloxideringskatalysator (DOC) är nyckeln för att uppfylla utsläppskraven steg IV tillsammans med en selektiv katalytisk reduktion (SCR) som använder dieselavgasvätska (DEF/AdBlue). Motorn i modellerna Farmlift 632, 735 och 935 har nu en nominell uteffekt på 121 hk – en ökning på 11 hk – medan Farmlift 635 och 742 har uteffekter på 129 hk. Maximal toppeffekt på modellerna 632, 735 och 935 är 133 hk, medan modellerna Farmlift 635 och 742 har en effekt på 145 hk.

Modellerna Farmlift 632, 735 och 935 kan nu utrustas med samma variabla hydrauliska kolvpump som tidigare endast fanns på Farmlift 635 och 742. Denna pump med closed centre och lastavkänning ger ett oljeflöde på maximalt 140 l/min, en ökning med 20 l/min jämfört med kugghjulspumpen som är standard, för kunder som söker en ännu snabbare hydraulisk respons och förbättrade cykeltider. Redskapsfäste med en ökad rotationsvinkel på 142 grader finns nu som tillval på dessa modeller. Standardfästena har en jämförbar vinkel på 128 grader.

Medan en fram/backomställare som integreras i styrspaken har blivit en standardfunktion på Farmlift 635 och 742 teleskoplastare, vet Case IH att vissa förare föredrar den traditionella monteringen av en fram/backväxling till vänster om rattstången. Detta gör att fram/backväxlingsspaken nu kan monteras som tillval och som fungerar i kombination med fram/backomställaren på styrspaken som blir kvar.

Ytterligare uppgraderingar inkluderar förbättrade backspeglar, nya integrerade bakskärmar med ljushållare, en ändrad motorhuv med självlåsande handtag och LED-ljustillval för att förbättra belysningen vid arbete tidigt eller sent på dagen.

“Den europeiska lantbruksmarknaden för teleskoplastare, med lyfthöjder på 6-10 m, fortsätter att växa och Case IH tar nu sina nästa steg efter att företaget trädde in i detta markandssegment med Farmlift 2013,” säger David Schimpelsberger, Case IH:s europeiska produktmarknadschef för Farmlift.

"Produktuppgraderingarna och ytterligare ändringar inom vårt program för att uppfylla utsläppskraven för steg IV, genomförandet av direktivet om jordbruks- och skogsbruksfordon och SS-EN1459 säkerhetsstandarder visar att vi är fast beslutna att konkurrera med branschens stora aktörer och öka vår verksamhet i teleskoplastarbranschen.”


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF