Brand

Case IH presenterar "HoloLens"-projektet på Agritechnica: Case IH och Microsoft samarbetar om framtiden med fjärrstyrt underhåll

12 Nov 2017

Ett nytt utbud av tjänster genom ett projekt för olika situationer / Effektiviserat underhåll / Förbättra smartare samverkan med serviceexperter/ Färre driftstopp och högre produktivitet

Exklusivt på Agritechnica informerar Case IH om sitt samarbete med Microsoft för ett avancerat projekt som syftar till att använda sig av Mixed Reality (blandad verklighet) i ett Industry 4.0-perspektiv, för att kunna ställa de bästa underhållet till förfogande direkt hos kunderna eller återförsäljarnas verkstäder inom hela EMEA-regionen. Partnerskapets mål är att erbjuda den bästa kundservicen, genom att minska driftstoppen och förbättra effektiviteten. Faktum är att Case IH testar Microsoft HoloLens i Österrike för att effektivisera underhållsverksamheten och koncernen kommer även att använda dem i utbildningssyfte vid sina anläggningar. Tack vare en holografisk interaktion i realtid är det möjligt att ge kunderna tillgång till handsfree-åtgärder och smartare konversationer. Detta för att som helhet leverera korrekt och kvalificerad diagnostik samtidigt som produktiviteten förbättras.

Microsoft HoloLens går bortom begreppet Augmented Reality (förstärkt verklighet) och introducerar Mixed Reality, som visar hologram i användarens synfält med en kartläggning av miljön som gör det möjligt för användaren att placera hologrammen i den verkliga världen och flytta dem efter behov eller önskemål samtidigt som man tar hänsyn till miljön runt headsetet.  

Därför har HoloLens för Case IH, klara fördelar inom två huvudområden: assistans på distans och utbildning.

I det första fallet kan grupper som arbetar med maskinunderhåll, som del av pilotprojektet, få tillgång till Case IH-experter handsfree medan de arbetar på maskinen. Detta för snabba och effektiva ingrepp, med stödinformation som skickas inom några sekunder. Teknikern kan sålunda reparera en maskin medan han kommunicerar med en expert i en verkstad, som till exempel kan konsultera alla tekniska datablad och tillämpliga metoder och skicka dem till teknikern, som kan se dem i sina "glasögon". Teknikern kan också prata direkt med experten i realtid via Skype. Fördelarna är betydelsefulla för alla berörda parter (tillverkare, återförsäljare, etc.): ökad effektivitet och tidsbesparingar. Det viktigaste målet med utrustningen är att minimera maskinens driftstopp och göra tjänsten effektivare genom att förbättra produktiviteten och kontinuiteten i verksamheten.

I det andra fallet blir utbildningen enklare: en person som bär headsetet kan fjärranslutas till flera personer och ge direktundervisning utan att behöva resa. Det ger tydliga fördelar även när det gäller tidsbesparingar, hastighet och effektivitet.

"Med HoloLens-projektet arbetar Case IH och Microsoft nära samman för att utveckla framtida teknik och att skapa en ny modell för fjärrstyrt underhåll. Testfasen, som förväntas vara ett år, ger redan anmärkningsvärda resultat när det gäller effektivitet och lönsamhet. Vi förväntar oss att fortsätta med vår Digital Transformation genom att utveckla ytterligare tillämpningsscenarier av denna och annan ny teknik", säger Peter Friis, kommersiell marknadschef för EMEA Case IH

"Vi är glada över vårt partnerskap med Case IH där vi bidrar till att omforma fordonsindustrin genom att införa en ny underhållsstandard och förbättra maskinens prestanda. En Mixed Reality verklighet är ett strategiskt verktyg för att öka effektiviteten och minimera maskinens driftstopp. Genom Microsoft HoloLens blir det helt enkelt lättare att genomföra snabbare och mer medvetna insatser och reparera viktiga delar handsfree, genom att samla in alla användbara datablad eller samverka med experter i realtid. Och de kan givetvis vara användbara för att utbilda människor genom att visa dem maskinhologram och låta dem samverka i ett blandat verklighetsperspektiv. Vi är övertygade om att Case IH-projektet kommer att bli ett riktmärke och hoppas att andra företag kan få inspiration att starta en digital omvandling som gynnar hela industrin", säger Fabio Moioli, företagsservicechef på Microsoft Italia. 

HoloLens-headsetet innehåller en komplett dator utrustad med en anpassad Windows 10-version. Tre processorer används: den första är CPU (Central Processing Unit), den andra är en GPU (Graphics Processing Unit), och den tredje kallas en HPU (Holographic Processing Unit), som hanterar den rumsliga positioneringen av hologrammen, och känner av omvärlden runt HoloLens headset. Infraröda kameror stödjer enheten i att förstå miljön och i situationer med svag belysning, medan ljudhögtalare levererar en 360° ljudupplevelse enligt hologrammens realvärldspositionering. Röstinstruktionen är också tillgänglig via Microsofts digitala assistent, Cortana. Den väger ca 579 gram och ger ett synfält på cirka 30° gånger 17,5°. 


Ladda ned Zip-arkiv Dowload PDF